教育王國

標題: 2008-2009 入讀天神既家長, 入黎傾下 [打印本頁]

作者: BOBO128    時間: 07-10-7 22:12     標題: 2008-2009 入讀天神既家長, 入黎傾下

hi ....... 有沒有人成功派了天神...

[ 本文章最後由 BOBO128 於 08-6-8 23:15 編輯 ]
作者: lklclary    時間: 07-11-30 12:24

我寶貝將會2008入天神, 有無機會做同學?
作者: BOBO128    時間: 07-11-30 23:15

我同 erco 都成功左 ....
但我仲考慮中 .... 因為等 CKY 結果, 先再決定

原文章由 lklclary 於 07-11-30 12:24 發表
我寶貝將會2008入天神, 有無機會做同學?

作者: Erco    時間: 07-12-1 19:24

Hi Bobo,

Besides CKY, any other schools you are waiting ?
作者: BOBO128    時間: 07-12-1 22:19

Erco,

i just waiting CKY only....

其他已經放棄晒 (浸小, 真光, ST MARGARET) 只有天神在手, 加 CKY 12 月底放榜, 仲有 DGS, 但無機會.

原文章由 Erco 於 07-12-1 19:24 發表
Hi Bobo,

Besides CKY, any other schools you are waiting ?

[ 本文章最後由 BOBO128 於 07-12-2 22:30 編輯 ]
作者: lklclary    時間: 07-12-3 10:35

我都有考CKY和DGS. 不過讀哩2間私校機會不大, 因為之下重有亞妹, 聽聞有家長的大女讀哩2間私校都試個唔admit細妹, 因此大女好大機會讀天神.
作者: BOBO128    時間: 07-12-3 11:07

iklclary,

我都有個細囡, 但我都無知道會選擇 CKY OR 天神, 因為好喜歡 CKY 教學方法. 而天神好似太傳統.
作者: lklclary    時間: 07-12-3 11:48

聽說天神p1至p3是活動?學, p4後才些是traditional.
奇實我都好鐘意CKY, 不過CKY是行IB的, 我怕寶貝中途唔掂, 要轉校會很繁.
作者: BOBO128    時間: 07-12-3 21:45

lklclary,

係就好似話P.1 TO P.3 係活動教學, 但實際係點, 真係不清楚,
我都心大心細, 都不知道點選擇好

暫時是否得我地3 個得左

原文章由 lklclary 於 07-12-3 11:48 發表
聽說天神p1至p3是活動?學, p4後才些是traditional.
奇實我都好鐘意CKY, 不過CKY是行IB的, 我怕寶貝中途唔掂, 要轉校會很繁.

[ 本文章最後由 BOBO128 於 07-12-8 16:27 編輯 ]
作者: kimimi    時間: 08-3-18 13:58

請問邊間是CKY?
IB是甚麼呢 ?

原文章由 lklclary 於 07-12-3 11:48 發表

作者: BOBO128    時間: 08-3-24 02:10

cky = 保良局蔡繼有學校

ib = 國際認可課程

原文章由 kimimi 於 08-3-18 13:58 發表
請問邊間是CKY?
IB是甚麼呢 ?

[ 本文章最後由 BOBO128 於 08-6-8 23:16 編輯 ]
作者: BOBO128    時間: 08-6-14 01:37

2008-2009 有沒有人選擇了天神 ????

原文章由 BOBO128 於 08-3-24 02:10 發表

cky = 保良局蔡繼有學校

ib = 國際認可課程

作者: lklclary    時間: 08-6-14 13:24

我家小女將入讀08/09小一
作者: BOBO128    時間: 08-6-14 22:02

hi, lklclary,

暫時只有 3 個 bk mummy 既囡囡收.

