用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 IBDP English Lang A or B
go

[中學] IBDP English Lang A or B [複製鏈接]

想請問一下,香港有無邊間國際學校考IBDP Lang B ?
另外,St Paul co-ed ;  DBS ; St Stephen college 是考Lang A or Lang B 呢?
   4    0    0    0

Poyau 發表於 23-5-17 00:05
SSC IBDP May 2022
Candidates 45
English A LAL HL 6 → ≥1

呢個SCC 唔識去interpret , 例如,Eng A HL,有6分的同學多過或等如一位同學?四項加埋是17人,即其他同學讀邊種呢?

感謝各位的資訊,請問是否在學校網頁搵到?

thank you poonseelai,即從以上資料未能得知其餘的同學讀哪項eng

剛試吓搵VSA,但好似無講明

英文lang A SL 和 lang B SL 之間,有無一個對照表呢?新聞報導滿分狀元,其實內有高低之分,怪之得一路爬文,資深家長都話唔好只睇狀元數量去衡量。

964000 發表於 23-5-17 12:27
傳統IS係English as first Lang一定考Eng A, 不過而家多咗學校收local插班生, 會提供ESL課程,可能這些學 ...

請問有哪間IS 提供igcse ESL 課程?謝謝
‹ 上一主題|下一主題