教育王國

標題: 已成功插入P3 [打印本頁]

作者: Lingfung813    時間: 18-7-1 08:18     標題: 已成功插入P3

Hi all parents, 小兒剛插入小三,請問上課模式如何?有WhatsApp group加入和交流嗎?
作者: Sam1018    時間: 18-8-9 18:13

Lingfung813 發表於 18-7-1 08:18
Hi all parents, 小兒剛插入小三,請問上課模式如何?有WhatsApp group加入和交流嗎? ...

到時開學,再搵我問,因為未知是那一班
小兒是升3年班

作者: Lingfung813    時間: 18-8-9 19:17

Thx , Sam
作者: Owenchumama    時間: 18-10-15 14:24

你好, 請問我們想考小三插班, 請問筆試考甚麼的呢? 有沒有實質例子? 例如數學是加減乘除還是分數? 中文是造句還是填詞語? 因為是考Grammar 嗎?

作者: Lingfung813    時間: 18-10-15 14:39

Owenchumama 發表於 18-10-15 14:24
你好, 請問我們想考小三插班, 請問筆試考甚麼的呢? 有沒有實質例子? 例如數學是加減乘除還是分數? 中文是造 ...
我也不太清楚,因為他數月前考完沒有告知我。
作者: Sam1018    時間: 18-11-4 12:54

Owenchumama 發表於 18-10-15 14:24
你好, 請問我們想考小三插班, 請問筆試考甚麼的呢? 有沒有實質例子? 例如數學是加減乘除還是分數? 中文是造 ...

不用緊張,有位會收,呀囝話多了一位新同學,唔知是否貴子弟

作者: Owenchumama    時間: 18-11-30 10:41

回覆 Sam1018 的帖子

應該不是吧⋯⋯我們還在外地,一月頭才Join, 已被通知會去3B班。 請多多指教!
作者: Sam1018    時間: 18-11-30 21:32

Owenchumama 發表於 18-11-30 10:41

應該不是吧⋯⋯我們還在外地,一月頭才Join, 已被通知會去3B班。 請多多指教! ...

恭喜晒

作者: MONKYmama    時間: 18-12-21 11:39

Owenchumama 發表於 18-11-30 10:41

應該不是吧⋯⋯我們還在外地,一月頭才Join, 已被通知會去3B班。 請多多指教! ...

份試卷難考嗎?

作者: cdleep    時間: 19-3-18 02:01     標題: 回覆樓主

我亦想知插班筆試會唔會好難?小朋友讀緊中文數,擔心英文數學唔識做。如想今年暑假入讀小四,請問大約要幾時留意學校網頁!請問學校一般希望收取那類型既學生?謝賜教

作者: Sam1018    時間: 19-5-2 20:52

cdleep 發表於 19-3-18 02:01
我亦想知插班筆試會唔會好難?小朋友讀緊中文數,擔心英文數學唔識做。如想今年暑假入讀小四,請問大約要幾 ...

插班時間,請留意學校網頁
英數唔難,首先要識字,先學好英文,能解題目就唔難

作者: cdleep    時間: 19-5-6 08:34

Sam1018 發表於 19-5-2 20:52
插班時間,請留意學校網頁
英數唔難,首先要識字,先學好英文,能解題目就唔難
...

多謝回覆。

作者: VRVR    時間: 19-5-22 22:15

Sam1018 發表於 18-11-4 12:54
不用緊張,有位會收,呀囝話多了一位新同學,唔知是否貴子弟

請問英語環境好嗎?小朋友多機會用英語溝通嗎?

作者: Sam1018    時間: 19-5-26 17:59

VRVR 發表於 19-5-22 22:15
請問英語環境好嗎?小朋友多機會用英語溝通嗎?

上堂英文堂要講英文,有幾位老師是外藉人也要用英文溝通的。都要睇小朋友是否願意講。仲有個drama堂是英文的。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5