原文章由 lklclary 於 08-6-14 13:24 發表
我家小女將入讀08/09小一

作者: irenepang803    時間: 08-6-27 14:11

原文章由 BOBO128 於 08-6-14 22:02 發表

BOBO128:
記得我嗎? 孖女都入左天神呀,我地囡囡都有機會一齊做同學bor.hehe
作者: BOBO128    時間: 08-6-27 18:42

irene,

我當然記得你 ......好野, 又多個自己友入天神

原文章由 irenepang803 於 08-6-27 14:11 發表

BOBO128:
記得我嗎? 孖女都入左天神呀,我地囡囡都有機會一齊做同學bor.hehe

作者: shirleychloe    時間: 08-8-9 15:53

原文章由 BOBO128 於 08-6-14 22:02 發表

one more! my daughter also...see you guys on 29Aug!
作者: irenepang803    時間: 08-8-22 18:22

請問8月29日係咪淨係著校服返去,咩都唔使帶喇.
thanks^.^

irene

作者: shirleychloe    時間: 08-8-27 21:21

原帖由 irenepang803 於 08-8-22 18:22 發表
請問8月29日係咪淨係著校服返去,咩都唔使帶喇.
thanks^.^

irene

我估帶註冊証都OK啦...吾洗帶書包褂?
作者: irenepang803    時間: 08-9-4 16:17

你地囡囡返左幾日學覺得點呀?開唔開心?我兩個都好開心.佢地話有個姐姐照顧佢地,今日小息有2次,囡囡同我講第一次食d野同飲水,第2次去洗手間,你地頭一個月會唔會帶飯?我兩個豬女話唔想食學校飯盒,想我煮返去比佢地,我而家諗住今個月帶飯,下個月食學校飯盒,因為今日收倒張飯單都覺得d野食幾好,好似好好味 .仲有今日有張公主圖畫紙,唔知要唔要交?佢地話老師無叫交,你英文老師比佢地嘅.
作者: lklclary    時間: 08-9-4 17:16

Irenepang803,

請問你的女兒是讀邊班?
作者: cckmama    時間: 08-9-4 19:07

各位小一家長:

您們好!很高興能在這個平台與大家多多交流及溝通!

小女就讀1B班, 班主任是麥老師, 小女說麥老師經常
讚賞她們有秩序,很乖巧.令她很開心!另外,她很喜歡她的小五"大姐姐",讓她有安全感.

今天小女踏上學校階梯後,被一位老師叫停, 原來她要教導同學們怎樣向老師打招呼,小女有點兒害羞,但這正好讓她好好學習.

放學時小女問我為甚麼不替她準備宗教及普通話課夲,上課時科老師請她們拿出課夲, 我登時摸不著頭腦,因為在八月廿九曰老師說九月廿二日正式上課才需要帶課夲. 我想今晚還是帶齊明天上課課夲,不容有失.

小女已替公主圖畫著色,她說明天要交給老師.

我也會替小女預訂飯盒,餐單真的很豐富. 現最擔心小女吃飯速度太慢,怕她每天午飯吃得太少. 我巳報名在午膳時間做義工,希望可以看看她的情况.

遲些再談!
作者: irenepang803    時間: 08-9-4 19:55

原帖由 cckmama 於 08-9-4 19:07 發表
各位小一家長:

您們好!很高興能在這個平台與大家多多交流及溝通!

小女就讀1B班, 班主任是麥老師, 小女說麥老師經常
讚賞她們有秩序,很乖巧.令她很開心!另外,她很喜歡她的小五"大姐姐",讓她有安全感.

今天小女踏上 ...

我大女讀1A,細女讀1B同你囡囡同班,我兩個囡囡都好喜歡小五姐姐,原來張圖畫要交,等我放好先,我今日都無帶課本,本來我執晒D課本,後來我發現大女1A班有一課係德育,於是我打比老師問,老師話22日先要帶課本,除非家課冊有寫耍帶,否則唔使帶課本,我都覺得奇,我細女1B放學時話我帶漏書,聽你咁講我聽日都耍幫囡囡帶齊D書先.
作者: lklclary    時間: 08-9-5 08:28

我聽女兒講公主畫是不用交的,不過我都叫她帶回校, 免得又要寫手冊. 飯單十分吸引, 和女兒一起選擇時我們也十分雀躍.
作者: shirleychloe    時間: 08-9-5 13:26

原帖由 lklclary 於 08-9-5 08:28 發表
我聽女兒講公主畫是不用交的,不過我都叫她帶回校, 免得又要寫手冊. 飯單十分吸引, 和女兒一起選擇時我們也十分雀躍.

