用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART III)~歡迎新朋 ...
樓主: ElainAiolia
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART III)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

各位,
我地媽咪聚會(1)
日期 : 8月6日去買圖型機!!!
時間 :

地點 : 太子地鐵站(去花園街係聯合廣場出口應該最近,不如就係一出閘處等齊人先上地面好唔好?)
1. 626mama ----  6:30
2. pcdogxx ------  
3. ElainAiolia -----  6:30 或之前

4. 天藍 -----------  6:30前         
5. hongmimi -----  6:30
6. whatever ------  

各位,
我地媽咪聚會(1)
時間 :

地點 : 太子地鐵站(去花園街係聯合廣場出口應該最近,不如就係一出閘處等齊人先上地面好唔好?)
3. ElainAiolia -----  6:30 或之前

4. 天藍 -----------  6:30前         
5. hongmimi -----  6:30
6. whatever ------  6:30

原文章由 ElainAiolia 於 08-8-5 12:00 發表
各位,
我地媽咪聚會(1)
時間 :
3. ElainAiolia ...

ElainAiolia,
果個節目真係好好玩...最衰妳要返工...不過佢地每年都搞既...同埋久不久又有類似既節目舉行...

我地初時無影相,到差唔多落堂見有媽咪影,我地都影左一張,下次再影下先。

我都覺得2005年好多雞「仔」,由去健康院到去interview都好明顯...我有諗過既然匡匡係細仔唔夠人爭,讀遲一年(or repeat K1)做大仔會著數d...下一年多「狗」女嘛!

626mama,
我同妳一樣係大頭蝦,成日唔見野...原來要凍結戶口咁大件事,好彩妳搵得番,唔係有排搞

(借個位黎呻下先) 唉! 食lunch係自己位邊食邊上網,d麻煩人都走過黎煩住晒...唔該呀...我係位唔係代表我開梗工架! 好慘! (呻完....)

hongmimi,

有時想係公司食飯, 往往就係成日有d煩人走出
來又你又老, 問長問短好似要你唔好食飯即刻開
工咁, 我係公司成日都有咁既經歷, 把心一橫我
以家都係落街食好過, 個d人真無趣食飯時間都
要阻人
所以我好明白你感受~ ~
我收到匡匡d相啦! 匡匡好開心好多表情~
見到匡匡玩得咁開心真係想帶埋昊藍玩
埋一份。
畫班用品個到你o岩用就好啦! 如用完你想
叫我再買都可以o架! 我無問題o架! 最緊要
匡匡o岩用, 匡匡都好叻仔第一堂唔扭計畫得
咁開心, 真叻仔

ElainAiolai,

多謝晒你d禮物!!! 昊藍收到好開心~
真開心識到你咁好既朋友成日都比d好料我,
又送禮物仔比昊藍, 真係好多謝你!
英文同畫班我都好希望快d轉到早d, 因星期六
有時想出街or午睡下早d可多d時間用, 希望到
9月轉時間再夾到聰聰一齊上堂。

all mama,

如明天橫風橫雨要唔要改期???
不如我地明早睇天氣再決定好唔好???
(我好似係到自問自答)

原文章由 hongmimi 於 08-8-5 13:56 發表
果個節目真係好好玩...最衰妳要返工...不過佢地每年都搞既...同埋久不久又有類似既節目舉行...

我地初時無影相,到差唔多落堂見有媽咪影,我地都影左一張,下次再影下先。

我都覺得2005年好多雞「仔」,由去 ...

hongmimi,

聽妳咁講,匡匡都好開心上晝班,
咁快同其他朋友仔熟落。真係叻仔。

睇到匡匡D相,睇落真係好好玩,我都想玩下。
不過我帶住軒軒入去,應該唔去,而且果度有
好多.......狗。

妳都覺得2005年好多雞「仔」,乜唔係
女仔多D,可能我記錯。下兩三年男
多定女多呢,呵呵....男多難找老婆仔喎。

係咁嫁喇,D人見到妳仲唔捉住妳問野咩,
順手"望"下妳上緊咩網丫嗎。

EalinAiolia,

我SEND左個留言去問PCDOGXX比我睇個
焗爐網址問個焗爐,如果買到就唔洗係
婆婆度整亂間屋之後拍拍屁股走人,
軒軒就唔洗母債子還喇。

軒爸話睇死我本存摺仲係個袋度喎。

天藍,

如果明天橫風橫雨我地先改期,
真係今日唔知明天的事,而家
1號風球都仲咁好天。

妳唔以(自問自答),我地係對答嗎。

我都覺得05年係仔比較多, 但我咁講
我妹又話唔係講佢公司d同事係個個
時期都係生女喎!
我記得我生我仔個陣我個個間房都係
得兩個男仔~
真係唔知男多定女多
不過, 唔使咁快怕搵唔到老婆, 男人聚
細個自己好多既女人都無問題o架! 女
人就怕過適婚年齡, 真係唔公平~

