用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 曦彤媽媽
go

2011-2012 P3 繼續Talk [複製鏈接]

因為我尋晚又同佢串字, 重話如果你星期五5識就打pat pat

原帖由 Linki 於 11-9-22 12:52 發表
我5記得我有冇睇錯23/9????

係咁架la, 咪信佢一次lor

原帖由 SuggieC 於 11-9-22 15:16 發表
阿囝話明天考subjects, worksheet 教過的內容
下星期一sentences
*佢話好易唔洗溫喎.... 我問多兩句都覺得我好煩噤

Thx!

原帖由 raikkonen 於 11-9-22 15:24 發表
呀女話明天係默句子或詞語, 星期一係考, 考嘅意思係睇下你識唔識d文法, 就好似我地2年級有張紫色ASSESSEMENT, 有分數咁喎.

我5知wor, 因為小姐冇同我講

原帖由 raikkonen 於 11-9-28 09:15 發表
SuggieC & Linki, 你地小朋友今日有冇周身骨病, 兩隻腳有冇酸痛呀, 哈哈! 呀女琴日上pe堂玩得太激 (玩單腳跳, 鴨仔跳), 今朝兩隻腳仔好酸痛, 好彩今日唔洗番學咋.  ...

好似話要俾校長睇, 跟住選人參加比賽wor

原帖由 raikkonen 於 11-9-28 12:12 發表
係呀, 前日都有見佢抄孫中山, 好鬼長, 仲係用藍筆抄, 我見呀女抄到好多x(寫錯字呀), 仲好似係用黎參加硬筆書法比賽.

哇, 小姐寫個永字勁核凸

原帖由 raikkonen 於 11-9-28 12:09 發表
我地冇要抄咁多個字, 琴日淨係見佢要抄個永字.

不過, 琴日就真係多字抄, 小姐仲要俾老師罰抄, 因為佢5知响邊本簿裏改正時寫少"改正"两字, 咁就俾老師罰抄, 之後又俾英文老師罰抄50個September字, 因為佢寫少咗個b寫, 真係俾佢激死。

原帖由 SuggieC 於 11-9-28 11:59 發表
你係唔係講硬筆書法? 有噤多字咩? 阿囝好似話抄一段都ok, 佢尋日交左

佢仲唔係好慣用原子筆, 竟先用鉛筆起稿, 再用原子筆在上面寫多次, 然後擦番啲鉛筆! 佢話驚抄錯, 我同佢講小心啲寫咪得囉, 噤既方法唔可以有下次 ...

想問吓網上個功課係5係仲未做得吖? 因為小姐本手冊星期五寫話要做, 咁諗住星期日做, 但入到去試做之後都5係小姐個名?

小姐都由朝玩到晚, 好HAPPY吖

原帖由 SuggieC 於 11-9-30 12:24 發表
我都見到了! 仲有其他3張, 共4張要自己釘埋一齊交!

尋日打風, 阿囝都係6點幾起身, 仲睇左成兩個鐘video, 冇皇管

咁係未做完會show返自己個name出嚟?

原帖由 raikkonen 於 11-10-3 09:09 發表
唔係喎, 我女已經做咗中文, 但係英文&數學未做.死喇,係唔係當功課交.

有嗱, 未睇吖

原帖由 raikkonen 於 11-10-4 17:05 發表
嘻嘻!我都唔知有評估範圍tim.

唉! 小姐d作文好弱好弱

原帖由 raikkonen 於 11-10-7 13:28 發表
哈哈, 原來好多小朋友做減數都唔得, 我女做減數都係成日錯, 連佢自己都好驚減數.

各位媽咪我有個問題想問問大家, 係関於網上功課, 是関小姐1/10做網上功課時, 有分同有完成字眼顯示的, 但今天9/10再登入時所有分數冇晒, 而登入中、英、數科都話沒有家課, 5知大家有冇d個問題呢? 是関好每科都有期限做的, 一或我有部驟入錯咗?

今年仲多咗個網上音樂, 如果做少d5知會5會比老師話la? 唉!

原帖由 raikkonen 於 11-10-8 11:48 發表
我女d作文都唔掂,好似上次功課要寫一百字溜冰編文,我地真情要每一句引導佢先寫到出黎,考試都唔知點算。

中文及數學係我最擔心嘅科目,中文作文及閱讀理解最唔掂。二年級作文次次都係緊緊合格,暑假都比佢學下作文班,但效果 ...

我就係5知, 係5係個個星期做定老師叫你先做?
我現在只係見到中文有分, 而English & Maths就出Modulegame字樣? 好疑惑???

原帖由 raikkonen 於 11-10-10 09:08 發表
呀女話今個星期冇家課做, 佢話如果有會寫手冊. 但我就冇留意到冇晒d分. 今晚番去睇下先.

今早我打電話去間嘢道問, d分原來係去學習進度, 再click入家課裏便睇到你幾時做同有幾分。

原帖由 raikkonen 於 11-10-10 09:08 發表
呀女話今個星期冇家課做, 佢話如果有會寫手冊. 但我就冇留意到冇晒d分. 今晚番去睇下先.

Thx! 曦彤媽媽

小姐個中文寫到一舊舊, 佢自己都5知自己寫乜, 真係5該晒!

原帖由 曦彤媽媽 於 11-10-14 09:23 發表

我試下post阿囡個範圍出來, 數學好攪笑, 鄒sir話個範圍係由佢地出世學的數學至上學期1-9課. haha!
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/308892_145706002194057_100002639748331_202478_1680 ...

嘿嘿, 大家敢話

原帖由 raikkonen 於 11-10-18 09:27 發表
明天評估喇, 各位加油呀!!!

哈哈........SuggieC 媽, 好大誘惑wor

原帖由 SuggieC 於 11-10-18 14:13 發表
努力呀! 我尋日買定cheese cake, 等阿囝一路溫, 一路歎! 仲同阿囝講定, 評估完去睇戲! 等佢多啲動力...

聼日都評估一la, 但仲要short test 英文

原帖由 SuggieC 於 11-10-18 16:24 發表
梗係有指定溫左幾多先有得食啦!

冇緊要吖, 總之有一方同佢温習, 而對方又冇義意敢未得lor, 平時所有默書、short test都係我包辦, 到Exam.時爸爸付責英文、數學,而我就付責其他

原帖由 raikkonen 於 11-10-19 10:40 發表
死喇! 我越來越唔緊同佢溫習, 點算好呀. 我e+直情指意我老公同佢溫習. 我係唔係咗患讀書恐懼症.

2同3都有可能
辛亥革命都有可能

原帖由 raikkonen 於 11-10-19 16:08 發表
不如我地估下聽日常識時事題嘅目. 我估係:1. 11月6日係咩選舉
2. 區議會選舉係幾多號舉行
3. 香港政府總部搬到哪裹

你地又諗到邊d問題, 大家交流下. ...
‹ 上一主題|下一主題