用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 職業治療理大, 東華分別
發新帖回覆
go

職業治療理大, 東華分別 [複製鏈接]

細細粒媽咪 發表於 24-1-26 07:38
呀女有興趣Pt , poly 係神科, 大家都知要好高分, 想問下以下問題:
1. 其實課程, 實習等,東華poly 教學 ...
現在讀中幾?

呀女有興趣Pt , poly 係神科, 大家都知要好高分, 想問下以下問題:
現讀什麽選修科?

仲有,你係想問職業治療(OT)定物理治療 (PT)?

heidya 發表於 24-1-26 14:39
OT PT 有乜分別?類似中醫鐵打, 推拿?
PT 著重於提高患者基礎性移動身體的能力。

OT著重於提高患者進行日常生活活動、身體復健和精神護理的能力。

heidya    發表於 24-1-28 15:27

liverpool2023 發表於 24-1-29 23:28
只是中五,唔駛咁快決定要去東華架?補下習可能得呢!
無錯。

細細粒媽咪 發表於 24-2-23 08:30
嗯, 但3x 分真係唔易攞, 所以問下資料,最煩惱係佢對其他科都沒咩興趣咁, 最有興趣個個佢又覺得難搵食 ...

OT 在理大已經不是第二熱門科目,即是收生分數會調低

努力去考好DSE吧,可能有機會的

gl 發表於 24-2-23 15:30
想請教點解OT依家唔熱門呢?咁Poly依家邊幾科算熱門啊?感謝
PolyU的OT 不是不熱門,是“不(再)是第二熱門科目

gl 發表於 24-2-23 15:30
想請教點解OT依家唔熱門呢?咁Poly依家邊幾科算熱門啊?感謝

2023年度 PolyU 新生入學成績Average HKDSE

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