My daughter also in 1A. The lunch menu is ok but I also afraid she eat too slow...
作者: lklclary    時間: 08-9-5 13:56

我女兒剛剛告訴我今天有一位1a同學流鼻血, 有一位?聶/ 葉老師馬上幫小朋友止血, 聽來老師也很有愛心.
作者: irenepang803    時間: 08-9-5 16:03

cckmama:
今日囡囡有份功課係關於課室嘅設施數量,請問你囡囡做晒未?我囡囡未做晒,問佢記唔記得有幾多,佢有d知有d唔知,可否幫忙.pls check pm.

thanks!
作者: irenepang803    時間: 08-9-5 16:17

原帖由 lklclary 於 08-9-5 13:56 發表
我女兒剛剛告訴我今天有一位1a同學流鼻血, 有一位?聶/ 葉老師馬上幫小朋友止血, 聽來老師也很有愛心.

我大囡都有講呢件事呀,老師真係好有愛心,個同學叫施詠言,係我囡囡個幼稚園同學,佢地知道同一班十分開心,返黎仲同我講話坐隔離,不過今日掉左位,我囡囡坐第四行第一個位.
作者: BOBO128    時間: 08-9-5 16:35

我囡囡都係讀 1 A .... 多多指教

原帖由 irenepang803 於 08-9-5 16:17 發表

我大囡都有講呢件事呀,老師真係好有愛心,個同學叫施詠言,係我囡囡個幼稚園同學,佢地知道同一班十分開心,返黎仲同我講話坐隔離,不過今日掉左位,我囡囡坐第四行第一個位. ...

作者: lklclary    時間: 08-9-5 17:04

那張功課應該是今天要交的, 我問了女兒:-
門: 1
窗: ?5
風扇: 5
cupboard: 5
light: 11
希望幫倒你
作者: shirleychloe    時間: 08-9-5 23:22

嘩!都好多1A媽媽係度禾!多D聯絡聯絡丫,起碼帶D咩、做D咩功課都可以互相交流下.問呀女就死得喇,知D唔知D.唉...依家仲慘過自已讀書!  
作者: BOBO128    時間: 08-9-6 00:11

我囡囡提我下星期一, 帶音樂書 , 佢話音樂老師叫, 因為佢今日無書用. 今日派張 worksheet, 要貼上自己相片.
杜老師教普通話 & 中文, 聶老師教數學.

仲有佢話今日有個小朋友 pull 左另一個小朋友落樓梯 , 小朋友無事, 但 pull 同學既小朋友就俾老師話.

* 以上是小囡回報, 不知道是否正確.

作者: shirleychloe    時間: 08-9-6 00:45     標題: 回覆 # 的文章

多謝發明互聯網!!!好彩有你地咋,又無寫手冊,真的唔知要帶音樂書.
問呀女,個樣仲迷惘過我...!
作者: irenepang803    時間: 08-9-6 10:20

原帖由 lklclary 於 08-9-5 17:04 發表
那張功課應該是今天要交的, 我問了女兒:-
門: 1
窗: ?5
風扇: 5
cupboard: 5
light: 11
希望幫倒你

多謝幫忙,我囡囡星期五先派工作紙,我細女係1b班,大女1a班星期四派,星期五交左,但佢地答案好似唔同.
作者: irenepang803    時間: 08-9-6 10:24

bobo:
你囡囡好叻呀,記得咁多野,我問返亞女佢先話我知要帶音樂書,而杜老師教普通話同中文佢有同我講,問返佢小朋友被pull落樓梯佢就一舊雲話唔知,大家以後有乜帶記住上黎交流吓.hehe
作者: shirleychloe    時間: 08-9-6 13:12

原帖由 irenepang803 於 08-9-6 10:24 發表
bobo:
你囡囡好叻呀,記得咁多野,我問返亞女佢先話我知要帶音樂書,而杜老師教普通話同中文佢有同我講,問返佢小朋友被pull落樓梯佢就一舊雲話唔知,大家以後有乜帶記住上黎交流吓.hehe ...