原文章由 626mama 於 08-8-5 15:11 發表
hongmimi,

聽妳咁講,匡匡都好開心上晝班,
咁快同其他朋友仔熟落。真係叻仔。

睇到匡匡D相,睇落真係好好玩,我都想玩下。
不過我帶住軒軒入去,應該唔去,而且果度有
好多.......狗。

妳都覺得2005年好多雞「仔」,乜唔係
女 ...

天藍,

我係醫院生時,我主左五日,都係得兩三個男仔,多數女仔。
冇咁岩大陸人多數生女,香港人生仔多。即我同房大陸人多過香港人。

原文章由 天藍 於 08-8-5 03:37 PM 發表
我都覺得05年係仔比較多, 但我咁講
我妹又話唔係講佢公司d同事係個個
時期都係生女喎!
我記得我生我仔個陣我個個間房都係
得兩個男仔~
真係唔知男多定女多
不過, 唔使咁快怕搵唔到老婆, 男人聚
細個自己 ...

626mama,

我個陣住大房好似一間房8個人, 我知有
兩個係大6人, 但佢地都ok無好嘈, 但
隔離房有兩個就勁啦! 成日坐出來好大
聲講野仲將d染血d污漕褲放去醫院
乾淨衫褲個架到, 我地見到佢既行為,
護士即刻開咪叫佢地要守法唔好亂放
野, 你話佢地d行為真係............
原文章由 626mama 於 08-8-5 15:59 發表
天藍,

我係醫院生時,我主左五日,都係得兩三個男仔,多數女仔。
冇咁岩大陸人多數生女,香港人生仔多。即我同房大陸人多過香港人。

[ 本文章最後由 天藍 於 08-8-5 16:24 編輯 ]

天藍 ,

我果間房多數係大6人,住一日生完便想走,唔想比多日錢,轉得好快,佢地一見有新人入房就問人地妳係邊度嫁,佢地有四川,黑龍江.......咁遠都落黎生,真係攪野。佢地真係好唔衛生,我好好彩訓窗口位,都唔多岩傾,我得閒都係睇雜誌多。

原文章由 天藍 於 08-8-5 04:21 PM 發表
626mama,

我個陣住大房好似一間房8個人, 我知有
兩個係大6人, 但佢地都ok無好嘈, 但
隔離房有兩個就勁啦! 成日坐出來好大
聲講野仲將d染血d污漕褲放去醫院
乾淨衫褲個架到, 我地見到佢既行為,
護士即刻開咪叫佢地 ...

天藍/626mama,
有妳地明白我感受真係好....果個煩麻人係我boss...佢仲一埋黎就鬧人...

我都唔係成日邊上網邊食飯,今日都因為兩個飯腳(較friend既同事)都放假所以先自己食...

係啦! 明早睇天氣再決定洗唔洗改期啦~

天藍,
畫班用品岩用呀! 嘻嘻~ 可能好快用完要搵妳買,因第一堂匡匡一練練得鬼咁多廣告彩,油一條線咁多既草地,用左三分一支綠色,俾佢激C...

我地都好差異匡匡第一堂既表現...以為佢實又扮晒野唔肯入去...哈哈~ 希望佢以後俾心機d畫啦,唔好嘥我錢之餘,更加唔好嘥妳咁有心幫忙買野嘛!

hongmimi,

一埋黎就鬧人,唔係嗎?

係唔係匡匡習慣左協康塗鴉果邊,自已入去坐,聽老師話,上堂學習。心中有了個模式。

油一條線咁多既草地,用左三分一支綠色,咁真係好快要買lu喎,匡匡咁開心學習,買多多都低啦。叫匡匡俾心機d畫,劃竹7咁上比影相比我地欣賞下匡匡d傑作。

我見昊藍的作品都好靚,有d我確得都幾特別,例如晝上便有個真紙碟,碟上整左d麵條,碟外又有圖晝,真係好有創意。好靚。

原文章由 hongmimi 於 08-8-5 05:21 PM 發表
天藍/626mama,
有妳地明白我感受真係好....果個煩麻人係我boss...佢仲一埋黎就鬧人...

