用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) ...
樓主: Zoey
go

民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) [複製鏈接]

Re: 民生書院小學部家長分享

Zoey,

係wor 呢個星期都幾凍, 如果有太陽就好d……

咁點算呀! 餐廳要confirm booking…..

仲想問你選UC 還是LG1 tim ….
菲媽 =^_^=

Zoey,

UC-$60 LG1-$50 (大小同價)食物差不多都係個d野…

LG1 地方都ok- 中餐入面個廳
UC 都係入面個廳

現在總數幾多人呀?
菲媽 =^_^=

Zoey,

睇睇下好似LG1 個menu好味d wor!

UC
Assorted Finger sandwich
Sweet corn & apply salad
Bacon & Sausage Roll
Satay Chicken
Spring Roll
Fired fish finger
Chips
Mini Fruit Tart
Swiss Roll
Fruit Salad
Pizza
Jelly
Soft Drink

LG1
鮮蝦菠蘿串
煙三文魚玫瑰伴麥飽
煙火雞菠蘿意大利烘飽
巴馬火腿蘆筍
沙嗲牛肉串
肉醬意粉
炸魚薯條
焗藍莓批
朱古力泡夫
生果盆
飲品
菲媽 =^_^=

當然係for us only, 仲間入面個位比我地, 如果好太陽, 可以出外面座下..

Zoey 寫道:
菲媽,

咁不如妳話事啦         !  不過我想問, 係唔係劃個位比我地自己呢?  定係食大圍嫁?

菲媽 =^_^=

各位姊妹:

報告: 經我細心考慮之後, 最後決定LG1餐廳, 人數: 27人, 每位$50元正, 由於時間關係, 不如唔好入數比我, 到時先比錢啦, 不過唔到都要比$架!

LG1
芒果鮮蝦沙律
煙三文魚玫瑰伴麥飽
煙火雞菠蘿意大利烘飽
巴馬火腿蘆筍
沙嗲雞串
肉醬意粉
炸魚薯條
焗藍莓批
朱古力泡夫
生果盆
飲品- 咖啡, 紅茶, 橙汁, 蒸餾水

大家唔好客氣啦, 唔使多謝來多謝去, 都係舉手之勞, 到時有咩招呼唔到, 請多多包涵!

不過到時要辛苦各位既husband, 真係要多謝佢地係背後既支持!     

桃子: 你pm個車牌比我或者zoey, 可以泊係免費停車場架!
菲媽 =^_^=

放假啦!   大家在假期有咩安排呀! 提醒大家, 玩時玩, 唔好玩得咁盡, 我諗住每天都抽小小時間溫下書…其實都唔可以叫溫書, 叫做唔好玩到心都離哂咋…. :

祝各家長和小朋友 "冬至"快樂! 聖誕快樂! 新年進步!

菲媽 =^_^=

Zoey,

我冇諗住睇呀!因為菲菲係細膽鬼,佢唔敢睇架!

Zoey 寫道:
~ Christmas Holiday ~

有沒有人會去睇 Harry?  
菲媽 =^_^=

Zoey,

唔該哂! 都係你細心!  

我都知大家好忙, 可唔可以講多次要預備d 咩呀?  

桃子,

車牌已經通知左保安, 26/12係可以隨時出入大學, 仲可以免費泊車, 你都12:00 pm 在大學巴士總站等啦.
菲媽 =^_^=

Venus, Miffy2, 雯雯, Zoey,

你地唔好客氣啦, 都係舉手之勞咋, 見你地開心我就開心啦…   

真係要讚一讚詩琴:雯雯, 二個字[好掂]…   

仲有, 我地既分享咁順利, Venus真係功不可沒, 主席呢個位係你架啦 ….

Heidi 媽:

下次一定要出來傾下計, 有咩開心唔開心我地都講哂出來, 你會覺得有很多人支持你, 個心真係定哂架… 同你分享下一句聖經金句:
“你們要將一切的憂慮卸給神, 因為他顧念你們.” 彼得前書 5:7
菲媽 =^_^=

桃子, Heidi 媽, zoey,

唔知老師有冇錄影呢? 菲菲話影左好多相, 真係想睇下佢地雞手鴨腳個樣, 仲有係咪真係有講英文 …..

