用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Music::::學校音樂節>>> Timetable
樓主: bebebe12345
go

Music::::學校音樂節>>> Timetable   [複製鏈接]

總決賽只彈一次,只有捧杯。是分區分組才會如此捧旗。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

bebebe12345 發表於 12-2-10 22:59
總決賽只彈一次,只有捧杯。是分區分組才會如此捧旗。

咁我又真的未試過哦

哈哈,我人多自然試得多!每級還可以參加二組,等於總決賽彈二首。。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

排第一出場係咪蝕底D呢?

回復 clarawuwu 的帖子

一D都唔蝕底,這評判的一把尺,先入為主有時未必是壞事。
今年囡囡有個第一日上午第一場編號No.1,就算沒獎一生也會記得!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回

回覆:bebebe12345 的帖子

兩年前的二級小提琴,曲目是Reiding concerto, 又長又難。首位出場的是一位6歲男孩,未拉完我就肯定他是冠軍,結果屬實。

bebebe12345  所以甚麼位置對某些人是不太重要,心理使然!  發表於 12-2-13 16:05

bebebe12345 發表於 12-2-13 12:25
回復 clarawuwu 的帖子

一D都唔蝕底,這評判的一把尺,先入為主有時未必是壞事。

嘩..又真係好難忘禾...你囡囡第一日上午第一個出場,以後都會記得呀!
但阿囡有時候又諗,一場彈35個學生,第一個彈完會唔會俾人淡忘左...
我有鼓勵番阿囡,如果你係彈得好,評判對你印象深刻左..(好似你咁意思)..相反,你練習唔好,俾到你最後出場唔通又會有獎咩...

不是囡囡、是囡囡的學生。
放心,評判印象深是難以改變的,以前一組許多時是六十多人。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回

我兒的piano solo也是第一個出場,對他來說可能好是,年紀太細,速戰速決仲好xddddd

四隻貓    發表於 12-2-14 09:04

marcuscyrus 發表於 12-2-13 17:43
我兒的piano solo也是第一個出場,對他來說可能好是,年紀太細,速戰速決仲好xddddd ...

我都唔介意第一個出場的,反而介意最後一個,我驚佢等到發霉

四隻貓  同意呀, 最後一個我女會無晒耐性.  發表於 12-2-14 09:06

我女第一年參加時(K3), 都係第一個出場, 嗰年佢攞第二, 聖誕老人評判話佢自己小時候都試過比賽時係第一個出場, 當時佢好驚會畀評判遺忘, 所以每次佢去做評判, 都會特別留意第一個出場既參賽者! 我女屬於坐唔定嗰種學生, 我都唔知幾想佢每年都係第一個出場, 無奈既係, 除咗第一次之外, 之後都響中後, 今次三個項目都係1X & 2X出場序, 我真係怕佢蟻咬!(即郁身郁勢)

請問呢, 你哋有無試過響星期六比賽? 如果星期六比賽, 係咪都係著校服? 抑或著便服已經可以?

十月媽咪 發表於 12-2-13 20:16
我女第一年參加時(K3), 都係第一個出場, 嗰年佢攞第二, 聖誕老人評判話佢自己小時候都試過比賽時係第一個出 ...

真係多數著校服架咩?? 我囝都係K3, 今次第一次參加校際。

hyatt,

以往我女都係響平日比賽, 試過比完至返學, 亦試過比下晝, 我中午去學校接佢, 然後再去比賽, 所以之前三年都係順理成章的著校服, 但今年piano solo & duet都係響星期六, 所以我想睇吓有無啲有經驗既家長, 話我知多數響星期六比賽既學生, 係著校服定著便服囉!

每埸比賽都有參賽者穿便服出場。

小伊,
咁請問知唔知星期六多唔多人著校服?

不少人穿便服,但我傾向穿校服,代表學校參賽嘛!

洛婷  x2  發表於 12-2-13 21:27

醒目開學勳章

十月媽咪 發表於 12-2-13 20:47
小伊,
咁請問知唔知星期六多唔多人著校服?
我女上年都試過撞岩星期六比賽 , 我眼見校服同便服差唔多各佔一半 ,
當日我女係著校服 !!!

著校服比較穩妥,而且是他們日常穿的,應該會感到自如

明白了! 那我就照著校服了! 謝謝你們!

醒目開學勳章

十月媽咪 發表於 12-2-14 06:16
明白了! 那我就照著校服了! 謝謝你們!
亞十 ,
你彈 duet 最好同埋 partner 夾下當日著咩 ,

如果大家著校服就校服 , 便服就便服 ,
感覺上一致同齊整 d
‹ 上一主題|下一主題