用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 sen冇資格上台領獎?
發新帖回覆
go

[其他] sen冇資格上台領獎? [複製鏈接]

今年我女升小二,剛剛今日學校舉行成績頒獎禮,我小朋友今個學期得到2科的班級進步獎,每班每科5個進步獎,正常以成績進步最多嘅做代表領獎,我女英文科係班進步第一名,常識進步第二名,大部分都係班進步第一負責上台領獎,就係得我女冇得拎,直接跳過我女俾第二名上台領獎……心情好差,sen嘅小朋友幾辛苦先可以考高到3、40分去拎個進步獎,我從來唔敢奢望有機會拎到學科獎,但點解佢明明有呢個資格拎獎都唔俾佢有呢個開心嘅機會,普通嘅小朋友本身已好多機會拎獎,其實本身都拎到手軟啦,我明老師會擔心sen小朋友上台可能冇咁得體上台表現唔夠專心,但點解要剝奪佢應得嘅權利?
   1    0    0    0

yukiru 發表於 24-7-11 17:54
今年我女升小二,剛剛今日學校舉行成績頒獎禮,我小朋友今個學期得到2科的班級進步獎,每班每科5個進步獎, ...

咁衰嘅做法

yukiru 發表於 24-7-11 17:54
今年我女升小二,剛剛今日學校舉行成績頒獎禮,我小朋友今個學期得到2科的班級進步獎,每班每科5個進步獎, ...

你女女讀嗰間學校做法好唔啱喎,又冇愛心。我仔都係SEN學生,亦是校內尖子。佢由小學一年級到F6都有得上台攞獎,已經收到HKU嘅入學取錄 offer 。

努力後有得上台攞獎係一個肯定,亦都係一個推動力。

傷心完下定決心,下個學期再拎過獎,封住唔俾佢上台嘅人嘅口,唔甘心,化悲憤為努力(emoji)(emoji)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