用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN班如何選擇!奧運Sophie vs 九龍塘St Nicholas ...
發新帖回覆
go

PN班如何選擇!奧運Sophie vs 九龍塘St Nicholas [複製鏈接]

求教幼兒園PN班Offer選擇:
男寶,奧運Sophie vs 九龍塘St Nicholas

奧運Sophie 蔚思

Vs

九龍塘金巴倫

大家有無經驗分享應該點簡好 或者有無曾經讀過其中一間嘅分享下點解好

Thank you(emoji)(emoji)
   0    0    0    0

補充少少資料(emoji)(emoji)

我哋住何文田 交通黎講就九龍塘近啲 不過比較關注嘅都係係學校嘅教學 同埋對佢考K1 / 升小嘅幫助

大家有意見請分享下!唔該晒

識人讀sophie, 大讚英文語境

Jean1769 發表於 24-8-7 11:29
識人讀sophie, 大讚英文語境

我都有睇 見有好多外籍老師

想請教下 其實考K 或者到時候升小 會唔會睇你讀邊間N and K, 定其實都係睇小朋友學成點

好糾結讀邊間好

Markiemark 發表於 24-8-7 12:27
我都有睇 見有好多外籍老師

想請教下 其實考K 或者到時候升小 會唔會睇你讀邊間N and K, 定其實都係睇小 ...

絕對睇實力多過邊間啦
而且你呢兩間
知名度我覺得無乜差別

Jean1769 發表於 24-8-7 12:28
絕對睇實力多過邊間啦
而且你呢兩間
知名度我覺得無乜差別

都係嘅 最緊要小朋友學得好

咁我再了解下佢哋兩間嘅教學內容 再決定讀邊個好 Thank you ah!

兩間差唔多,揀近果間

coune44 發表於 24-8-9 14:20
兩間差唔多,揀近果間

今日再了解多咗 係師生比例上都係一個問題

Sophie大約係1對14,SN就1對10好似

師生比例會唔會好大影響? 因為會擔心小朋友得到嘅關注會少咗同埋可能參與感會唔高?

有無有經驗嘅可以分享下(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