教育王國

標題: 今日啟思interview sharing [打印本頁]

作者: leesiubai    時間: 12-10-6 11:54     標題: 今日啟思interview sharing

今日好多人,但成個interview 好快!你地見完有咩意見?

作者: tempooo    時間: 12-10-6 11:55     標題: 回覆:今日啟思interview sharing

會問d咩?

作者: leesiubai    時間: 12-10-6 11:59     標題: 回覆:今日啟思interview sharing

都係問啲日常野,邊個湊小朋友,就係咁渣

作者: Joellejoby    時間: 12-10-6 13:28     標題: 回覆:今日啟思interview sharing

我都有去呀

作者: 雋寶貝    時間: 12-10-6 14:20

回復 leesiubai 的帖子

咁有無考小朋乜野
作者: peggylau923    時間: 12-10-6 14:36

都係指令。比媽媽。比老師。有無hi同bye果d。有玩積木。有d人就穿珠仔。同公仔握手。
作者: airisu    時間: 12-10-6 16:15

請問係邊間啟思啊?
作者: charmykittyy    時間: 12-10-6 17:42

回復 airisu 的帖子

九龍唐正校nursery
好多人! 我兩點鐘的 1104b
排隊都有約50 人!
期實見個個小朋友的反應好像也差不多
都幾 難知他們點收生?!
大都是考bb反應
放玩具 給玩具媽媽 和老師 等

作者: Chrisedi    時間: 12-10-6 23:48     標題: 回覆:charmykittyy 的帖子

Many ppl, 問下一般平常野:)

作者: isababy117    時間: 12-10-7 01:42     標題: 回覆:今日啟思interview sharing

今日青衣interview, 老師多數問家長,問我平時點叫小朋友,係屋企有咩玩具,會同佢係屋企做D咩,平時會帶佢去邊。
叫我個女做指令(玩玩具,放圈圈入柱,擺返玩具去原位),但我個女冇乜show個老師,因為老師太陰聲細氣,仲有我個女走黎走去,個老師竟然話由佢,間房有成五組係到面試緊,好難令小朋友專心,我叫個女返黎,個老師竟然話由佢 我感覺佢地個面試好hea好唔認真咁。感覺佢地好似好縱容小朋友同太軟弱,對我個馬騮女呢D懷柔政策完全唔work架囉。仲有個老師好後生:;pppp:

作者: Annalokyinmama    時間: 12-10-8 13:41

星期六我個女都面試完深灣軒個間, 無問咁多野同考咁多野. 好簡單
老師只係問家長上午班full晒, 下午班ok唔ok
作者: poodlema    時間: 12-10-8 14:14

回復 Annalokyinmama 的帖子

請問你係咪好早交FORM 架? 我今個星期先IN, 佢地上午班咁快已經FULL 晒啦? 我仲諗住比阿仔讀全日班咪即係無機....
作者: Annalokyinmama    時間: 12-10-8 14:19

係呀~~我8月1號上網交
我個女係大B
作者: Annalokyinmama    時間: 12-10-8 14:24

我諗佢個個家長都會問下, "上午班FULL左下午班OK唔OK?"
作者: LL222    時間: 12-10-9 10:27

我朋友話考佢形狀、顏色同疊杯!?
我話, 嘩!痴線咩, 考咁深?
作者: evahui619    時間: 12-10-9 11:22

我覺得好深!!!
除左一D普通野之外(SAY HELLO TO TEACHER), 又問我仔叫咩名(鬼識講咩), 又比本書問佢果樣係咩黎..又叫佢講生果名稱(唔係比橙媽咪)..

同上年大仔IN K1 一樣...好慘係我仔係大仔(一月), 但就同D返緊學的超大B一個時間...(聽到老師問如果有位的話K1定N1)

老師見我仔唔So 佢, 佢都無心機...唔問佢都唔比張填選班紙比我...
都係無行啦
作者: poodlema    時間: 12-10-9 16:53

咁你點答呀? 有無問全日班? 因為我想入全日班

作者: Annalokyinmama    時間: 12-10-9 17:24

回復 poodlema 的帖子

佢冇問我全日班~~
我緊係話無上午班, 下午班都可以

作者: nikili    時間: 12-10-9 18:07

poodlema 我都係黎緊星期六IN, 我個女係 12月出世, 真係乜都唔識.
仲有, 你仲報邊間呀? 我淨係報左依間咋,... 聽講華富間救世軍都OK, 不過我唔想讀全日, 所以冇報.  

作者: isababy117    時間: 12-10-10 01:59     標題: 引用:+本帖最後由+evahui619+於+12-10-9+11:23+

原帖由 evahui619 於 12-10-09 發表

我覺得好深!!!
下?乜有選班紙呢樣野架咩?你邊間啟思?

