教育王國

標題: 何文田官立 vs 陳瑞祺喇沙 [打印本頁]

作者: jfbe    時間: 17-11-29 12:46     標題: 何文田官立 vs 陳瑞祺喇沙

如果是band2男生,請問那間會好些和比較容易入到呢?

作者: sasafan    時間: 17-11-29 13:52

留毛
作者: little_yolky    時間: 17-11-29 15:01

jfbe 發表於 17-11-29 12:46
如果是band2男生,請問那間會好些和比較容易入到呢?

陳喇係英中, 點都多D人揀吧。而且响九龍城, 除非好唔想入女校, 否則好少少既女仔都唔駛揀何官, 變相又少一批勁旅(女)爭, 點都有著數。再講, 爛船都有三斤釘, 陳喇個成績都仲好過何官少少, 但唔知可以捱到幾時就真。
作者: hkpapa852    時間: 17-11-29 15:13

little_yolky 發表於 17-11-29 15:01
陳喇係英中, 點都多D人揀吧。而且响九龍城, 除非好唔想入女校, 否則好少少既女仔都唔駛揀何官, 變相又少一 ...
其實何官同CSK既差距仲有不少......

CSK整體4+: ~37%, 何官整體4+: ~27%

作者: little_yolky    時間: 17-11-29 17:06

hkpapa852 發表於 17-11-29 15:13

不過, 何解陳喇搞成咁呢? 係咪男仔真係難教D呢? 佢都幾著重成績喎, 我有個朋友仔, 壓力大到中三升中四時要休學一年。
作者: bbforever    時間: 17-11-29 21:02

hkpapa852 發表於 17-11-29 15:13

請教CSK成績同大角咀SFX比又如何呢?
作者: nicolemummy    時間: 17-11-29 21:46

bbforever 發表於 17-11-29 21:02
請教CSK成績同大角咀SFX比又如何呢?

SFX啦當然勁好多。

作者: Bubu0526    時間: 17-11-29 22:00

如果b2自己博聖芳濟應該仲有難度除非搞珠博執雞
作者: 大件仔    時間: 17-11-29 23:03

little_yolky 發表於 17-11-29 17:06
不過, 何解陳喇搞成咁呢? 係咪男仔真係難教D呢? 佢都幾著重成績喎, 我有個朋友仔, 壓力大到中三升中四時要 ...
朋友的兒子今年CSK畢業, 佢話精英班谷到死, 其他班HEA到死, 叫我自己諗, 入去讀, 一係HEA,一係谷
作者: little_yolky    時間: 17-11-30 08:46

大件仔 發表於 17-11-29 23:03
朋友的兒子今年CSK畢業, 佢話精英班谷到死, 其他班HEA到死, 叫我自己諗, 入去讀, 一係HEA,一係谷 ...
咁即係我朋友係精英班了..............

不過好多學校都係咁, 我另一朋友(已大學畢業幾年)响沙官, 都話只係精英班成績較好, 其餘都係比較普通。

作者: 洋蔥頭媽咪    時間: 17-11-30 08:51

little_yolky 發表於 17-11-30 08:46

不過好多學校都係咁, 我另一朋友(已大學畢業幾年)响沙官, 都話只係 ...
沙官一向都係咁,入倒精英班就好少少,否則自己諗啦...
作者: elbar    時間: 17-11-30 09:04

little_yolky 發表於 17-11-30 08:46

不過好多學校都係咁, 我另一朋友(已大學畢業幾年)响沙官, 都話只係 ...
所以係沙田受歡迎程度已大不如前 (當年沙田會考狀元搖籃)

作者: little_yolky    時間: 17-11-30 09:07

洋蔥頭媽咪 發表於 17-11-30 08:51
沙官一向都係咁,入倒精英班就好少少,否則自己諗啦...
佢本身係呂小, 當年佢夠成績入呂明才, 點知佢愚蠢既伯爺唔想佢入有宗教學校, 所以要佢考沙官。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5