咪係囉, BOBO個女真精靈! 麻煩BOBO幫我同小朋友講聲唔該o丫!
我個位一片雲小姐, 飄下飄下之餘居然識得反問番我點解會知wor...暈低!!!
作者: Erco    時間: 08-9-6 21:43

Hello every Mama,

My daughter also in 1A. Let's keep in tocuh to know more about their school life.
作者: BOBO128    時間: 08-9-6 23:37

dear all,

佢都係俾我問下問下, 講出黎 ....不是什麼...

今日佢又同我講帶宗教本書, 佢話星期四, 五都有用, 但佢又無帶. 叫我最好帶, 而老師就無話一定要帶. 佢自己就想帶.

原帖由 Erco 於 08-9-6 21:43 發表
Hello every Mama,

My daughter also in 1A. Let's keep in tocuh to know more about their school life.

作者: shirleychloe    時間: 08-9-7 01:00     標題: 有無阿女叫Chloe

純粹8下: 阿女讀幼稚園個時, 同班有3個Chloe, 有一個仲同姓添. 今年唔知又撞到幾多個呢?
作者: cckmama    時間: 08-9-7 03:01

小女的工作紙答案如下:

1. 風扇 (5)
2. 光管 (19)
3. 門 (1)
4. 櫃 (5)
5. 窗 (8)

答案不知是否正確,只可作參考.

原帖由 irenepang803 於 08-9-6 10:20 發表

多謝幫忙,我囡囡星期五先派工作紙,我細女係1b班,大女1a班星期四派,星期五交左,但佢地答案好似唔同.

作者: cckmama    時間: 08-9-7 03:10

星期五替女兒帶齊課本, 但一本也不需要用, 有點氣結! 因為書包真的很重,下星期只會帶宗教書及音樂書, 如收到其他消息, 請代為通告. 謝謝!

原帖由 irenepang803 於 08-9-4 19:55 發表

我大女讀1A,細女讀1B同你囡囡同班,我兩個囡囡都好喜歡小五姐姐,原來張圖畫要交,等我放好先,我今日都無帶課本,本來我執晒D課本,後來我發現大女1A班有一課係德育,於是我打比老師問,老師話22日先要帶課本,除非家課冊有 ...

作者: BOBO128    時間: 08-9-7 15:19

shirleychloe,

我暫時知道有2 個 Chloe 係1A。我囡囡是其中一個,幼稚園時, 我囡囡同班4 年都無人同樣叫CHLOE。你囡囡是否姓 張 ?我囡囡姓蔡。

原帖由 shirleychloe 於 08-9-7 01:00 發表
純粹8下: 阿女讀幼稚園個時, 同班有3個Chloe, 有一個仲同姓添. 今年唔知又撞到幾多個呢?

作者: shirleychloe    時間: 08-9-7 15:49

原帖由 BOBO128 於 08-9-7 15:19 發表
shirleychloe,

我暫時知道有2 個 Chloe 係1A。我囡囡是其中一個,幼稚園時, 我囡囡同班4 年都無人同樣叫CHLOE。你囡囡是否姓 張 ?我囡囡姓蔡。

...

Hi Bobo,
係呀, 我阿女姓張o架. 女女都有同我講有個同學叫Chloe Choi. 因為大小姐淨係記得同名個D同學仔,中/英文各一.
作者: irenepang803    時間: 08-9-7 21:03

新消息:
1a班中文工作紙囡囡話要剪,你地都問吓囡囡係咪,我已經剪左.
作者: irenepang803    時間: 08-9-7 21:05

原帖由 cckmama 於 08-9-7 03:10 發表
星期五替女兒帶齊課本, 但一本也不需要用, 有點氣結! 因為書包真的很重,下星期只會帶宗教書及音樂書, 如收到其他消息, 請代為通告. 謝謝!

cckmama:
多謝你的幫忙,我囡囡又係同我講無用過課本.佢仲無交功課同普通話作業,佢話老師無叫交,你囡囡有無交呀?我都係同你一樣淨係帶兩本書.仲有囡囡話要帶天主愛我們課本同作業.

