用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想問關於朗誦節比賽地點同流程
發新帖回覆
go

想問關於朗誦節比賽地點同流程 [複製鏈接]

請問以往參加過嘅家長,點解學校係九龍區,會喺港島區比賽嘅?同埋請問出場序 40, 係咪即係第40位出場?咁佢個時間係三點半,係咪遲到少少都唔緊要?唔好意思未參加過,所以比較多問題!唔該曬大家!
   0    0    0    0

九龍區屬於urban組,港島九龍同組

要按住報到時間準時到,遲左有可能唔俾你入

回覆 j927tijs 的帖子

朗誦節分左區︰

地區代號
2.6.1  U指市區(包括香港島、九龍、離島及西貢)
2.6.2 E指新界東區(包括上水、粉嶺、大埔及沙田)
2.6.3 K指荃灣及葵涌區(包括青衣)
2.6.4 Y指屯門及元朗區(包括天水圍)
2.6.5 N指不設分區,即該些項目有機會被安排於任何一區(U、E、K或Y)進行比賽(包括公開組韻文或散文獨誦、說故事、二人朗誦、宗教作品朗誦、歌詞朗誦及校園生活集誦項目)。

另外,應該係無得遲入去。

3.1.7參賽者應依照「參賽通知」上的報到時間到達比賽場地向賽務助理報到。比賽一旦開始,評判或賽務助理有權拒絕任何人士(包括參賽者)進入比賽場地,參賽者可能因而錯過重要宣布及出場次序。

詳情可以去返朗誦節個官網睇。

LeeCC 發表於 23-11-3 17:29
九龍區屬於urban組,港島九龍同組

要按住報到時間準時到,遲左有可能唔俾你入 ...

清楚明白多謝曬你嘅回覆!

lopoto 發表於 23-11-3 17:31
回覆 j927tijs 的帖子

朗誦節分左區︰

資料非常詳盡,多謝你願意花時間解答我嘅問題!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