教育王國

標題: 暑假報學術性d嘅course定玩樂d嘅呢? [打印本頁]

作者: maywongsky    時間: 10-7-5 19:14     標題: 暑假報學術性d嘅course定玩樂d嘅呢?

作者: hoihoima    時間: 10-7-5 23:19

How about enrol for both?

原帖由 maywongsky 於 10-7-5 19:14 發表
暑假啦!你幫小朋友報學術性d嘅course定玩樂d嘅呢?我覺得報學術性嘅好殘忍,不過太玩樂我又驚佢九月開學無心機讀書~

作者: ceceleesc    時間: 10-7-6 18:03

我都同意兩樣都報名, 因為靜態同動態都重要, 你可以試吓super champ呀!因為我係個度上緊堂, 我都有報讀他們既暑期班, 他們推出既暑期班都有玩樂性, 有學術性, 他們每個星期都有不同既主題去給小朋友上堂
作者: ceramic_sky    時間: 10-7-6 20:32

作者: 小木偶媽咪    時間: 10-7-7 12:25

本身有5個興趣班,暑假加多一個學術,一個玩樂
作者: cicada    時間: 10-7-7 15:41

看小孩的情況, 如果成績麻麻, 趁暑假可以溫故知新, 同時又要玩樂班調劑吓.

如果成績ok, 當然趁暑假開開心心玩啦, 讀書-->9月份開始吧!     人生得十幾個暑假咋, 盡情地享受"假期".

原帖由 小木偶媽咪 於 10-7-7 12:25 發表

作者: mark2006    時間: 10-7-7 16:49

原帖由 小木偶媽咪 於 10-7-7 12:25 發表

which activities ? would you mind sharing with us?
作者: 小木偶媽咪    時間: 10-7-7 19:46

暑假加了數學及泳班
原帖由 mark2006 於 10-7-7 16:49 發表

which activities ? would you mind sharing with us?

作者: 瑩瑩老豆    時間: 10-7-7 23:00

主要係玩的
原帖由 maywongsky 於 10-7-5 19:14 發表
暑假啦!你幫小朋友報學術性d嘅course定玩樂d嘅呢?我覺得報學術性嘅好殘忍,不過太玩樂我又驚佢九月開學無心機讀書~

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5