我都唔係成日邊上網邊食飯,今日都因為兩個飯腳(較friend既同事)都放假所以先自己食...

係啦! 明早睇天氣再 ...

Dear all mami,
而家巳掛3號風球 ,亦大風大雨,聽聞聽日個風最接近本港,有可能改掛8號風球,明天約會睇天氣再電話聯絡

天藍,
唔使客氣la,既然大家係朋友,有筍o野一定預埋 / 通知大家o

我都希望轉英文班及畫班,子聰可以再同昊藍做同學仔呀

626mama,
你買個焗爐,你99會唔會唔仲意o架:;pppp: 。

知你者莫若軒爸呀 (有關存摺事件)

hongmimi,
喂,匡匡畫班果度有個女仔叫柔柔,佢又係成日好大力練D廣告彩,所以佢阿媽話買D細支D,等佢唔好咁晒o野,你試o下睇o下個size o岩唔o岩,如果o岩,可以問佢係邊度買呀。但而家果隻size如果邊隻顏色無,可以係番畫班果度單一支買o架。

pcdogxx,
你去o左邊呀

ElainAiolia ,

8號風球真係冇引,今日我地見唔到面喇。

我都係買細細個可以收埋果d,大個焗爐我99一家會唔高興,我地自己住就好

係lu,妳係咪整緊新款麵包,唔得閒上黎呢。

原文章由 ElainAiolia 於 08-8-6 01:37 AM 發表
Dear all mami,
而家巳掛3號風球 ,亦大風大雨,聽聞聽日個風最接近本港,有可能改掛8號風球,明天約會睇天氣再電話聯絡

天藍,
唔使客氣la,既然大家係朋友,有筍o野一定預埋 / 通知大家o既

...

各位,
無啦啦多左日假添.. 真係開心.. 不過就要取消我地既約會...  唉...  冇辦法啦.. 我地幾個貴人一齊出門..  可能招左個颱風黎..  哈哈..

尋晚我屋企又發生左一場驚險事件喇...   都係我衰啦..  平時依賴左鈞渝自己識lur返魚骨出黎, 所以我就鬆懈左...  揀得唔夠仔細, 結果尋日連埋d飯,  吞左條魚骨拮左係喉嚨"定"度呀..  佢好辛苦"mark"大口鬼殺咁嘈, 我地搵電筒照見到條骨, 但係又拎唔到, 結果搭的士落去仁濟醫院囉..   係的士佢都仲鬼殺咁嘈, 跟住去到醫院門口, 佢就話, 媽咪冇事喇.. 咁我地問佢, 冇痛喇?  佢話冇喎..
咁我地諗反正都去到, 照睇左先啦..  佢一落車喊到九彩咁, 死都唔肯入醫院, 唔知做乜咁抗拒..  係咁話冇事唔使入去喎..

咁我地唔理照入去登記左先.. 等分流既時候佢都冇乜野..   真係好似冇事咁, 不過有時又好似狗仔咁伸條脷出黎, 總之係怪怪地.. 所以都係照等分流先..  姑娘一睇就話睇到條骨喇..   所以可以即刻入去排醫生果條隊..  但都等左幾個字架..  好彩果陣鈞渝都冇乜野.. 可能冇乜吞口水, 所以冇咁痛..   不過醫生同佢夾返條骨果陣佢好驚..  要兩個姑娘捉實佢先得..   好快就拎左出黎乜事都冇喇...
真係好對唔住鈞渝.. 無啦啦要佢受d咁既苦.....   我下次會小心d架喇..   希望佢唔好因為咁驚左食魚啦.....

pcdogxx,

好參呀,一定好痛喇,我都係以主軒軒識吐魚骨,
我唔係好簡骨就比軒軒食,我真係要小心d喇。

仲有呀,今個星期六下午去拜祖先(鬼節),所以我今個星期六唔下去妳度學野主喇,我都係剛剛才知,又唔早d話比人知,成日都係咁,佢估人實得閒嫁咩。

原文章由 pcdogxx 於 08-8-6 03:56 PM 發表
各位,
無啦啦多左日假添.. 真係開心.. 不過就要取消我地既約會...  唉...  冇辦法啦.. 我地幾個貴人一齊出門..  可能招左個颱風黎..  哈哈..

尋晚我屋企又發生左一場驚險事件喇...   都係我衰啦..  平時依賴左鈞渝 ...

鈞渝好慘呀, o的人o甘住佢, 佢o米好驚, 下次你真的小心o的, 而家重警惕埋我, 我又係似住個囡識lur魚骨.  鈞渝而家冇事嗎?

