用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 澳洲升學 Year 10
樓主: Maemonah
go

[澳紐] 澳洲升學 Year 10 [複製鏈接]

stinkyrabbit111 發表於 24-4-17 09:35
回覆 fabei 的帖子

咁如果target好出名果d私校梗係無辦法啦,有d私校如果係正常人,local 人要入去讀一出 ...

即係一係排隊,一係考scholarship 入去

fabei 發表於 24-4-17 11:51
所以而家我睇緊冇咁出名嗰啲私校
其實你已經contact過學校,佢地回你無位?我19年8月時幫女申請,11月就收左,第二年就開學。

Yanamami 發表於 24-4-17 22:33
其實你已經contact過學校,佢地回你無位?我19年8月時幫女申請,11月就收左,第二年就開學。 ...

我send咗幾間,暫時幾間都話冇位,話兩年內回覆我

請問你可唔可以話俾我聽你係邊一間?pm(emoji)(emoji)

Yanamami 發表於 24-4-17 22:33
其實你已經contact過學校,佢地回你無位?我19年8月時幫女申請,11月就收左,第二年就開學。 ...

你可唔可以都pm 我邊間中學呢?謝謝你(emoji)(emoji)

我初步比較過幾間女校,在Sydney, Melbourne 同 QLD 學費及宿費都差好遠,貴近一倍。
agent 話Sydney, Melbourne 學校設施好D (例如有2個泳池、跳水板等),又話師資好D。
但其實去到讀Year 10-12 都唔多機會用到好多設施,至於師資,其實睇返最後成績,QLD, Brisbane 的學校都唔差

Maemonah 發表於 24-4-20 15:54
我初步比較過幾間女校,在Sydney, Melbourne 同 QLD 學費及宿費都差好遠,貴近一倍。
agent 話Sydney, Melb ...
Syd, Mel就實貴,所以好多人選擇Brisbane, Adelaide 甚至Perth.

我也有興趣幫小朋友申請去澳洲讀year 12,請問有冇agent可以介紹?唔該。

kingandi888 發表於 24-4-23 17:24
我也有興趣幫小朋友申請去澳洲讀year 12,請問有冇agent可以介紹?唔該。

Y12應該係無得插班架喎,因為Y11-12係高中課程
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