用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有邊樣課外活動係可以段鍊小朋友守紀律, 聽指令嫁? ...
go

有邊樣課外活動係可以段鍊小朋友守紀律, 聽指令嫁? [複製鏈接]

我仔比較自負, 又愛挑戰大人, 所以想佢學一D要聽教練話既活動. e.g. 功夫? 劍道? 台"權"??

請大家給些意見or 提供課程website以供選擇. tks
   0    0    1    0

原帖由 moonychan 於 10-1-9 12:39 發表
我仔比較自負, 又愛挑戰大人, 所以想佢學一D要聽教練話既活動. e.g. 功夫? 劍道? 台"權"??

請大家給些意見or 提供課程website以供選擇. tks

童軍?

NICOLE123

K2 好似係小蜜峰團隊呀~ 我都有考慮過. 等我再問下人口卑先! TKS

SWEET 321

學琴, 我個仔都學過3個月, 因為練琴令大家既關係唔好, 所以我停左佢先, 等佢再大小小, 清楚明白學琴就係要練習先比佢再學. 另外, 想睇下佢小學對於樂器係咁咁著重先, 有D學校唔當琴係一個選擇. TKS

我個仔學緊跆拳道,教練好有耐性,小朋友做錯時會嚴肅地請他改過,學員都知要:尊師重道,嚴守紀律.都有好多女仔學員!如想知多啲資料,請email比我吖.我個貓喺[email protected]

跆拳道,空手道我都想睇下資科study下先, 我email係

[email protected]

唔該晒!!!

係銅鑼灣我知道有間中心教跆拳道架
個老師重係韓國人添
用英文上堂,又要佢地好守秩序
因為 master 會作狀打曳既小朋友 pat pat
你可以考慮下呀

至於學音樂呢…雖然我自己係教音樂
但我覺得音樂只係陶冶性情
係紀律果方面就難教 d

如果童軍既話怕唔怕佢會更反叛呀?
未入過童軍所以唔知道佢地會點教呀

醒目開學勳章

我仔仔都上過幾個月空手道,
但個導師是超惡, 一不留心做錯就罰,
罰到我個仔見到件袍已經喊住唔返,
終於在無進展下(紀律又唔覺好左)就停學了

我覺得個導師似訓練軍人多於小朋友,
唔知係導師問題定還是空手道係咁

原帖由 heichunmum 於 10-1-11 09:52 發表
我仔仔返緊空手道,都有女仔上堂咖,我感覺好好,係要求小朋友一定要用耳仔聽導師指令,有錯就罵,同罰,不過你要忍到小朋友俾老師罵,但小朋友慢慢都好守紀律,我仔有時一玩開好癲,但佢一上堂都好守紀律,不敢亂嚟,同埋空手道因為係日本 ...

Can you pm more center details for me

原帖由 astintiffany 於 10-1-12 16:41 發表
個老師重係韓國人添
你可以考慮下呀

係紀律果 ...

原帖由 anna-bell 於 10-1-13 14:08 發表
Can you pm more center details for me

剛剛 send 左俾你啦
你可以上去睇下岩唔岩先啦

WuShu or TakwunTo

我覺得如果講守紀律同聽指令首選會係童軍, 仲可以訓練佢既Team work

同意是童軍

原帖由 view209 於 10-1-15 19:20 發表
我覺得如果講守紀律同聽指令首選會係童軍, 仲可以訓練佢既Team work

回覆 4# moonychan 的文章

小蜜峰團隊:D
suggest~

原帖由 astintiffany 於 10-1-12 16:41 發表
個老師重係韓國人添
你可以考慮下呀

係紀律果 ...

Could you please PM details to me. Thanks>

空手道課程

Hi heichunmum

可否提供你孩子所學的空手道課程資料給我?  因我也想給兒子參加一下. 謝謝你.

BB0628

原帖由 heichunmum 於 10-1-15 22:32 發表
我仔上的空手道導師都係超惡,就算家長坐在傍睇住,但小朋友做錯野,唔留心,唔聽指令一樣罵,好多堂都見到d女仔男仔都俾佢罵哭,但從沒有人係因為俾人罵而唔返學,一來d家長都好明白老師個教法,唔會縱容孩子怕就唔上堂,孩子為什麼會愈 ...
‹ 上一主題|下一主題