用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 cky final in 家長嗰part 計唔計分
發新帖回覆
go

cky final in 家長嗰part 計唔計分 [複製鏈接]

大家點睇? 有冇過來人或現讀生知/估到答案?
final in 學生又要in. 家長又要group discussion. 究竟家長嗰part 係有冇計分?定還是學生in 完,高分入圍嗰d, 再睇番家長正唔正常,正常就ok. 所以都係學生為主。定係家長都有計分,學生又計分,兩個分加埋total 嚟計?
   0    0    0    0

家長絕對會計分。

我估得學校老師知

fmf903 發表於 23-11-25 23:38
家長絕對會計分。

點解咁講?唔知會唔會只out d 唔正常嘅,而大部份正常嘅都係冇影響小朋友分數呢。

絕對計,仲佔好高分,吾係挑正常家長,係挑優秀家長。

potato38 發表於 23-11-26 01:42
點解咁講?唔知會唔會只out d 唔正常嘅,而大部份正常嘅都係冇影響小朋友分數呢。
...

我地那年有900人second in 選180,挑選優秀家長應該容易過out 走唔正常。家長答完後,睇到老師立刻有mark 低。最後係正取。所以我覺得家長問答環節是非常關鍵!

有無關,就真係只有學校才知。

我個人推斷,最高分個班小朋友,就應只睇家長有無特別「奇怪」的。但當中應有一大班分數差不多,Marginal的;咁應該會考慮吓家長的表現,有無特別會加分的。

最低分個班,真係家長再高分,也幫不了太多。

我估,大部份學校也是如此啩。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