作者: irenepang803    時間: 08-9-7 21:12

原帖由 irenepang803 於 08-9-7 21:03 發表
新消息:
1a班中文工作紙囡囡話要剪,你地都問吓囡囡係咪,我已經剪左.

bobo128:
我囡囡都有講帶音樂書,星期四就話帶天主愛我們課本同作業.
作者: shirleychloe    時間: 08-9-7 21:34

原帖由 irenepang803 於 08-9-7 21:03 發表
新消息:

o下?! o甘上面個姓名/班別/日期係咪全部唔要o架? 仲有個幅相係咪學生相就得o架啦? 死啦, 阿女好似咩都唔知o甘o既?!
作者: shirleychloe    時間: 08-9-7 21:43

穩陣起見, 聽日打算帶晒音樂/普通話/同宗教書. 唉! 真係覺得好混亂, 阿女又一舊雲, 我失眠左幾晚啦!
作者: irenepang803    時間: 08-9-7 22:22

原帖由 shirleychloe 於 08-9-7 21:34 發表

o下?! o甘上面個姓名/班別/日期係咪全部唔要o架? 仲有個幅相係咪學生相就得o架啦? 死啦, 阿女好似咩都唔知o甘o既?!

我貼左生活照,而照片下底係有得寫名.
作者: cckmama    時間: 08-9-7 23:23

阿女本普通話作業仲喺書包, 張公主圖畫就失去踪影, 可能交咗(阿女已經瞓咗, 問唔到口供).

明天第七及八課是圖書(雙)/IT(單), 我會帶齊"快樂的圖書城堡"及"小學電腦學與教", 以備不時之需.

阿女嚷着要買"天神娃娃", 到學校網址一看, 又覺得幾可愛, 可能阿女已當咗個布公仔係佢自已. 她說麥老師叫她們做B女(1B班), "天神娃娃"就叫做BB女. 很高興阿女可以咁快就投入天神的學校生活.

原帖由 irenepang803 於 08-9-7 21:05 發表

cckmama:
多謝你的幫忙,我囡囡又係同我講無用過課本.佢仲無交功課同普通話作業,佢話老師無叫交,你囡囡有無交呀?我都係同你一樣淨係帶兩本書.仲有囡囡話要帶天主愛我們課本同作業. ...

作者: BOBO128    時間: 08-9-7 23:50

Shirleychloe,

我囡囡就係果位 chloe choi ...
我囡囡都係講 d 吾講 d , 但我打算 lee 1 星期俾佢試下, 自己講要做什麼 & 帶什麼 ... 等佢留心 d 上堂. 佢無講, 我吾幫佢住. 等正式上堂先出手協助....

原帖由 shirleychloe 於 08-9-7 21:43 發表
穩陣起見, 聽日打算帶晒音樂/普通話/同宗教書. 唉! 真係覺得好混亂, 阿女又一舊雲, 我失眠左幾晚啦!

作者: 心心形形    時間: 08-9-8 18:05     標題: 回覆 # 的文章

想問下1b的囡囡,今天有冇派到一張白色的worksheet,是英文科的,我女話先生叫佢地寫出先生的名及畫出先生的樣子,我女現在好驚,佢話上堂先生講過,但係咪佢自己唔見左?請問你地的囡有冇呢樣功課??
作者: cckmama    時間: 08-9-8 18:21

阿女話在堂上大家一起抄下老師的名字, 然後將工作紙交回老師, 下一課才畫老師的樣子. 不用擔心.

