教育王國

標題: 有冇9月入讀黃埔宣道小學既家長??請幫忙!! [打印本頁]

作者: 蛇媽媽    時間: 07-8-1 14:43     標題: 有冇9月入讀黃埔宣道小學既家長??請幫忙!!

作者: HiHi    時間: 07-8-1 17:09

係8月28日!

原文章由 蛇媽媽 於 07-8-1 14:43 發表
請問有冇9月入讀黃埔宣道小學既家長可以幫幫忙??!!

請問你哋有冇人係學校做校服架??
知唔知幾時返去試衫??

我記得佢哋有講過話28日,點知上星期六去到,人影都唔多個∼∼∼可能係 ...

作者: hugub    時間: 07-8-1 17:12

學校話4/7 幫你度身,28/7取回。 你問清楚 ?

如果真係miss左, 去百佳附近童裝店有得賣
作者: kennischow    時間: 07-8-1 21:19

新生是28日,但是8月28日家長會當日派!!!
我有問過佢哋可否早d取到校服,校服商話可以直接打
電話去公司問批貨到未,如果到左,可自行到單上的地址取校服都得!
作者: SPJB    時間: 07-8-1 23:11

咦? 可以早D取校服都好喎, 試真唔arm仲有時間換.

原文章由 kennischow 於 07-8-1 21:19 發表
新生是28日,但是8月28日家長會當日派!!!
我有問過佢哋可否早d取到校服,校服商話可以直接打
電話去公司問批貨到未,如果到左,可自行到單上的地址取校服都得!

作者: SPJB    時間: 07-8-1 23:15

你地小朋友駛唔駛搭校車呀, 希望唔好咁早上車啦, 要8月尾先知個時間.
作者: kennischow    時間: 07-8-2 16:56

我都會安排阿囡搭校車,因為怕d巴士的時間唔準,和打風落雨的日子,所以我猜搭校車可能會好d!!!

原文章由 SPJB 於 07-8-1 23:15 發表
你地小朋友駛唔駛搭校車呀, 希望唔好咁早上車啦, 要8月尾先知個時間.

作者: SPJB    時間: 07-8-4 21:54

arm arm 收到校車部通知, 大約7:40上車, 好開心呀, 同Kinder時差唔多, 咁可以keep 番7:00起身.
你地收到通知未, 時間OK嗎?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5