教育王國

標題: 問小一及小二課程 [打印本頁]

作者: J.mama    時間: 10-1-23 15:15     標題: 問小一及小二課程

想問小一的大慨課程,有無小一、小二的書單作參考?因我想幫小女考插班!Thanks a lot!
作者: mmak    時間: 10-1-23 22:48

書單???

其實D text book 同出面D學校一樣無咩特別.

原帖由 J.mama 於 10-1-23 15:15 發表
想問小一的大慨課程,有無小一、小二的書單作參考?因我想幫小女考插班!Thanks a lot!

作者: mmak    時間: 10-1-24 13:48

J.mama,

聽講插班生多數來自 SFA & GH ???
我估這兩間學校嘅課程會比較貼近 MCS 卦??

我識一位SFA家長, 佢話都曾經想幫女兒考插班, 但她女兒的成績排位只是中間位置, 校內都有很多同學會去考插班, 所以她都放棄爭取了...

FYI click here >>
私校谷一年,小二望插入名津,係迷咁易?

原帖由 J.mama 於 10-1-23 15:15 發表

作者: J.mama    時間: 10-1-24 18:27

Thank you for your information.
原帖由 mmak 於 10-1-24 13:48 發表
J.mama,

聽講插班生多數來自 SFA & GH ???
我估這兩間學校嘅課程會比較貼近 MCS 卦??

我識一位SFA家長, 佢話都曾經想幫女兒考插班, 但她女兒的成績排位只是中間位置, 校內都有很多同學會去考插班, 所以她都放棄爭 ...

作者: wkf    時間: 10-1-27 13:55

Hi J.mama,
Are you want the books, please check pm.
作者: mipig2008    時間: 10-4-4 00:43     標題: i want the books too , can you help me? thanks!

thanks you very much
作者: wkf    時間: 10-4-10 09:47

please check pm.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5