用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 馬頭涌官立小學 老師有問題
go

老師有問題 [複製鏈接]

老師有問題

這間學校成日寫功課給小朋友做, 但又無派作業, 叫人怎做, 女兒又忘記帶功課回家, 老師見作業無寫名, 就亂派俾人, 是否每一間小一都是這麼亂, 馬頭涌官小是否真的是間好學校, 老師有時連默書都唔記得  

Re: 老師有問題

你是否讀小一呢?
coo1068 寫道:
這間學校成日寫功課給小朋友做, 但又無派作業, 叫人怎做, 女兒又忘記帶功課回家, 老師見作業無寫名, 就亂派俾人, 是否每一間小一都是這麼亂, 馬頭涌官小是否真的是間好學校, 老師有時連默書都唔記得  
:-(

我都有見到這情況出現, 但我又見囡囡讀得好開心, 當無作業時, 我也有寫手冊問/告知班主任, 囡囡話第2天在堂上做返。
至於我都奇怪點解老師會唔記得默書? 而作業方面我也試過, 只怪自己忘記寫名。

coo1068 寫道:

是小一, 好似在上個星期家課手冊寫下星期四要默英文第五課,同佢溫完, 在那天問佢識唔識, 佢話無默, 第二日, 老師自己講忘記了, 是否老師有問題

多口問句, 你是那一班的同學? 看看是否同班?
:-(

coo1068,

你好, 我囝囝個班就無咁多問題出現, 試個有一次唔夠時間默書, 老師通知我哋改咗第二日默, 還有一次, 就是英文工作紙派少咗兩張, 不過老師都好快就搵返, 全都係學期初發生, E+就無咩問題, 囝囝返學好開心, 日日返屋企都有同我講學校發生咗咩趣事, 聽到之後, 我都覺得好開心。
活得幸福的女人

是1b,你是嗎

cool068:

是呀, 我囡囡是1b呀。

coo1068 寫道:
是1b,你是嗎

你囡囡姓什麼

唔係咁多問題呀? 你係咪講紅磡灣個間呀?
‹ 上一主題|下一主題