用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 IBDP English Lang A or B
go

[中學] IBDP English Lang A or B [複製鏈接]

Mommy-Maggie 發表於 23-5-17 09:37
呢個SCC 唔識去interpret , 例如,Eng A HL,有6分的同學多過或等如一位同學?四項加埋是17人,即其他同學 ...

即係其他考英文A或B都好,少過6

poonseelai 發表於 23-5-16 20:57
國際學校應該必考Eng A, 印象中有些只offer literature,  而無 language & literature, SPCC Eng A and B  ...

傳統IS係English as first Lang一定考Eng A, 不過而家多咗學校收local插班生, 會提供ESL課程,可能這些學校將來也會考Eng B?但Eng B 要搭Chi A。

poonseelai 發表於 23-5-16 20:57
國際學校應該必考Eng A, 印象中有些只offer literature,  而無 language & literature, SPCC Eng A and B  ...

我理解DBS都有Eng B, 但唔知幾多人揀

Mommy-Maggie 發表於 23-5-17 12:47
請問有哪間IS 提供igcse ESL 課程?謝謝

Kellet, CAIS, DSC, Stamford 我都聽過小學有ESL support, 中學唔清楚。
英國私校反而好多都有ESL support, 有D亦可以揀考GCSE ESL,都係做生意睇demand and supply, 可能香港都會有。
‹ 上一主題|下一主題