教育王國

標題: 急問:Steps VS 陳蔭川 [打印本頁]

作者: Ngszewing    時間: 10-11-29 18:27     標題: 急問:Steps VS 陳蔭川

陳蔭川今年先開,但好似資源好好,但因為新冇咩口碑
Steps就做左差唔多8年,但中心好細,但好多人話ok
但2間教學模式都不同,學費差不多。有冇媽媽小朋友讀緊呢2間學校?俾d意思,超感激!
作者: wingwing2009    時間: 10-11-30 14:08

我在2個月前亦同你有相同的疑問, 我還問了Links, 耀能, 樂天, 最初已諗定入steps, 但突然比我地同家人見到陳蔭川, 而耀能耀能 樂富中心暫時已滿, 要等.
故我地去陳蔭川參觀, 帶埋囡囡去睇下佢對呢間學校既感覺, 最後我地見完主任同老師, 囡囡亦很接受老師同環境, 所以決定報名.
囡囡現在已返左上午班差不多一個月, 佢返學好主動, 每天開開心心返學, 而剛過的sat 我同老公亦見了他們的心理學家, 因為佢地會為每一個小朋友自訂一套教學目標同程度.  
最重要我囡囡返了這一個月學, 已開始跟我們一起說話, (這是我囡囡最大一個問題), 而且他主動拉我, 爸爸, 哥哥同家中工人一起玩.  雖然距離同齡還有一段距離, 但係眼見老師, 社工, 都好有heart, 我地都有信心!

其實收費是比其他的貴了一點, 但係我地都覺得冇揀錯.
其實在入學前亦收到Steps 通知有位, 但我地已選擇呢間, 冇再諗其他了...

你最好自己帶理小朋友去睇下間學校才決定.
加油!!

作者: Capricorn2521    時間: 10-11-30 17:43

我最開心就係聽到小朋友鐘意返學及返學學到野 !依家d  S位學校 (無論私人定政府) 真係好有心!願小朋友一天天進步!
作者: alvismother    時間: 10-12-1 13:17

可以提供一下陳蔭川的綱址嗎?
作者: wingwing2009    時間: 10-12-2 08:50

佢地好似冇網址架..我之前都係睇報紙見到, 再打電話去問...你試下去yahoo 度打陳蔭川, 應該會有D 文章講佢地, 會有電話.
作者: angels'mom    時間: 10-12-2 20:03

原帖由 alvismother 於 10-12-1 13:17 發表
可以提供一下陳蔭川的綱址嗎?

http://www.prta.org.hk/chi/news/news_detail.php?id=83&type_id=
作者: alvismother    時間: 10-12-2 22:18

Thank you very much!!
作者: Ngszewing    時間: 10-12-4 10:47

原帖由 wingwing2009 於 10-11-30 14:08 發表
我在2個月前亦同你有相同的疑問, 我還問了Links, Step, 樂天, 最初已諗定入steps, 但突然比我地同家人見到陳蔭川, 而step 樂富中心暫時已滿, 要等.
故我地去陳蔭川參觀, 帶埋囡囡去睇下佢對呢間學校既感覺, 最後我地 ...

己PM你
作者: GAT    時間: 10-12-8 23:18

CHOOSE LINKS LA - IT IS REALLY MUCH MUCH BETTER THAN WHAT I EXPECTED - ALL STAFF ARE VERY LOVING AND CARING.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5