原帖由 心心形形 於 08-9-8 18:05 發表
想問下1b的囡囡,今天有冇派到一張白色的worksheet,是英文科的,我女話先生叫佢地寫出先生的名及畫出先生的樣子,我女現在好驚,佢話上堂先生講過,但係咪佢自己唔見左?請問你地的囡有冇呢樣功課?? ...

作者: 心心形形    時間: 08-9-8 20:24     標題: 回覆 # 的文章

唔該你,依家定晒。
作者: irenepang803    時間: 08-9-8 21:49

1a班全部英文功課都要交,包括copybook,check完都要交返.
作者: shirleychloe    時間: 08-9-8 22:15

原帖由 irenepang803 於 08-9-8 21:49 發表
1a班全部英文功課都要交,包括copybook,check完都要交返.

我o係第二個topic, 睇到有個Mommy打o左返學校問先知. 不過我仲lum緊係咪應該簽埋名呢?
作者: irenepang803    時間: 08-9-10 16:17

1b班今日張天使工作紙,囡囡話天使對翼同個天使圈要用金粉做,同埋佢話老師話22日開始先要帶課本.
作者: irenepang803    時間: 08-9-10 16:19

各位:
我兩個囡囡都入左I-class,你地有無囡囡都入左,今日收倒大女通知,問做唔做女童軍,佢好想做呀,我都會比佢做,你地呢?仲有佢話今日視藝班係miss fung上堂,昂係英文老師.
作者: lklclary    時間: 08-9-10 16:42

甚麼是I-class? 好像之前家長會聽個.....
作者: bighappy    時間: 08-9-10 16:55

原帖由 lklclary 於 08-9-10 16:42 發表

Hello 我嗰囡囡都是1A班的請多多指教
如沒聽錯I-class是以小班形式教英文科但考試測驗試卷是一樣的
作者: 栗子媽媽    時間: 08-9-10 17:47

IMPROVEMENT CLASS

路人甲上

原帖由 lklclary 於 08-9-10 16:42 發表

作者: irenepang803    時間: 08-9-10 21:36

原帖由 bighappy 於 08-9-10 16:55 發表

Hello 我嗰囡囡都是1A班的請多多指教
如沒聽錯I-class是以小班形式教英文科但考試測驗試卷是一樣的

全中,因為我兩個囡囡聽同讀都唔得,是關佢地亞媽我英文水平極低, 所以要惡補吓,老師就偏左佢地入I-class.
作者: shirleychloe    時間: 08-9-11 02:13

原帖由 irenepang803 於 08-9-10 16:19 發表
各位:
我兩個囡囡都入左I-class,你地有無囡囡都入左,今日收倒大女通知,問做唔做女童軍,佢好想做呀,我都會比佢做,你地呢?仲有佢話今日視藝班係miss fung上堂,昂係英文老師. ...

If the girl confirmed to I class, any notice will send to the parents? Asked my daughter, she only told me they played games in the English class.
作者: irenepang803    時間: 08-9-11 20:53

1b班今日張工作紙要剪,其中有兩行可以自己加喜愛的東西,同埋亞女話d好朋友紙一星期內要派比同學仔.
作者: shirleychloe    時間: 08-9-11 23:28

原帖由 irenepang803 於 08-9-10 16:19 發表
各位:
我兩個囡囡都入左I-class,你地有無囡囡都入左,今日收倒大女通知,問做唔做女童軍,佢好想做呀,我都會比佢做,你地呢?仲有佢話今日視藝班係miss fung上堂,昂係英文老師. ...

Dear irenepang803,
How did you know your girls go to I class? Did you received any notice or call? I also want to know when they will have the test for leveling.
作者: irenepang803    時間: 08-9-12 09:27

今日兩個女返黎都好開心,因為佢地話落過小食部買野食,用左3蚊買機智豆,佢地今日仲一齊祈禱比我聽,真係估唔倒佢地返左兩星期已經可以諗倒,d記性仲勁過我,hehe,妹妹今日仲唱祈禱手冊裹面一首歌比我聽,好得意ga,小小舌頭嘗味道果首,又唱校歌比我聽,超開心呀.

