用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 蒙特竣利教材
go

蒙特竣利教材 [複製鏈接]

蒙特竣利教材

請問邊到買到蒙特竣利教材?thanks!

Re: 蒙特竣利教材

大陸ON LINE 訂

JojoB 寫道:
大陸ON LINE 訂

請問邊個website?thanks!

www.myymtoys.com
cm93002 寫道:
[quote]
JojoB 寫道:
大陸ON LINE 訂

請問邊個website?thanks![/quote]

請問香港边到有買呀 ?

thanks  
妹妹豬 齊來做個好朋友)

我向香港搵唔到有得賣

多謝JojoB, 正話check 到D:-

http://www.montessorihk.com/
褱面嘅產品个紹

zitaeric,
但香港這套好貴

[quote]
zitaeric 寫道:

褱面

其實你有冇睇過Dr Montessori既書
裡面所用既教材 同依d韓國制既唔同
依d有佢既概念 但就唔係書中所show出來既
若果你想要跟足書中果d 就可以向我之前提供既網址搵到

褱面嘅產品个紹

JojoB,
我想問多一些,
因為未試過網上購物,
請問是不是入錢落佢地户口,訂好貨,D貨會直接寄來香港,需不需要運費!?

hi,JojoB,
我剛上www.myymtoys.com,發覺並沒有提及海外訂購方法.
請問妳是否在www.myymtoys.com訂了蒙特竣利教材?請問妳是訂哪一套?如何訂購,運費多少?質素好嗎?
謝謝!

JojoB 寫道:
www.myymtoys.com[quote]
cm93002 寫道:
[quote]
JojoB 寫道:
大陸ON LINE 訂

請問邊個website?thanks![/quote][/quote]

我見到Sogo 6/F 玩具部有賣蒙特梭利玩具的counter

(唔係韓國學英文o個隻)
獅子囝生於2005年9月24日. 16個月大啦.... :-)

謝謝 lionly...

大家好, 我見今期學前教育61期, 在教學新法都有介紹"蒙特竣利專家按年齡-家中實踐自學精神".

1) 根據書中所講,其實好多教材都可以自己制造, 但係買比較有系统同方便, 我想請教大家係咪睇完有闕書藉, 按書介紹先買俾阿b學習, 如果就咁去買, 会不会用得不得其法呢 ?
2) 我阿b剛1歲大, 之前上過一些語文之類playgroup, flashcards..,上完幾堂之後, 自覺一些可以自己教/制造, 成效一樣,如flashcards, 一些又太深,用太多体能, 宝宝冇咁有興趣. 從中我領唔, bb太細最好從遊戲中學習, 開心快樂嘅成長, 好過太快吹谷. 想問吓大家占解会選擇 蒙特竣利教法...
3) 教bb前会不会上一些有闕家長教肓課程or俾bb去上有闕playgroup...

thanks.

我同我朋友係msn同佢傾我地既訂購
然後走貨運到香港
我地去貨柜碼頭拎

我冇買全套果d 只係選購岩心水既材教

若你有興趣 可以同email傾下詳情
浚媽媽 寫道:
hi,JojoB,
我剛上www.myymtoys.com,發覺並沒有提及海外訂購方法.
請問妳是否在www.myymtoys.com訂了蒙特竣利教材?請問妳是訂哪一套?如何訂購,運費多少?質素好嗎?
謝謝!

[quote]
JojoB 寫道:
www.myymtoys.com[quote]
cm93002 寫道:
[quote]
JojoB 寫道:
大陸ON LINE 訂

請問邊個website?thanks![/quote][/quote][/quote]

我因為冇中國既銀行戶口 所以係由香港既中國銀行滙錢上去
而我同朋友合共買了over 5k 所以免走運費用

講真 果時我地兩個膽粗粗走去訂
都少少冒險, 但總算一齊順利

聽佢聯絡人講 佢地好多走運到台灣
因為始終香港對montessori既教學還未流行
但向東南亞, 台灣同中國就好普遍

唉..點解香港咁落後
JojoB,
我想問多一些,
因為未試過網上購物,
請問是不是入錢落佢地户口,訂好貨,D貨會直接寄來香港,需不需要運費!?

係呀 可以自己整一d俾bb學習
我都有以下依個網 你地有興趣同有時間可以自己整
但當中有d都係要買
你地去瀏覽下
http://get-me.to/monthome

另外我鐘意montessori有以下既原因
- 我親戚個女(向加拿大)家下向montessori school上緊學
佢好細個都己經好自立 好識同大既小朋友分享 可以從一d細微既事見到佢比香港一d受到龐護下既小朋友唔同
- 我鐘意montessori既教學理念 將感官化為學習, 無論向文字, 數學 同埋 思想

其實香港家下我知有幾個地方有playgroup上
但以我所知 好似得woodland montessori既導師先向外國受montessori qualify, 其他既我唔係咁清楚佢地d導師有冇
但若果係無師自通, 我不如好似你第一條問題咁 自己睇書 吸收書裡面既教學理念 向屋企準備教材 去俾小朋友學習

我向大陸果網訂購時 都有一套montessori既vcd 所以更加容易理解當中d教材既運用

大家好, 我見今期學前教育61期, 在教學新法都有介紹"蒙特竣利專家按年齡-家中實踐自學精神".

1) 根據書中所講,其實好多教材都可以自己制造, 但係買比較有系统同方便, 我想請教大家係咪睇完有闕書藉, 按書介紹先買俾阿b學習, 如果就咁去買, 会不会用得不得其法呢 ?
2) 我阿b剛1歲大, 之前上過一些語文之類playgroup, flashcards..,上完幾堂之後, 自覺一些可以自己教/制造, 成效一樣,如flashcards, 一些又太深,用太多体能, 宝宝冇咁有興趣. 從中我領唔, bb太細最好從遊戲中學習, 開心快樂嘅成長, 好過太快吹谷. 想問吓大家占解会選擇 蒙特竣利教法...
3) 教bb前会不会上一些有闕家長教肓課程or俾bb去上有闕playgroup...

thanks.

其實我都未睇過書,只係o係bk睇過d post,有興趣想試下,請問你o地知唔知邊到買到本書呢?

JojoB,
Thanks!
Over 5k,都好犀利wor!
除咗蒙特竣利教材,仲有沒有其他推介呢?
他們的服務可靠/好嗎?

cm93002,

可去当当纲買到:
http://search.dangdang.com/search.aspx?key=%C3%C9%CC%A8%CB%F3%C0%FB&selbook=1&selmusic=0&selmovie=0&key1=&key2=&key3=&key4=&key5=&mode=&catalog=

第一, 二本係原著(total 5 本)《蒙台梭利早期教育法》、《蒙台梭利儿童教育手册》、《童年的秘密》、《发现孩子》,《有吸收力的心灵》

其他係其他人演繹其理論的書.

cm93002 寫道:
其實我都未睇過書,只係o係bk睇過d post,有興趣想試下,請問你o地知唔知邊到買到本書呢?
進進豬, 06年1月6日,來到我們的懷抱 :-P
‹ 上一主題|下一主題