教育王國

標題: 九龍塘兩間迦南vs創價? [打印本頁]

作者: yan321    時間: 08-7-3 20:16     標題: 九龍塘兩間迦南vs創價?

以上該三間學校有咩意見?邊間好d?
雖然大家都有學卷,但知否他們的雜費每月幾錢?
作者: ballball411    時間: 08-7-3 21:32

創價無雜費架.....
作者: yan321    時間: 08-7-3 21:42

請問你是否讀緊創價,有無多d資料呢?如有否外藉老師教學,及一星期有幾多堂教英文及普通話呢?
咁實際每月要幾錢呢?謝謝幫忙

原文章由 ballball411 於 08-7-3 21:32 發表
創價無雜費架.....

作者: lui_amy    時間: 08-7-3 22:52

我都想知呀?有無媽咪報料呀~~~

原文章由 yan321 於 08-7-3 21:42 發表
請問你是否讀緊創價,有無多d資料呢?如有否外藉老師教學,及一星期有幾多堂教英文及普通話呢?
咁實際每月要幾錢呢?謝謝幫忙

作者: poison    時間: 08-7-4 01:44     標題: 回覆 #4 yan321 的文章

九龍塘窩打老道的迦南為全日制及地方較細、金巴倫道的迦南為半日制及地方較大。
poison
作者: cathy29    時間: 08-7-10 00:02     標題: 回覆 #3 yan321 的文章

有英文外藉老師及普通話老師..上堂次數按級別..09年學費連茶點1180 x 11個月...
我最buy佢地既係會有好多activities去配合課題; 好似講supermarket, 會叫小朋友拎10蚊帶佢地去supermarket買野; 講天橋, 又真係會同佢地去行天橋, ok架...不過愈黎愈多人考...
作者: happy188    時間: 08-7-10 15:13

請問是不是指創價?

原文章由 cathy29 於 08-7-10 00:02 發表
有英文外藉老師及普通話老師..上堂次數按級別..09年學費連茶點1180 x 11個月...
我最buy佢地既係會有好多activities去配合課題; 好似講supermarket, 會叫小朋友拎10蚊帶佢地去supermarket買野; 講天橋, 又真係會同佢 ...

作者: hokerryfan    時間: 08-7-12 18:45

Yes, I think she talking about SOKA.
作者: ballball411    時間: 08-7-12 23:39

係, 佢係講緊創價, 創價有外籍老師, 普通話老師, K1 一星期上2堂英語, K2 一星期3堂, K3會一星期4堂, K1 開始要學普通話
作者: ballchi    時間: 08-7-13 00:19

Do you know for st.cat the information?pls
作者: yan321    時間: 08-7-13 13:31

咁想問吓你知唔知小一通常會讀邊間學校?
你是住沙田的?因我在沙田個topic見個你,認得你囡囡張相。
咁你會讀返沙田津校or會揀私小或直資學校?
因為我都係住沙田。

原文章由 ballball411 於 08-7-12 23:39 發表
係, 佢係講緊創價, 創價有外籍老師, 普通話老師, K1 一星期上2堂英語, K2 一星期3堂, K3會一星期4堂, K1 開始要學普通話

[ 本文章最後由 yan321 於 08-7-13 13:32 編輯 ]
作者: happy188    時間: 08-7-14 11:12

Thanks.  How about 普通話?  How many lesson person week?

原文章由 ballball411 於 08-7-12 23:39 發表

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5