用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站 - part 29
樓主: 雪文
go

油塘小學家長站 - part 29 [複製鏈接]

fun fun:
仔仔冇事就好!

我個份到亞仔1820, 拎番2x, 所以貴
原文章由 come爸嘩 於 07-8-6 16:45 發表
你果份都好貴喎! 你個住院係住院保障定住院現金呀???

但係睇你細佬個情況, 好似無諗過比外母湊不是嗎?

原文章由 雪文 於 07-8-6 16:46 發表
我媽唔肯加.  佢哋無同我媽講.

同咗佢外母講先啦.

醒目開學勳章

我媽唔肯加.  佢哋無同我媽講.

同咗佢外母講先啦.

原文章由 come爸嘩 於 07-8-6 16:43 發表
oic, 咁佢地同你亞媽講左未呀? 如果到時你媽唔肯就煩啦!

你果份都好貴喎! 你個住院係住院保障定住院現金呀???

原文章由 hoganmama 於 07-8-6 16:42 發表
我都無買門診, 因為好貴

我買個份就人壽+住院+教育基金, $9xxx/yr, manulife買

咁你咪唔駛$$有免費雜誌睇囉!?

原文章由 hoganmama 於 07-8-6 16:41 發表
比你地知我係邊度做野添  

oic, 咁佢地同你亞媽講左未呀? 如果到時你媽唔肯就煩啦!

原文章由 雪文 於 07-8-6 16:37 發表
佢間屋住多個人唔係唔得, 好逼好逼囉.

我都無買門診, 因為好貴

我買個份就人壽+住院+教育基金, $9xxx/yr, manulife

比你地知我係邊度做野添
原文章由 come爸嘩 於 07-8-6 16:28 發表
大家互相幫忙嘛!

醒目開學勳章

佢間屋住多個人唔係唔得, 好逼好逼囉.

原文章由 come爸嘩 於 07-8-6 16:34 發表
如果2公婆都搵倒$$, 直接請個印印/賓賓好過啦!
2母女都有可能感情唔好的, 大家無緣份呱.)

我無買.

原文章由 雪文 於 07-8-6 16:33 發表
無買門診嗎

如果2公婆都搵倒$$, 直接請個印印/賓賓好過啦!
2母女都有可能感情唔好的, 大家無緣份呱.)

原文章由 雪文 於 07-8-6 16:31 發表
我都worry加, 不過我仲有老豆嘛   接送仲OK的.  但我媽真係搞唔掂囉.

我而家叫我細佬將佢個B送去佢外母到, 佢外母屋企又大, 人又後生 .  不過我弟婦話同佢媽咪感情不太好, 唔知點解呢 ?

我細佬問 ...

醒目開學勳章

無買門診嗎

原文章由 come爸嘩 於 07-8-6 16:32 發表
我女份住院現金由3個月時開始買到而家(連埋人壽一齊的), 分折返個價錢要100美金一年, 住一日院就賠100美元/日.
而住院保障-168.-/月(大房)
2份都係同保誠買.

我女份住院現金由3個月時開始買到而家(連埋人壽一齊的), 分折返個價錢要100美金一年, 住一日院就賠100美元/日.
而住院保障-168.-/月(大房)
2份都係同保誠買.

原文章由 雪文 於 07-8-6 16:28 發表
各位, 你哋的小朋友住院, 門診是買那間保險的, 幾錢一年 ?  請報料俾我細佬比較吓.

醒目開學勳章

我都worry加, 不過我仲有老豆嘛   接送仲OK的.  但我媽真係搞唔掂囉.

我而家叫我細佬將佢個B送去佢外母到, 佢外母屋企又大, 人又後生 .  不過我弟婦話同佢媽咪感情不太好, 唔知點解呢 ?

我細佬問我 : 如果喂人奶點算 ?  咁我又唔知wor.

我弟婦做auditor,好忙的.

原文章由 come爸嘩 於 07-8-6 16:27 發表
乜你細佬咁大安旨意? 如果你叫走左你亞媽, 咁你點呀????? 你弟婦係咪做office工????

大家互相幫忙嘛!

原文章由 hoganmama 於 07-8-6 16:24 發表
多謝各位支持  

醒目開學勳章

各位, 你哋的小朋友住院, 門診是買那間保險的, 幾錢一年 ?  請報料俾我細佬比較吓.

乜你細佬咁大安旨意? 如果你叫走左你亞媽, 咁你點呀????? 你弟婦係咪做office工????

原文章由 雪文 於 07-8-6 16:22 發表
昨日我問細佬, 佢個B出世會點.   佢話坐月就諗住請陪月, 之後自己搞掂, 同埋叫我媽過來

我話你老婆返工, 你又咁忙, 點搞掂.

我媽點識湊BB呀, 我個二個咁大都唔掂.

唉.......

醒目開學勳章

我又叫多幾個朋友去登記, 希望仲有 50元coupon啦.

原文章由 hoganmama 於 07-8-6 16:24 發表
多謝各位支持  

醒目開學勳章

無問題, 我只是貪口癮

原文章由 come爸嘩 於 07-8-6 16:21 發表
你講開我先醒起, jerry媽仲未比個版/盒/名我喎?!
我見倒同你地買, 不過如果個包裝盒太大, 我就唔要盒有無問題?!
‹ 上一主題|下一主題