用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴幼稚園-Nursery
樓主: 樂樂豬
go

劍鳴幼稚園-Nursery [複製鏈接]

Re: 劍鳴幼稚園-Nursery

我想問一問,如果in 完後

Re: 劍鳴幼稚園-Nursery

KM都收了小兒讀N1, 其實大家對劍鳴有什麼意見? 附近的迦南幼兒園又如何呢? 兩者比較如何?

這二間學校都收我個女,但我到最後都選擇劍嗚

呢排韜韜係屋企綵排畢業典禮的表演節目---打功夫
立定紮馬,揮拳,拳拳有力,
真係好好笑,
希望畢業典禮時肯正正經經表演完就好了
咁女仔係咪都係打功夫,
我個仔差點想表演埋"打滾斗"

Hiya all!  我仔仔(8月先至2歲)已報左今年KM - am, 不過重諗緊劍鳴 or 樂基... 我今日去左樂基 interview... 個主任用國語同我仔interview... 問佢叫乜名&幾歲... 當然係唔知佢講乜... 因平時都係用Cantonese or English。 我見樂基有4-5個英文老師, 唔知劍鳴有冇咁多呢?   

另外... 想問因為PN要自己prepare食物, 可以整乜呢?

唔通每日都係食餅、蛋糕、三文治、面包??????

點好.... 好煩呀...

我考慮緊.....

劍鳴(中英文班) AM Class
樂基(國際班)..PM Class

oo岩去左樂基interview... 佢地用國語interview, 問我個仔叫什麼名字

幾歲.. 當然我個仔無答... 因為係唔知佢講乜。

不過我o係樂基見有4-5個外籍老師... 重好nice....

劍鳴好似得一個外籍老師???

另外, 問過Maryroll .. 佢地聽過劍鳴... 但完全未聽過樂基喎....

Tweety 112,
Don't worry! There are about 4-5 NET teachers in KM but in N1 am classes, there is only one NET teacher. She teaches 3 classes at different times. for PM classes, there should be two NETs if there are 2 classes.

I am also very curious to know how u asked Maryknoll about KM and HK Pre-school. Pls share, thanks!:loveliness:

[ 本文章最後由 Woodymom 於 07-7-12 16:50 編輯 ]

‹ 上一主題|下一主題