原文章由 pcdogxx 於 08-8-6 15:56 發表
各位,

尋晚我屋企又發生左一場驚險事件喇...   都係我衰啦..  平時依賴左鈞渝 ...

626mama,
到時睇天氣預告就知31號天氣熱唔熱,  遲下再決定啦.. 有返一兩個backup就唔驚無節目架喇..   因為上次學校旅行, 又曬又熱真係唔想行出去... 淨係哩埋係有蓋地方又好似好無聊咁..

我都唔記得警察會有咩玩, 不過個保齡球真係幾好玩.... 隔離又個遊戲機室,  仲有打羽毛球, 網球果d都有..    不過要好早book定架..

係喎, 你地有冇試過帶小朋友去唱K呀?  我帶過佢去幾次喇.. 而家佢拎起支咪就勁唱兒歌..  好攪笑...

你個妹睇仲左咩焗爐呀?  我係討論區聽d人講, 土豆牌Totto 同埋忠臣 Loyola 牌, 係實惠有得賣架喇..  $3xx左右.. 佢地話呢兩隻牌子都好好用, 唔使買到d咩大牌子咁貴喎..  
我見到你係yahoo拍賣問人地咩250溫度計?  你意思係咪有冇得較溫度到250度呀?   問到人地"R"晒頭...  哈哈.. 不過我都好少較到咁高溫, 一搬都係150-170度..

你既薄仔意外都幾攪鬼喎..  你唔係搵清楚先報案架咩..  哈哈..
你老公真係好了解你....  

不如你都報子聰佢地學果間畫班吖..  咁咪又可以一齊囉.. 我都心思思想報喇.. 見昊藍個blog到d作品, 真係好靚....  

唔緊要啦...  仲有好多個星期六. 我多數都好得閒既..  希望協康會快d有又星期六班, 到時你可以早上黎整, 咁咪唔使特登出黎囉..

原來你都有online..  哈哈.. 今日係屋企無所事事..

Hongmimi,
匡匡肯合作入去乖乖咁上堂咪好囉..  可能佢真係好鍾意塗鴉, 不過好攪笑...  唧左三分一支廣告彩..  咁上幾堂你都要買過支喇..  哈哈..

我都好明白你感受, 我同事都成日同我呻...  佢阿姐又係變態, 佢話坐得係個位就係做野.. 話之你lunch時間定開工時間..  咁咪迫人出街食??   所以佢team有個人出去食足2個鐘先返.. 話之佢...

我睇左匡匡d相喇..  多啦A夢果度影d相好靚呀?  係咪話係mega box影架話?  知唔知去到幾時, 我諗住12號放學跟住同佢去行下呀.  12號你會唔會帶佢返學呀?  

9號試車我可能無得試喇.. 佢話如果唔係一開學就搭冇得試架喎..
車.. 唔俾人試完覺得唔岩唔搭架咩...  

天藍,
嘩.. 聽你咁講乜果班大陸人咁變態架..  污糟褲放埋係乾淨d褲果度..   好彩我果陣享有公務員家屬福利可以住二等房唔使同果d大陸人一齊住者.. 唔係實煩死..     我聽朋友講話直頭聽到d大陸人未生果陣, 同d鄉里傾, 你諗住點走數呀?   衰得佢吖...  

我果日係公司入去昊藍個blog到睇佢d作品,  佢咪有幅圖你形容佢係危樓既..   我睇到差d笑左出聲..   俾老細聽到就屎咯..  哈..

唔知你地上梗既畫班星期六朝早有咩時間選擇架?  我都想排下, 佢等得黎都差唔多3歲喇..  哈哈..   如果同你地一班, 我又驚你地大咁多, 佢跟唔到..  

我有睇架, 不過我懶回覆之嘛...  你知啦, 我好長氣架.. 我一回覆就水蛇春咁長..  用足我個幾鐘去寫架..   哈哈...   而家諗梗試完麵包下期試整咩好嘛..

[ 本文章最後由 pcdogxx 於 08-8-6 17:03 編輯 ]

rplyan,

尋晚一夾完出黎就冇事喇..  好彩今日食野都冇乜野.. 驚佢整損左喉嚨食唔到添..   你都要小心d呀..  有時可能佢太急連埋d飯就唔識lur返出黎架..

原文章由 rplyan 於 08-8-6 16:42 發表
鈞渝好慘呀, o的人o甘住佢, 佢o米好驚, 下次你真的小心o的, 而家重警惕埋我, 我又係似住個囡識lur魚骨.  鈞渝而家冇事嗎?
‹ 上一主題|下一主題