用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中大抽獎, 係點樣抽呢?
發新帖回覆
go

升中大抽獎, 係點樣抽呢? [複製鏈接]

升中大抽獎, 係點樣抽呢? 如果小朋友(A) 抽中第一位CHOICE 中學,1.是否(A)分配到中學後, 先到第二位小朋友CHOICE, .........2.(A) 的第一間中學唔得, 立即到第二位小朋友......當全部band one 學生都試過第一自願後 , 餘額的BAND ONE 再分配....

全部BAND ONE 分配晒, 先到BAND TWO 學生, 對呢?

0    0    0    0

教育局中學學位分配辦法簡介有寫怎樣處理。

https://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/secondary-spa/general-info/PPT_SSPA2024_TC.pdf

piyohk 發表於 24-4-22 09:16
教育局中學學位分配辦法簡介有寫怎樣處理。

https://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-se ...

謝謝你,
不過教育局都冇寫到咁清楚,  " 當學校網第一派位組別的學生均獲分配學位後" 只係話每個派位組別派完後, 先到第二個組別

回覆 G98385TT 的帖子

第一唔得,到第二個小朋友嘅第一

回覆 manto216 的帖子

謝謝

醒目開學勳章 王國長老

一定派晒第一志願,至處理第二志願
唔會有「第二志願入,但第一志願唔入」情況

G98385TT 發表於 24-4-22 08:44
升中大抽獎, 係點樣抽呢? 如果小朋友(A) 抽中第一位CHOICE 中學,1.是否(A)分配到中學後, 先到第二位小朋友C ...

理論上等同於你去銀行櫃員機排隊撳錢一樣(不是去服務櫃檯攞錢),自己揀嗰部排到你冇錢撳,去第二部機由頭排過如此類推,直到你撳到錢為止 先到下一批人(B2生)去撳

回覆 花花爸爸 的帖子

Thank a lot
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