用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 低功能自閉症=腦葉酸缺乏症
樓主: Kyle
go

低功能自閉症=腦葉酸缺乏症   [複製鏈接]

回覆:Karenphilic 的帖子

深圳人民醫院,要自己去卦門診。我未試過,聽有人去過。價錢平,但自己要book 定酒店,又要煩聯系咁,預在深圳日日返工咁玩足幾個月啦。

大陸腦癱b 是做高壓氧的,大醫院一般有高壓倉設備。但安全否要自己衡量,試過爆炸㗎。

唔諗咁煩,米集中做針灸和訓練。

缺氧,米用高壓輸氧,望個Bb 吸入純氧時可以達到深層細胞組織,令組織更生。

你囡缺氧,不是中重金屬,點解要排毒?打少啲針,食具、食物和食水清潔己可以。

回覆 STARCREAM 的帖子

見您問咗好幾次, 就答下您. 我仔有打六合一, 自閉嚴重.  不要在這裏問人攞數據, 無阿媽做研究的.

如您有懷疑, 遲些打, 或唔好打囉. 人來的, 不是貓狗,  唔打針, 不會有人捉你仔人道毁滅吧! 在香港點都是父母決定打唔打針.

工作忙, 如問題太重覆的話, 基本上我不回了.  所有資料在post 內找到. 見諒.

另一隻魚油叫 Blue Ice Fermented Cod Liver Oil (Chinnamon Flavor) 今日做半價. 但要給shipping fee, 唔平.

www.greenpasture.org

此魚油份量比較勁, 隻味道好難聞, 幾臭下, 唔洗食太多. 2ml to 5ml  x 2 per day 已可. 留意效果. 慢慢加大份量.

回覆 Maria 的帖子

買liquid 啦, 有小朋友會對個殼有敏感. 買supplement 越簡單越好.  唔好有額外甜味, 香味, 物質. 所以我用既supplement 有時都幾臭下.

回覆 TNS102 的帖子

呢排忙於研究電磁波.仔的另類治療師間唔中都話我仔對電磁波好敏感, 一向我無放在心. 到之前家中維修, 搬開住一段時間, 發覺仔的表現比在家平靜, 瞓覺亦好很多. 搬回家後, 又故態復萠.

我家中無用WIFI.我開始留意下, 發覺在家用電腦可以接收到多過50個以上的WIFI. 好密集,有些人專登買可以穿牆的WIFI. 一戶裝幾個都有.

其實仔一向有戒口, 戒口多年, 但幫助不大, 還有什麼對他有影響呢?我在研究中發現, 原來體內重金屬高人士, 重金屬就如天線, 會比正常人吸收多些電磁波.

之後找人上門度一度, 窗外高達1000 單位高頻電磁波幅(>100 單位便對人體有嚴重影響), 一於搞搞去, 再睇下有無幫助. 我呢幾日就買了兩卷擋高頻電磁波的玻璃紙, 並花了兩天來貼晒所有的鋁窗, 好手軟, 希望OK啦!

奀珠 發表於 16-12-6 17:38
你講得好啱, 自從知道亞仔係A,我老公連個Wifi都拆咗,不過自己拆根本就無用,四周圍都係Wi-Fi,根本避無 ...

我貼完玻璃紙後,可能貼得衰,原本接收到50 個以上wifi 只減為10 個。我想要加抗電磁波窗簾效果會好些。

敏感的源頭原來除了食物,環境外,原來還有呢啲無形殺手。

yl88 發表於 16-12-5 23:19
請問邊度可買到這類玻璃紙

.....

yl88 發表於 16-12-6 22:01
我難得等到你覆我
入來你已delete左内容

Oh, Sorry.

香港得一兩間公司有此服務, 網上打"電磁波"一摷就摷到.  連料包安裝是料價的三四倍. 即玻璃紙2000$, 佢就收大概8000$, 幫你貼埋. 超級貴.

我窮, 自己上德國網 yshi**d 訂一樣的料, 自己貼. 做裝修咁做, 當然可以自找師傅貼!

買咗部METER 玩, 剛收到,  原來啲玻璃紙是掂的. 屋外高頻是1000uW/m2, 關窗後屋內可以減至20uW/m2 (>100uW/m2 對身體有影響), 發覺最要命的竟是手機/室內WIFI, 一開下會高至100,000uW/m2.  唔怪之得話會致癌啦!  記得關WIFI 手機瞓覺.

希望可以擴闊大家思想空間, 當大家見到小朋友戒口後仲扎扎跳, 可以從其他方面去找外在因素 .  內在就依然是重金屬高和免疫系統不良的問題.

twinstar_baby 發表於 17-7-1 08:59
樓主,我剛睇你呢個topic, 真心賜教
我仔3歲,舊年你確診中度至嚴重嘅自閉譜系。一check 到有食魚油,亦有 ...

咁細個嚴重case, 不如你先看下家居環境,有無沿水,多霉菌否,食具是否易潔兼刮花那些,同check 下食物敏感,煲多些芫茜水或用芫茜液、zeolite 給他排毒。可以的話去睇下一隻叫bravo probiotics 嚟治療下腸道。針就唔洗提都不要打了。戒奶戒糖。魚油可以食,但環境問題唔處理,作用不大。

回覆樓主

各位加油,資料都已記載在這裏了,有興趣的話慢慢研究下。

我想最緊要都是命運吧!強求醫好個病,用盡方法,有時唔到你好返就是唔到,醫病不是一分耕耘,一分收穫的。

我仔都好大個了,自閉和其他問題依然嚴重過嚴重。我發現仔不是啞的,只是自閉令到他對外界不感興趣,而他有興趣的事物也非常狹窄,以至學習進度慢及對有興趣的事太固執。

各位,有無看過關於黃玉郎和倪詩䔒兒子的新聞?兩位父母居然為爭個自閉兒鬧上法庭。我真是自慚不如,要向他們好好學習。

今日我會比較想去令仔開心快樂, 因為他晚景好大可能會幾悽涼,那倒不如讓他現在多享受快樂罷。

June04 發表於 18-6-13 22:10
想起了一班曾經在這平台認識並扶持的同路人,只想問句你和小孩還好嗎。祝願一切安好。 ...

偶然路過,見到這帖,好熟口面。我是不是識你呢?你是否做「倒屎」的那位?

我仔又是咁上下,肥咗好多囉!日子難過又如常咁過囉!我自己就專注研究不同的課題,不什關自閉事了。

今日又路過。

諗起,我一兩年前真係有捉仔,自己和先生去驗血,驗基因。結果乜都無特別。依然深信自閉是底子不好,加疫苗針引發, 和環境影響。 請加注意食具、食物、環境安全,另外就是排毒,體內的重金屬,好難排走,但經一斷漫長時間睇返,是有改善的。自閉小朋友的熱毒要注意,多給他們清熱解毒的食物啊!
‹ 上一主題|下一主題