教育王國

標題: 放出聖若瑟英文小學, 聖公會李兆強及聖公會德田李兆強學位 [打印本頁]

作者: fundfund    時間: 11-7-5 16:19     標題: 放出聖若瑟英文小學, 聖公會李兆強及聖公會德田李兆強學位

今天決定放出聖若瑟英文小學, 聖公會李兆強及聖公會德田李兆強學位, good luck!
作者: 水杯    時間: 11-7-5 16:38

原帖由 fundfund 於 11-7-5 16:19 發表
今天決定放出聖若瑟英文小學, 聖公會李兆強及聖公會德田李兆強學位, good luck!

我都放德田李兆強, 請問你讀邊間 ?
作者: tommysimmy    時間: 11-7-5 18:46

我都放左油塘基顯,水杯你讀邊間?
作者: Chanv    時間: 11-7-6 00:08

原帖由 fundfund 於 11-7-5 16:19 發表

請問乜嘢叫做放出d學位
作者: 小曳人    時間: 11-7-6 09:15

原帖由 Chanv 於 11-7-6 00:08 發表

請問乜嘢叫做放出d學位

即係佢地有offer囉!e+放棄個offer
作者: 水杯    時間: 11-7-6 09:39     標題: 回復 3# tommysimmy 的帖子

聖馬太 , 你呢 ?
作者: evacalbee    時間: 11-7-6 09:51

已經一個月
睇尼真係到開學仲會call人..
作者: fundfund    時間: 11-7-6 12:12

因為本來考左私校聖若瑟英文小學做back up, 跟住派得唔好, 所以叩左李兆強同德田李兆強, 咁好彩兩間都收左, 先幾日有其他更好既offer, 所以放出以上3間學位。

原帖由 小曳人 於 11-7-6 09:15 發表

即係佢地有offer囉!e+放棄個offer

作者: 水杯    時間: 11-7-6 16:59

原帖由 fundfund 於 11-7-6 12:12 發表
因為本來考左私校聖若瑟英文小學做back up, 跟住派得唔好, 所以叩左李兆強同德田李兆強, 咁好彩兩間都收左, 先幾日有其他更好既offer, 所以放出以上3間學位。

...

你小朋友真是好叻,好叻 !!!
作者: tedghost    時間: 11-7-6 20:14

作者: wu_winky    時間: 11-7-6 22:06

個阿媽仲叻,自私行為,而家先放棄,佢手拿三個學位,唔值得贊,大家阿媽要勉強買校服,買書包
作者: moonychan    時間: 11-7-6 22:44

好想知係為左邊間更好的OFFER 而放棄上面果3間呢??
作者: ellan    時間: 11-7-6 23:43

me too, 好想知,

及在那間幼稚園讀, 咁叻
作者: 水杯    時間: 11-7-7 12:21     標題: 回復 11# wu_winky 的帖子

我14號收到德田李兆強電話通知,但錄取信7月4日才收到,7月7日注册,我5 號也放位出去.
而fundfund 媽咪也是同日放位,佢應該不是自私,如果自私亦不需上這里講,佢只是給等消息的家長有個希望.(個人意見)
作者: chumamma    時間: 11-7-7 12:35

呢度好多人眼紅玩挑釁, 何必認真去解釋, 你解釋=你中計, 佢得呈 !  當睇唔到就算吧 !

原帖由 水杯 於 11-7-7 12:21 發表
我14號收到德田李兆強電話通知,但錄取信7月4日才收到,7月7日注册,我5 號也放位出去.
而fundfund 媽咪也是同日放位,佢應該不是自私,如果自私亦不需上這里講,佢只是給等消息的家長有個希望.(個人意見) ...

作者: fundfund    時間: 11-7-7 13:09

灣仔聖若瑟小學, 因為佢係幼稚園生, 所以小學Call 返佢

原帖由 moonychan 於 11-7-6 22:44 發表
好想知係為左邊間更好的OFFER 而放棄上面果3間呢??

作者: fundfund    時間: 11-7-7 13:14

其實我只係想話比大家知有位放出, = 仲有機會, 因為我知道好多媽咪好心急, 咁都比人插

原帖由 水杯 於 11-7-7 12:21 發表
而fundfund 媽咪也是同日放位,佢應該不是自私,如果自私亦不需上這里講,佢只是給等消息的家長有個希望.(個人意見) ...

作者: conniechan125    時間: 11-7-7 14:38

原帖由 fundfund 於 11-7-7 13:14 發表
其實我只係想話比大家知有位放出, = 仲有機會, 因為我知道好多媽咪好心急, 咁都比人插
唔洗唔開心,D人唔明白SJK學生等SJP電話既心情.... 小學一收返你囝囝,你已第一時間放位,值得一贊
作者: tedghost    時間: 11-7-8 00:21

作者: kkhon    時間: 11-7-8 00:28

HK St.Jos好叻仔,勁!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5