教育王國

標題: 新老師 [打印本頁]

作者: 緊張大師65    時間: 16-7-14 04:02     標題: 新老師

下年度有新校長,不知道會否有一批新老師?擔心下學年的師資分配... 小兒要面對呈分試了... 未知各位大大有何心得?🙏🏻🙏🏻

作者: ffaye    時間: 16-7-14 09:33     標題: 引用:下年度有新校長,不知道會否有一批新老師?

原帖由 緊張大師65 於 16-07-14 發表
下年度有新校長,不知道會否有一批新老師?擔心下學年的師資分配... 小兒要面對呈分試了... 未知各位大大有 ...
有,不過應該唔多。

作者: 小曳人    時間: 16-7-14 13:45

其實年年都會有新老師,舊年開學時聽聞都有三兩個,我唔太擔心,反正老嗰班個別都超傳統。反而余Sir退休傳聞,身邊家長有較大反應,擔心制唔住班曳仔,但班仔就
作者: pamelaywy    時間: 16-7-14 18:21

小曳人 發表於 16-7-14 13:45
其實年年都會有新老師,舊年開學時聽聞都有三兩個,我唔太擔心,反正老嗰班個別都超傳統。反而余Sir退休傳 ...

余sir 真係勁
幾嘈幾亂幾high 嘅場面,佢一出必立即收晒

作者: rai_fc    時間: 16-7-14 18:29

余sir 幾時退休?thanks!
作者: 小曳人    時間: 16-7-15 15:59

rai_fc 發表於 16-7-14 18:29
唔知,都係傳咋...
作者: Soundervolt    時間: 16-7-16 02:08     標題: 引用:其實年年都會有新老師,舊年開學時聽聞都有

原帖由 小曳人 於 16-07-14 發表
其實年年都會有新老師,舊年開學時聽聞都有三兩個,我唔太擔心,反正老嗰班個別都超傳統。反而余Sir退休傳 ...
阿仔嗰班有同學曳到每逢小息都要跟住余sir,余sir行去邊佢就要跟去邊。余sir走佢會係其中一個最開心。

作者: Soundervolt    時間: 16-9-10 01:24

rai_fc 發表於 16-7-14 18:29

所有曳仔壞消息,余sir仲未退休!

作者: 霖霖B媽咪    時間: 16-9-11 06:07     標題: 回覆:Soundervolt 的帖子

同意!萬一余Sir退休,吾知邊個可以壓得住D曳仔!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5