教育王國

標題: 收到派位通知啦! [打印本頁]

作者: bigbug    時間: 09-4-20 17:26     標題: 收到派位通知啦!

我的寶寶派去灣仔協康呢! 高興, 但也覺有點心痛.
作者: annaanna    時間: 09-4-20 17:44

不用心痛,灣仔協康係一間出名好學校﹗

想請問下你係收到社工電話or 收到信呢?

原帖由 bigbug 於 09-4-20 17:26 發表

作者: bigbug    時間: 09-4-20 21:32

朋友打電話到學校問的, 因他的孩子也派到這間學校, 我們都是08 年中開始排的
原帖由 annaanna 於 09-4-20 17:44 發表

作者: owl_2046    時間: 09-4-21 14:54

恭喜你, 灣協係一間好學校, 你仔仔一定會有大進步.
心痛仔仔要返學, 唔知是否適應...
我都經過, 但只要你想到仔仔係學校得到全天候式訓練, 入面既老師又有愛心, 咁咪唔會心痛啦, 我地都係早日希望有S位收仔仔啫.

原帖由 bigbug 於 09-4-20 17:26 發表

作者: bigbug    時間: 09-4-21 17:15

我高興是因為派到一間好學校, 心痛是寶寶有這個病

原帖由 owl_2046 於 09-4-21 14:54 發表
恭喜你, 灣協係一間好學校, 你仔仔一定會有大進步.
心痛仔仔要返學, 唔知是否適應...
我都經過, 但只要你想到仔仔係學校得到全天候式訓練, 入面既老師又有愛心, 咁咪唔會心痛啦, 我地都係早日希望有S位收仔仔啫.

...

作者: bigbug    時間: 09-4-21 19:44

今日收到中九的信了, 要30/4前回覆是否接受呢! 如未收到的版友, 請早點找社工.
作者: 狄麗絲    時間: 09-6-2 11:15

灣仔協康有無website??
是否自閉小學生?

原帖由 annaanna 於 09-4-20 17:44 發表

作者: cecilau    時間: 09-6-2 16:05

灣仔協康無自己的website 的, 你可以上heephong 的website 到睇呀.
佢地係幼兒中心呀. (2-6歲) 不過sat 有課外活動俾大個d 的小朋友的.

原帖由 狄麗絲 於 09-6-2 11:15 發表
灣仔協康有無website??
是否自閉小學生?

作者: 狄麗絲    時間: 09-6-2 17:30

Many thanks. Cecilau

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5