作者: mama_ming    時間: 12-10-10 11:39

作者: mosesmom    時間: 12-10-10 11:45

回復 mama_ming 的帖子

my boy had the interview at Kln Tong last Sat, the teacher told me the result will be released on 5/11... they'll send email to the parents..
作者: tiggerpiget    時間: 12-10-10 14:25

去年面試PN時,己經過了截止報名時間,打電話去校務處問,職員話仲有位,仲叫我寄申請表去安排面試,去到面試只是問一D好簡單嘅問題,面試完後叫我哋去校務處等,十分鐘後就立即收咗我個小朋友讀PN。
作者: Annalokyinmama    時間: 12-10-10 15:25

回復 tiggerpiget 的帖子

邊間啟思?
作者: October    時間: 12-10-10 16:29

今個星期六會去帝堡城INTERVIEW.
作者: tiggerpiget    時間: 12-10-10 16:43

Tsing Yi Creative Kindergarten
作者: tiggerpiget    時間: 12-10-10 16:47

可能去年仲有位,收多一個得一個,反正都耍開班。
作者: wing214    時間: 12-10-10 23:57     標題: 引用:我諗佢個個家長都會問下,+"上午班FULL左下

原帖由 Annalokyinmama 於 12-10-08 發表
我諗佢個個家長都會問下, "上午班FULL左下午班OK唔OK?"
我In咗九龍塘,老師冇問我,我諗

作者: Annalokyinmama    時間: 12-10-11 03:08

回復 wing214 的帖子

唔好灰!一日未有通知都有機會
作者: evahui619    時間: 12-10-12 11:06

Lam Tin
要圈上午/下午, N1/K1選擇ETC..
作者: littlegirl_snow    時間: 12-10-12 11:32     標題: 回覆:wing214 的帖子

我都係in kln tong,老師淨係話下個月五號出結果,同時問我平時小朋友係咪好靜,其他野冇問

作者: melg    時間: 12-10-12 14:07

我個囡interview唔出聲,但做晒指令,不過老師完全無同我傾計,我諗收生機會都微微地。我唔開心咗一陣子,唔係因為阿囡唔出聲,而係覺得老師好現實,小朋友唔出聲唔代表唔好,連講兩三句嘅時間都唔俾我
作者: hoyau    時間: 12-10-12 15:23     標題: 回覆:今日啟思interview sharing

如果老師冇問,而你想問或幫小朋友"補飛",要主動講架。。。

作者: littlelittlepig    時間: 12-10-12 16:02

大家唔好太失落先啦, 一日未出結果, 都仲有希望, 況且呢間先係第一間interview, 之後仲有好多好學校呢, 大家汲取經驗, 下一個interview就會做得更好, 始終interview呢d嘢有時好難控制, 盡力而為啦, 不要太大壓力....
作者: happybabymak    時間: 12-10-12 16:05     標題: 回覆:今日啟思interview sharing

唔知會係11月5日前出結果,定係真係要果日先出呢?

作者: Karenababy    時間: 12-10-12 23:34

每次每個班房in 6個小朋友, 但只有4個老師, 好唔好彩我個女排最後果個in, 人地in緊果時, 我個女好投入咁玩晒枱面的玩具, 但見其他小朋友一個一個in完講byebye, 我個女當然唔耐煩想走啦!! 表現一般, 講byebye最快! 唉!
作者: kittyland06    時間: 12-10-13 12:08     標題: 回覆:今日啟思interview sharing

我今日去完深灣軒,阿女都做咗八成,剩係唔肯講嘢,同埋好急住走冇講 bye bye, 不過老師都有問我下午班做 1st choice 好唔好因為上午有啲 full!

作者: poodlema    時間: 12-10-15 10:39

回復 nikili 的帖子

華富救世軍我都有報, 我仲報埋田灣循道衞理 同康傑添, 如果你想讀半日, 可考慮康傑~
作者: poodlema    時間: 12-10-15 10:40

回復 kittyland06 的帖子

我想問下IN完深灣軒果間係咪會比個貼紙仔BB架? 佢比我BB, 不過我BB唔識拎, 係咪要考佢講多謝呢? 佢都未識講野...
作者: poodlema    時間: 12-10-15 10:41

我想問下IN完深灣軒果間係咪會比個貼紙仔BB架? 佢比我BB, 不過我BB唔識拎, 係咪要考佢講多謝呢? 佢都未識講野...
作者: Annalokyinmama    時間: 12-10-15 10:50

有比貼紙仔~叫我個女自己簡~
作者: BBEAMES    時間: 12-10-17 10:55     標題: 回覆:今日啟思interview sharing

我個囡都唔係好識講嘢,到時都係睇彩數

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5