教育王國

標題: 升中申請文件一問 [打印本頁]

作者: RabbitJump    時間: 11-10-19 23:17     標題: 升中申請文件一問

好多學校要求以下文件:
Primary Student Record Form issued by EDB

請問是不是小一入學時自行申請的黃色表, 因手上沒有其他文件是 edb 出的, 請賜教, 謝謝!
作者: Fatty    時間: 11-10-19 23:25

呢張卡12月之後先會有,上一次係仔仔學校升中講座有提過。

原帖由 RabbitJump 於 11-10-19 23:17 發表
好多學校要求以下文件:
Primary Student Record Form issued by EDB

請問是不是小一入學時自行申請的黃色表, 因手上沒有其他文件是 edb 出的, 請賜教, 謝謝!

作者: RabbitJump    時間: 11-10-19 23:34

多謝您!  但要報的直資是十二月頭交表的, 又怎能提交呢?

原帖由 Fatty 於 11-10-19 23:25 發表
呢張卡12月之後先會有,上一次係仔仔學校升中講座有提過。

作者: Fatty    時間: 11-10-19 23:54

可以後補,因為其實個個都未有呢張卡。

原帖由 RabbitJump 於 11-10-19 23:34 發表
多謝您!  但要報的直資是十二月頭交表的, 又怎能提交呢?

作者: RabbitJump    時間: 11-10-20 22:42

Hi Fatty,

再次多謝您!  另外 strn no. 又是否十二月先有?

原帖由 Fatty 於 11-10-19 23:54 發表
可以後補,因為其實個個都未有呢張卡。

作者: Fatty    時間: 11-10-20 22:54

strn no.應該等同果張卡number,十二月先有。

原帖由 RabbitJump 於 11-10-20 22:42 發表
Hi Fatty,

再次多謝您!  另外 strn no. 又是否十二月先有?

作者: janelle00    時間: 11-10-21 09:15

多謝RabbitJump既發問,我重以爲係學校的學生參考編號。
作者: 小桃兒    時間: 11-10-21 11:10

STRN no. actually is the HK ID no.
(including the bracket no. but omit the bracket).

原帖由 janelle00 於 11-10-21 09:15 發表
多謝RabbitJump既發問,我重以爲係學校的學生參考編號。

作者: janelle00    時間: 11-10-21 11:49

原帖由 小桃兒 於 11-10-21 11:10 發表
STRN no. actually is the HK ID no.
(including the bracket no. but omit the bracket).

真係!0甘同學校的參考編號係一樣的哦!
作者: monmonc    時間: 11-10-21 14:36

原帖由 小桃兒 於 11-10-21 11:10 發表

STRN no. 是否等同於大抽獎時的隨機編號? Thanks!!
作者: RabbitJump    時間: 11-10-21 22:59

Hi Fatty, thank you so much!

原帖由 Fatty 於 11-10-20 22:54 發表
strn no.應該等同果張卡number,十二月先有。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5