用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Vanessa_mum
go

有無1A班的家長? [複製鏈接]

Re: 有無1A班的家長?

achan97, 好鐘意食旺旺果位靚女呀。
achan97 寫道:
你好呀mooncake711    請問你囡囡係?我有問亞囡oral,佢又答我唔知播!!!   
[quote]
kiwaiwong 寫道:
哈哈, 卒之係度會合啦.
[quote]
mooncake711 寫道:
下星期考Oral.要溫什麼!!你女女有無講!!
好緊張,一齊加油!
還有16/12 聯歡會見.  [quote]
[/quote]

真係激c又好笑。
achan97 寫道:
claire's>>>車PM!!!
wakakakakakaka.....你囡囡好攪野呀!      [quote]
claire's 寫道:
今日阿囡放學後話今日係lucky day, 咁我問佢點解啦,佢就話因為英文老師病咗, 所以唔駛quiz ,不過就上咗兩堂數學喎, 我就話遲早要補返啦,有幾lucky啫,激c
[/quote]

Hello! 英文不用quiz,個女說個個同學都不知幾開心,但下星期三要上會兩堂連堂英文,都是一樣!!!
有無家長可答我,下星期是否考Oral及考什麼!!!!   

16/12是幼稚園開舊生聯歡會!!! :
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

體育科筆試考甚麼呢可?

kiwaiwong>>>icic......    係囉,我都想問點解PE有筆試,真係ar爆頭!   
kiwaiwong 寫道:
achan97, 好鐘意食旺旺果位靚女呀。

claire's>>>我都係估估下架咋!事關佢地kinder係學校好有勢力架!!    係播,我彤彤話尋日上堂時佢地畫左張生日卡送比你彤彤播!
achan,

我點我表錯情啦,  

achan97, 預祝彤彤生日快樂 !
achan97 寫道:
claire's>>>我都係估估下架咋!事關佢地kinder係學校好有勢力架!!    係播,我彤彤話尋日上堂時佢地畫左張生日卡送比你彤彤播![quote]
achan,

我點我表錯情啦,  
[/quote]  

彤彤 ,

Happy Birthday!

ac

Happy birthday to 彤彤and have a nice trip to Disneyland.

See you all by Monday.   
該用戶已被刪除

多謝咁多位auntie既祝福呀!!!!我好累呀,真係玩足兩日咁濟,好在尋日跳完ballet先入去,去到食完晏先開始玩,因為尋日個park好少人,咩都唔駛排,如果咁樣玩一日我真係屎得!!!!同埋我都係入到去先知個park原來收7點咁早喎!!!![quote]
yilamm 寫道:

claire's>>>有d咁既事?成4個舊同學?彤彤仲答我無添,佢真係永遠都係十下十下!    等我天日再問問佢先!!!佢d字ok啦,不過佢無講比我知係因為咁所以由佢寫,佢講野成日一舊舊,又話佢地果組畫得靚,陣間又話你彤彤最細所以送比佢,都唔知佢講咩!話時話,你個囡唔係仲細過我個囡麻?????
achan,

係呀,多謝你囡囡同其他同學仔, 我囡話每四個小朋友一齊畫喎, 咁揾咗個寫字最靚的小朋友寫嘢,就係你囡囡啦,佢的字又幾清秀喎,我叫我彤彤要學呀你彤彤寫字認真,整齊的, 咁我囡囡答我啦,我要做快的先至要時間玩嗎? 兩個同一間幼稚園,的字差咁遠
我囡話1A共有四個同幼稚園喎

Kiwaiwong:
1/12我同女女去文化中心看"小魚與海,一去到便聽到有小朋友叫女女個名,原來是1A班啲同學叫她,女女說合共有5個同學禁多,世界真是好細!!!

另外10/12香港遮打道行人專區有個親子活動(我上年都有去,幾好玩,上次玩返我地細個的玩意,好好玩!!!)
成功之道遊戲街
(明報) 12月 04日 星期一 05:05AM
內容﹕逾30個新奇有趣的攤位遊戲、慈善拍賣、精彩表演等

12月10日(星期日)
時間﹕下午1:00至6:00
地點﹕中環遮打道行人專區
入場費﹕全免
主辦﹕智樂兒童遊樂協會、 香港會計師公會慈善基金
電話: 2898 2922
網址﹕www.playright.org.hk
備註﹕1)請為小朋友多準備一套衣服,以便遊戲後替換;
           2)是次活動籌得善款,除用作舉辦遊戲街外,其餘   收益將撥捐智樂兒童遊樂協會及香港會計師公會慈善基金,以支持遊戲發展項目及其他公益慈善活動。

mooncake711,
緊係啦, 就快dealine交音樂report啦. 小魚與海應該好睇worr.  10/12  2:00我地會去山頂, 姐姐合唱團唱歌,
應該4點 會到中環, 到時電聯啦.
mooncake711 寫道:
Kiwaiwong:
1/12我同女女去文化中心看"小魚與海,一去到便聽到有小朋友叫女女個名,原來是1A班啲同學叫她,女女說合共有5個同學禁多,世界真是好細!!!

另外10/12香港遮打道行人專區有個親子活動(我上年都有去,幾好玩,上次玩返我地細個的玩意,好好玩!!!)
成功之道遊戲街
(明報) 12月 04日 星期一 05:05AM
內容﹕逾30個新奇有趣的攤位遊戲、慈善拍賣、精彩表演等

12月10日(星期日)
時間﹕下午1:00至6:00
地點﹕中環遮打道行人專區
入場費﹕全免
主辦﹕智樂兒童遊樂協會、 香港會計師公會慈善基金
電話: 2898 2922
網址﹕www.playright.org.hk
備註﹕1)請為小朋友多準備一套衣服,以便遊戲後替換;
           2)是次活動籌得善款,除用作舉辦遊戲街外,其餘   收益將撥捐智樂兒童遊樂協會及香港會計師公會慈善基金,以支持遊戲發展項目及其他公益慈善活動。

Kiwaiwong:
我嗰晚都有去看小魚與海, 其實我與阿女都覺得很好看, 但另一位家長及囡囡就覺得悶了啲及對她來說比較難明。
我諗我哋都會去, 可能係去完生日會后, 睇吓到時碰不碰到面。
另外, 你有唔買嚟堅16/12之胡桃夾子門票?

Vanessa_mum, 你係咪去麥當當11am呀? 我未度掂時間, 亞女就好想去.  
Vanessa_mum 寫道:
Kiwaiwong:
我嗰晚都有去看小魚與海, 其實我與阿女都覺得很好看, 但另一位家長及囡囡就覺得悶了啲及對她來說比較難明。
我諗我哋都會去, 可能係去完生日會后, 睇吓到時碰不碰到面。
另外, 你有唔買嚟堅16/12之胡桃夾子門票?

Vanessa_mum

我地上年都睇過胡桃夾子, 都幾好睇.
小魚與海,我同阿女都覺得好好睇,阿女叫我同佢睇多次添.......  
綽盈媽咪 ;-)
‹ 上一主題|下一主題