教育王國

標題: 請各位過來人教路:值唔值得出來讀 [打印本頁]

作者: kpykpy    時間: 10-10-18 14:36     標題: 請各位過來人教路:值唔值得出來讀

我們住粉嶺, 每天會自己帶o番學, 會準備報2011-2012 n1, 我囝是大仔
作者: Smallpigbb    時間: 10-10-19 00:06

其實好睇你自己點睇o家,我個女o個班,上年N班都有個同學仔o係錦繡花園每日搭校車返學啦,而我個女以前PG同學仔都係住粉嶺亦都係自己送返學接放學讀九龍塘o既幼稚園。
作者: lkm2007    時間: 10-10-19 14:56

check PM. For reference only.
作者: Nelly@Huang    時間: 10-10-20 17:00

有咩問題 大家都嚟至五湖四海,5通個個住九龍塘咩
作者: Nelly@Huang    時間: 10-10-20 17:02

我住元朗細女報咗km
作者: ashly11280    時間: 10-10-21 10:09

我都係住元朗, 女女已經返咗一年n讀緊k1, 佢有d同學仔都係住較遠
其實唔使擔心, 小朋友適應力強, 如果自己接送係落雨麻煩d
作者: evaywwong    時間: 10-10-23 20:59

請教若住得遠又要自己接送,
小朋友返學時段(約3小時), 大人點打發時間呢?
作者: Smallpigbb    時間: 10-10-23 22:19

原帖由 evaywwong 於 10-10-23 20:59 發表
請教若住得遠又要自己接送,
小朋友返學時段(約3小時), 大人點打發時間呢?

我見有D朋友會約D媽咪食早餐交流o下,或者去附近行o下,再唔係就去圖書館。
作者: Nelly@Huang    時間: 10-10-26 09:04

我係車睇vcd or 和其他mummy食早餐 好快一日...一星期......今年都k3 la
作者: adelinemammy    時間: 10-11-1 13:26

各位家長,可以讓我瞭解一下KM有什麼優點/個人之處嗎?又我打算為囡囡報讀n1,請問interview的形式會是如何?
作者: evaywwong    時間: 10-11-3 18:03

附近邊到有圖書館呢 ?

原帖由 Smallpigbb 於 10-10-23 22:19 發表

我見有D朋友會約D媽咪食早餐交流o下,或者去附近行o下,再唔係就去圖書館。

作者: Smallpigbb    時間: 10-11-4 14:08

原帖由 evaywwong 於 10-11-3 18:03 發表
附近邊到有圖書館呢 ?

其實o係界限街o個度有間明愛賓館,里面有間餐廳好多媽媽會o係o個度食早餐傾計,仲有上面有個圖書館,你可以去坐o下。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5