教育王國

標題: 01-Dec-08 學校旅行 [打印本頁]

作者: edm24546    時間: 08-11-27 21:50     標題: 01-Dec-08 學校旅行

Hello 各位家長,

請問旅行有什麼需要注意或攜帶?

1C-VM家長
作者: helloeveryone    時間: 08-11-27 23:02

原帖由 edm24546 於 08-11-27 21:50 發表
Hello 各位家長,

1C-VM家長  

Hello! 梗係要帶水同食物啦!最好帶定把《姐》.你是lC家長嗎?如果係就得閒上嚟傾吓啦!1C班D家長一定是很忙了.成日都無人上嚟嘅!
作者: helloeveryone    時間: 08-11-27 23:10

原帖由 edm24546 於 08-11-27 21:50 發表
Hello 各位家長,

1C-VM家長  

要注意就係小朋友平時係咪搭校車呀?要了解幾点回程.睇下需唔需要通知校車叔叔當日搭唔搭車.
作者: 家熹媽咪    時間: 08-11-28 23:48

Hello 各位家長,

1C-VM家長  

EDM :

我地P.1 果年都係去大埔海濱公園 , 果度比較空鄺 , 所以都幾大風吓架 ! 小朋友要帶既野 , 我可以同大家分享一吓 !

1. 外套
2. 毛巾仔 / 鴨仔帽
3. 帶多件底衫 ( 好多時佢地自由活動走嚟走去 , 都會出晒汗架 ! 帶定多件底衫可以換 , 放心 , 會有家幻義工幫倒手架 !
4. 水 ( 家長們唔一定要帶足咁多 , 因為果度有個小食亨 , 如果唔想小朋友加重負擔 , 大可以比十元八塊佢地買水飲 )
5. 食物 ( 三文治一定係首選 , 因為天氣涷 , 熱食去到一定會涷晒 , 其次可以蒸燒賣 , 卥水雞翼腸仔等 ... 乾糧 , 如餅餅乾等 ... )
6. 一個膠袋 ( 以防小朋友裝D污"JOE"既物品 )
7. 膠檯布 , 佢地中午會喺空地休息/食飯 , 膠檯布可以比佢地舖喺地下食野同埋坐 , 我自己果年因為有份做家長義工 , 所以都拎咗2張沙灘席去 )
8. 乾/濕紙巾 ( 尤其濕紙巾 , 超級好用 )

* P.S : 千其唔好比太多錢佢地帶去 , 遊戲機/相機就更加唔好添呀 ! ^^

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5