用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 Non Jupas 2024
發新帖回覆
樓主: lovelycar
go

Non Jupas 2024   [複製鏈接]

回覆樓主:

我仔a level, early bird 報了hku n ust, 但遞交時間都是在11月初和11月中,不算早,我未知有冇interview, 仔也沒跟我聯絡和有講,所以我唔知又唔敢問佢,費事比壓力佢,報既係商科,請問你哋收到interview 係幾時遞交表?

回覆樓主:

唉,到今日為止什麼消息都沒有呀。

phoebenam 發表於 23-12-13 10:10
我仔今日in㗎喇,上星期五先收invitation ,通知唔夠一星期

我仔實在太大意了,自己忙又唔叫我access佢個電郵幫佢睇住,其實他也是今晚面試,但佢今日落機先查電郵,叫佢10号要回覆和入cv,其實仲可原定時間見但無計,即時打電話入去問,即入cv 都錯失early bird interview 了, 入main round 再約。唉

phoebenam 發表於 23-12-13 21:24
我諗無人夠我仔更大意,佢記錯香港時差,interview時間過左半個鐘先突然醒起,即入去道歉,俾佢去左另一zo ...

擔心中....第一,唔知仲有冇機會去main round, 就算有機會再面試,唔知仲有幾多位剩。

silvia_ng 發表於 23-12-14 09:19
我女只交了online assessment,於指定一段時間(大約一星期內)在網上錄影系統回答6條問題(阿女27/11交) ...

請問online assessment 是否其中一項步驟?我仔沒收過呢個request ,只有zoom interview invite但又錯過左

回覆樓主:

請問去年在main round interview 既申請,是大概在什麼日期?

回覆樓主:

到現在仍然什麼都沒有呀,好擔心....只收到hku話update左啲資料和cu要求補交id, 得咁多咋

回覆樓主:

等到今日,晚上10點終於有第一con, hku ampb, con 3A*
無面試。
有一鳥在手,安心啲

回覆樓主:

請教仔女有見gbus既jm, 在zoom interview 既reading session 是什麼來呢?group interview 難插嘴嗎?

回覆樓主:

請問還有在main round先至見ust gbus既同學仔嗎?

Gremlin 發表於 24-3-13 11:55
1st choice LLB, 3rd choice IBGM

噢,原2真係會獨立睇每一個申請!
但你放IBGM在第3仲有得見而巳收到第一既CO, 呢個真係奇葩。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