用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍灣聖若瑟英文小學
發新帖回覆
樓主: rithue
go

九龍灣聖若瑟英文小學   [複製鏈接]

chanki483 發表於 23-11-16 14:30
請問會係幾年級轉校?同埋會轉咩學校為主呢?多謝抽空解答

St jo 好多人轉校架,上年我仔個班低小都近10個轉校,唔好講全級幾多人轉。學校新老師英文差gamma讀音都錯,校長又冇禮貌對家長,
有事投訴校長叫家長轉校,落雨又唔俾家長入學校接送,你認為校長關心小朋友嗎?簡直差到不得了。好多科目都家長教同跟,考試前幾日仲教緊書同趕功課,温習時間都冇。所以轉校唔少,因為學校冇愛心,學術又唔掂。

cherrieshum 發表於 23-11-16 18:41
有一些家長超級小氣,心腸好差,經常咬着舊校不放,周圍講學校的壞話。既然兒子也離開了學校就應該放手, ...
每間學校都有好有唔好! 你覺得好,不等於我覺得好!!
你講學校好係你的事,不能夠阻止人講事實。你講到學校點好我亦冇質疑你。EK 有你呢啲家長也十分不辛,只可以係度讚揚,等其他EK家長以為真的好好,不知學校實況。EK不是一言堂,應該讓所有家長知道情況,不是只有讚賞。
你仔咪一樣離開左小學,你都係度發言,更可況你仔已經中一,低小你清楚嗎?不清楚就不要在此講。
你其實咁大反應,我相信你肯定覺得我講事實,驚其他EK家長知。
請你尊重自己,因為EK有你這種家長,好多家長有不滿都不敢發言。
總之,你讚係你既事,好同唔好大家最清楚。

chanki483 發表於 23-11-16 19:19
請問你仔仔轉咗去邊呀?
PM 你

Juneli333 發表於 23-11-17 01:08
想知x2
pm你

matthewfXXX 發表於 23-11-17 14:12
回覆 siucheng2000 的帖子

考慮留位費中,想知咩事x3
pm 你
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