教育王國

標題: 自行小一派位,亞仔只得後備11名 [打印本頁]

作者: vicky_hin    時間: 12-11-26 09:37     標題: 自行小一派位,亞仔只得後備11名

今日係自行小一派位, 亞仔只得後備11名.......平常心, 因得15分, 我諗都係要等大抽獎啦....@_@

作者: Kerokeroppi    時間: 12-11-26 09:41

回復 vicky_hin 的帖子

請問後備排第幾點知.......
作者: KHbaby    時間: 12-11-26 09:41

嘜有後備LIST傢? 點解我申請個間無嘅!!!
作者: love-baby    時間: 12-11-26 09:49

回復 KHbaby 的帖子

我嗰間無提過有...係唔係即係無呀
作者: yoed    時間: 12-11-26 09:49     標題: 回覆:KHbaby 的帖子

我都想知~

作者: 脾脾蟲    時間: 12-11-26 10:08

請問是邊間學校呢? 有 WAITING 都好呀!
作者: wypcbb    時間: 12-11-26 10:20     標題: 回覆:vicky_hin 的帖子

我嗰個無影呢!

作者: 814BB    時間: 12-11-26 10:42

我也打去學校求証一下, 係有後補位, 但佢地唔會有份 list.
係等過了註冊日, 如有人冇去註冊, 甘教局就會比份後備 list 學校.
作者: 814BB    時間: 12-11-26 10:44

我自已覺得其實哩個機會不太, 除非佢地既直資及私校 offer 好好.
但現階段好多直資及私校都未 in 完....大部份人都會註冊左先.
作者: KA713    時間: 12-11-26 11:17

我之前用電話問過局她話自行如果有人唔註冊就會撥落大抽獎。
作者: palauhk    時間: 12-11-26 11:27

我都打去學校求証, 是有waiting List,過了註冊日,即30 Nov,教肓局就會比份後備 list 學校
作者: C9_705    時間: 12-11-26 11:31     標題: 回覆:自行小一派位,亞仔只得後備11名

作者: zuzu888    時間: 12-11-26 11:58     標題: 回覆:自行小一派位,亞仔只得後備11名

St. Franics also have shown 20 waiting

作者: 晉晉媽媽    時間: 12-11-26 13:03

我個間都冇 show waiting list .... 打去問... 佢話過咗註冊先知有冇位.... 叫我真係好心儀的話.... 交低 profile.... (乜唔係 6月先收的咩..... 叩門) (65 區)

作者: love-baby    時間: 12-11-26 13:10     標題: 回覆:晉晉媽媽 的帖子

晉晉媽媽~可以透露邊個小學嗎?謝謝

作者: taxilo    時間: 12-11-26 13:49

後備11,即=冇!

作者: steven819    時間: 12-11-26 13:59

The chance of waiting list depends on which school you are applying. Actually all kids will apply DDS and 自行小一派位 at the same time. Some kids must have offers from DDS and they will free the place to the waiting list.
作者: melodylee113    時間: 12-11-26 14:49     標題: 回覆:自行小一派位,亞仔只得後備11名

我報果間都有列後備名單出黎,我女系後備9,我覺得除非排1,2後備,如果吾系都無機會

作者: roseangel    時間: 12-11-26 15:05

咁究竟後備位係咪即係過咗註冊期後剩番再派俾自行後備list, 定係撥去統一派位 用?我點知自己係咪waiting list? 唔係好明?
作者: 晉晉媽媽    時間: 12-11-26 16:25

love-baby 發表於 12-11-26 09:49
回復 KHbaby 的帖子

我嗰間無提過有...係唔係即係無呀
我見仁立第一 round 已經收咗96 人.... 佢已經算係超額收生.... (可能已經係包括埋後備生)已經好過我仁紀..... 打去問都唔係好想答我....  (佢地收 76人)

作者: 晉晉媽媽    時間: 12-11-26 23:52     標題: 引用:晉晉媽媽~可以透露邊個小學嗎?謝謝 +

原帖由 love-baby 於 12-11-26 發表
晉晉媽媽~可以透露邊個小學嗎?謝謝
仁立紀念

作者: cautionchan    時間: 12-11-27 00:01     標題: 回覆:自行小一派位,亞仔只得後備11名

問題在這:有媽媽話打去學校問有冇waiting list , 有學校答,未知,要等所有注冊完,教局才send !(但現實真的有waiting list post 出來,視乎不同學校)第二:有媽媽話學校不註冊的會撥去大抽獎!這也是我當初想法,但現實又是有waiting list ! 何解?

作者: love-baby    時間: 12-11-27 00:23     標題: 回覆:自行小一派位,亞仔只得後備11名

我今日都有打去學校問,學校話係會有waiting list...不過唔會公佈名單出來...因為要睇下有冇需要用到~可能間間學校都有自己嘅做法~

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5