用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生媽咪會
樓主: Venus
go

民生媽咪會 [複製鏈接]

Re: 民生媽咪會

Venus,
咁我見果個唔係你個仔啦, 我見果個咸既小朋友係得爸爸一個去咋~

各位家長,
請問班房裡凍唔凍架?
我個女話凍, 但她又話無著外套, 激死我,
因為搭保姆車, 唔知返到學校凍唔凍, 怕佢泠親

venus, 既然係熟人介紹, 咁就再睇定d先啦! 不過佢話沈叔好好人o者, 但是個姨姨唔係咁好人喎, 呢樣野都好重要架!

jj14, 星期一我同佢返學, 覺得班房裡有d凍, 不過有家長問老師, 老師就話因當日人多, 所以開大d冷氣, 平日唔會開咁大, 而且佢話班房裡唔同位置會唔同的, 風口位就會比較凍, 所以佢叫我地將外套放在書包內, 如果係凍的話, 佢地會幫小朋友著. 不過呢兩日天氣較涼, 而且保母車內也有冷氣, 所以我同佢著左外套先上車.

我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

傻媽媽,
校車入邊唔凍呀, 所以我無同個女著衫, 驚佢熱, 但返到學校, 我就唔知凍唔凍, 我一路叮囑個女凍要著衫, 佢又無著, 但回家又同我講學校凍, 我都唔知點好, 或者明天我唔塔車, 同佢返學睇下點啦, 同老師講下啦~

Venus,
我見唔到你呀, 我個女就係坐係果個小朋友隔離既女仔呀, 當日我同老公都有係班房聽老公講野, 你有無見到我呀? 哈哈~

venus, 咁又係呀, 點知d人會唔會小氣架? 唯有再觀察下先啦!

我o個班都有個大肚媽咪喎, 星期一佢個女仲喊得好淒涼添!

請問各位媽咪要K幾先有課外活動參加架?

thank you !!!!

K1B
傻媽媽 -------------------- 女
I LOVE HONG KONG ----- 女
Calvin仔媽媽 -------------- 仔

K1C
tungwai ------------------ 女
ElsaPoon ----------------- 仔
Chloetam ---------------- 女
Ivylouie ------------------ 女

K1E
yung 媽 ------------------ 仔

K1F
Venus -------------------- 仔
囡囡Mami ---------------- 女
jj14 ----------------------女

K2B
flower168 --------------- 女

K2D
So------------------------ 仔

K2E
Him-ma ------------------ 仔

P1
Zoey -------------------- 女
abbybear-------------------男
粟米『P.1F』------------------------女

P4
Sunniema --------------- 女

[size=medium]小朋友讀P1

我今天放假去偷看我個仔上落保母車及上課情況. 當他下車時,我給他見到我,但好彩他也自動返學, 入課室後就坐下玩玩具,有一,兩個小朋友減,他也沒有影响. 到放學後就很好心跟保母車姨姨走,朱老師說我個仔都屬於硬頸.
另外,學校派回手冊給你們嗎?

hello So         ,

放心啦 ~~~ 我地以後多 d 交流, 有唔明白既搵我啦        !

hello 粟米,

我囡囡 E 班    .  我見我女寫既手冊暫時都 okay!  妳對妳囡囡班既班主任感覺如何呀?  我班那位班主任, very very nice  ~~~  我好滿意呀               !

幼稚園媽咪
我昨天打電話去問班主任個女在學校的情況, 咁順便問幾時交圖書, 朱老師說現在不用交住, 等遲 d 收到通告後才交

jj14
應該 k2 先有, 重多數會在星期六

栗米
你好攪笑呀, 我睇後都忍唔住笑佐出離

[小朋友讀P1

tungwai, 咁我諗每班既做法都唔同喇, 因為我o個本圖書已經收左喇!

傻媽媽
咁在本圖書上洗唔洗寫名呀

tungwai

要呀, 圖書要寫名及班別, 到時借完會還反比你,不過可能已經唔完整, 但唔好介意 .

jj14

我想我應該見到但都唔知邊個係你.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

tungwai, 要寫名 & 包書 (是老師建議的).

剛剛個女話我知, 今日派左運動衫喇!

venus, 弊, 我無寫班別o係本圖書度添!  

唔該你地呀

Venus
佢冇野嗎, 剩係得個仔肚'呵', 咁大人有冇野呀, 宜家食野真係小心 d 呀, 不過去飲又唔會 '林' d 野會唔清潔

tungwai

好地冇事呀, 不過小朋友腸胃比較敏感, 希望佢在學校冇事啦.
‹ 上一主題|下一主題