作者: irenepang803    時間: 08-9-12 23:24

原帖由 shirleychloe 於 08-9-11 23:28 發表

Dear irenepang803,
How did you know your girls go to I class? Did you received any notice or call? I also want to know when they will have the test for leveling.

我係收倒回條知道兩個女要入i-class,如果你囡囡無收倒應該唔需要入.
作者: irenepang803    時間: 08-9-15 01:05

各位靚媽&精靈小朋友:
中秋節快樂!
作者: lklclary    時間: 08-9-15 08:35

中秋節快樂!
作者: shirleychloe    時間: 08-9-16 13:01

原帖由 lklclary 於 08-9-15 08:35 發表
中秋節快樂!

Happy Holiday!
要再戰鬥la...努力!加油!

作者: irenepang803    時間: 08-9-16 15:19

1b班家長:
你地囡囡比晒d小朋友紙比同學仔未?今日數學剪1~10,亞囡話係要cut1~10嘅數字咭,要一張張嘅.
作者: cckmama    時間: 08-9-16 20:51

阿女已經派晒俾四個1B班嘅同學,我很欣賞學校這個活動,這樣有助她們快些結識新朋友.

多謝妳提起數學功課,阿女忘記了寫手冊,差點兒又被老師寫欠交!

原帖由 irenepang803 於 08-9-16 15:19 發表
1b班家長:
你地囡囡比晒d小朋友紙比同學仔未?今日數學剪1~10,亞囡話係要cut1~10嘅數字咭,要一張張嘅.

作者: cckmama    時間: 08-9-16 21:35

今天1B 班收到有關"網上課堂中、英、數補充課程"通告, 請問是否必須參加?
作者: shirleychloe    時間: 08-9-17 13:57

原帖由 irenepang803 於 08-9-16 15:19 發表
1b班家長:

Why 1A no 小朋友紙? It's good for them.
作者: shirleychloe    時間: 08-9-17 13:58

原帖由 cckmama 於 08-9-16 21:35 發表
今天1B 班收到有關"網上課堂中、英、數補充課程"通告, 請問是否必須參加?

I didn't join.
作者: irenepang803    時間: 08-9-17 21:25

原帖由 cckmama 於 08-9-16 21:35 發表

我都無參加呀,今日亞囡拎返晒d數字咭返黎,話全部都要寫名,仲有話老師想收集d圓型鐵盒,如果屋企有可以拎返學校比老師,老師係要黎比學校整野.

作者: irenepang803    時間: 08-9-17 21:27

原帖由 shirleychloe 於 08-9-17 13:57 發表

Why 1A no 小朋友紙? It's good for them.

我都唔知,我大女都係1a班,佢都無.我都覺得呢個幾好,不過我細女好細膽,今日先派晒比d同學仔.
作者: BOBO128    時間: 08-9-18 18:19

I also haven't join it ...

原帖由 shirleychloe 於 08-9-17 13:58 發表

I didn't join.

作者: shirleychloe    時間: 08-9-18 20:30

原帖由 irenepang803 於 08-9-17 21:25 發表

我都無參加呀,今日亞囡拎返晒d數字咭返黎,話全部都要寫名,仲有話老師想收集d圓型鐵罐,如果屋企有可以拎返學校比老師,老師係要黎比學校整野.

Why 1A & 1B have big different??
作者: rolandveronica    時間: 09-3-23 16:44     標題: 各天神家長請幫忙

因小女不見了測驗範圍表, 可否Email 給我 ( Classroom : 1A )

[email protected]

tks
作者: Charmaine-Mammy    時間: 09-7-10 08:57     標題: 小一叩門

各位,

昨天剛收到信小女有機會面試 (小一叩門),
請問這裏有沒有家長的囡囡是叩門而入天神
呢? 可否分享一下面試會考些甚麼?是否要
進行筆試呢?因下星期二就要面試,我很擔
心阿女的表現,希望各位家長教教我呀,謝
謝!

Charmaine-Mum

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5