佢地真係好好好開心, 好有成功感, 仲覺得自己好叻, 真係要多謝Zoey既好提議and老師既安排, 無論學唔學到英文, 呢個真係一個好好既經驗.

菲菲興奮到不得了, 一見到我就不停報告, 有攪笑打蛋, 燙傷手指, 打cream 周圍飛, 亂拼水果, 蛋糕個樣就似模似樣(比我想像中好好多 ), 真係甜到入心…..sweet sweet.....
菲媽 =^_^=

係wor, 好彩Joanne提醒, 差d溜左鳴謝d幕後功臣, 各位姊妹既husband,又幫手book場, 又幫手帶小朋友, 又做攝影師, 又係幕後支持…..冇左佢地, 今次都冇咁順利和成功…..       

Joanne2004 寫道:
我地果日都真係好開心,有呢個節目真有意思.可以一同分享.
真係要多謝Venus ,雯雯,fei媽,zoey....重有d daddy,有佢地睇住d小朋友我地先可以咁安心分享.

菲媽 =^_^=

Zoey, Heidi媽,

菲媽 =^_^=

[size=x-large]學校特別通告

[size=x-large]由於 Smile 系統繁忙,部分學生因而未能於短時間內完成網上假期功課。故本聖誕假期功課遞交期限將延至農曆新年假期後(6/2),敬希垂注。
菲媽 =^_^=

大家可以唔使做網上功課啦!

順便祝各位家長和小朋友[size=large]新年進步!
菲媽 =^_^=

Miffy2,

唔使唔開心, 我地個個曾經都因為d細路唔肯溫習, 激到彈下彈下 :evil: , 記得有次我仲大打出手 …….到現在我都不時提醒自己要忍耐, 用愛心去教導, 有時獎勵一下, 大家都開心 . 大家繼續努力!
菲媽 =^_^=

Zoey,

好心急想睇下d相…..至於$, 有拖用欠啦…..
菲媽 =^_^=

唔好溜左我, Maggie今日生日, 老套d都要講:

祝Maggie生日快樂, 學業進步, 身體健康 ,快高長大, 孝順父母, 聽教聽話, 自動練琴, 游水越游越快…….
菲媽 =^_^=

Zoey,

你講得arm, 真係好緊張架…..呢排又真係好忙 (其實幾時都係咁忙 ), 公司有個大project, 唔準放假, 想話休息下都唔得, 仲好似開始作感冒tim.
不過我有大家既支持, 都安心d, 盡力以為啦!  

講開又講, 其實跳舞個班家長和小朋友都算唔話得, 呢幾個月逢星期六8點半就返到學校排舞, 聖誕假和星期日都抽時間去練習, 態度認真, 每次都跳足個幾兩個鐘都冇投訴, 加上牛仔舞真係唔易跳, 佢地大部份都冇跳舞和音樂低子, 跳起上黎都幾難, 要舞步arm又要跟拍子, 所以要趁呢個機會多謝一下各位表演家長和小朋友, 佢地負出左好多時間和精神, 無論演出如何, 都值得嘉許!   

仲要特別多謝跳舞老師Miss Wong耐心既教導, 佢抽左好多時間比我地, 從不問酬勞, 又借出教室, 希望我地唔好另佢失望啦!
菲媽 =^_^=

雯雯: 唔知你工人到左未呢? 我仍會為你祈禱.

桃子,

雖然你唔去, 但都精神上支持我, 多謝你!

順便要恭喜竿竿在故事比賽中取得冠軍, 恭喜哂! 佢真係叻
女!  

Zoey,

多謝你地既支持, 千其唔好期望太高, 驚你會失望…..到時記得'做馬'大力拍手掌.

至於親子興趣班, 真係多謝你捧場, 抽唔到唔使失望, 找個機會我地一齊再學好嗎?

想問有冇人參加左奇脆米和排排舞呀?

我參加就左編織頸巾, 唔知有冇人一齊學呢?
菲媽 =^_^=

桃子, Zoey,

菲媽 =^_^=
‹ 上一主題|下一主題