用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) **06年大埔道崇幼k1 --- part II就放暑假啦!
樓主: silvia_ng
go

**06年大埔道崇幼k1 --- part II就放暑假啦! [複製鏈接]

原文章由 cheukyingma 於 07-7-4 13:48 發表
曦彤媽媽,
我問過cheukying, 佢話今日無派小武士3wor! 仲有, 我可能會當日自己帶佢去而唔搭校巴, 等我今晚同老公傾傾先!

cheukying ma,

唔好意思, 報錯料tim! 我都問左亞女, 佢話唔係今日派, 係星期四呀, 仲話我記錯呀! 我就明明記得佢尋日同我講話今日派, 不過拗都無謂, 佢猛話星期四星期四星期四....

longleg,

在k2k3果邊, 見到你問全方位wor! 我都想俾亞女讀呀, 有咩step呀?

綜合各方面既証供, 呀信尋日係排練畢業禮定頒獎禮, 落台時click到張chair, 大冬瓜咁跌左係地下, 個頭頂起左個「樓」, 佢話跌到時有dd痛, 但無喊, 而家呢就掂佢先痛囉。原來許老師有打比我, 但搵我唔到, 只係搵左我老公, 條友就夜晚先話番比我知許老師搵過佢, 激死。

曦彤媽媽
曦彤真係好勁呀, 咁都比佢知, 係呀, 又係我呢個大懞媽咪囉, 以為仲有興趣班上, 咪放定個包比佢食。好彩, 我突然醒起5月開始, 6月應該完左, 係12點零時打比姐姐叫佢落樓下接黃呀信, 如果唔係, 尋日呀信放學就無人接喇

TK, Heidi
加油呀, 希望fri見到你地喇

cheukyingma
如果有校車送的話, 個日我可能比佢搭校車, 8:15要去到呀, 仲有成粒鐘, 真係唔知去邊好。

slivia
家齊可能比較感性, 所以小小事都令佢喊

曦彤媽、longleg
如果收到全方位d料, 麻煩報料呀, 我都想比信信參加

Ka_wai
我都唔知要帶咩相喎??? 同埋, 我今日特登問呀信要唔要帶書, 佢話要喎, 奇怪

EnC
真係唔抵呀你, 無呀呀比人delete哂d野

BK新版面真係勁唔user-friendly呀, 唔知我唔識用定點, copy唔到d字, 我費事一陣又打左成段無左, 家陣係word打左先copy落去, 你話幾麻煩呀

E媽,
so far bk仲未攪到有新的在前呢個function, 所以睇親都好麻煩

enc,
你之前個名有 ' 呀, 所以唔得囉。佢應該出過pm通知我地, 你可能睇完又冇理。
化妝都係是是但 + 求求期, 上一次都post左張相出黎, 你都可以見到我有幾是但.........

家齊頭先直頭眼訓到午飯都唔食就去左訓覺.......佢要一直餓, 直到今晚先可以食晚飯。唔訓覺呀拿..........

slivia
咁家齊今晚會唔會又訓唔到, 聽朝又無精神呀

蕉媽,
關於全方位, 我頭先打過去學校問, 有個9唔搭8o既男人同我講話full左, 我話:下, 老師話有通告出wor. 跟住佢就話:係呀, 唔好意思, 我搵返有關同事覆你.
我心諗, 唔知就唔好亂搭la!
我兩點幾留左電話, 不過未有人覆, 我知再話你知la!

silvia,
家齊真係好倦wor! 飯都唔食, 唔好俾佢訓咁耐wor! 唔係佢今晚又好夜訓喇.
我都覺得無新的在前, 好煩呀, 唔好用.:(

曦彤媽、longleg,
據我所知, 全方位已經full晒啦, 我個幾2個月前遞信都已經連interview都無機會,通告都無出過, 就話我太遲出信申請, 所以..... 唉!!!

原文章由 曦彤媽媽 於 07-7-4 15:37 發表
蕉媽,
關於全方位, 我頭先打過去學校問, 有個9唔搭8o既男人同我講話full左, 我話:下, 老師話有通告出wor. 跟住佢就話:係呀, 唔好意思, 我搵返有關同事覆你.
我心諗, 唔知就唔好亂搭la!
我兩點幾留左 ...

曦彤媽,

"唔係唔駛帶書包呀! "
嘻嘻~你睇錯咗喇, 卓朗係話唔使帶書, 書包照帶。

曦彤媽, silvia, cheukying媽,

係去影學生相呀, 之前我無俾卓朗係學校影, 驚佢影得唔正經。

曦彤媽, silvia,

我見你話家齊拖住卓朗, 細細聲喊, 我仲以為係卓朗, 因為佢今日都扭計佢話許老師話要帶$$, 我同佢講已經俾咗喇, 佢屎都唔肯返仲嬲爆爆, 之後我call許老師, 原來係要帶相唔係$$$。:)

頭先家齊打比我,話好肚餓, 冇哂d食物喎.........哈哈, 我呢個殘酷呀媽係唔會比飽飯佢食既, 等今晚先比.......

原文章由 Cynthiasia 於 07-7-4 16:01 發表
曦彤媽、longleg,
據我所知, 全方位已經full晒啦, 我個幾2個月前遞信都已經連interview都無機會,通告都無出過, 就話我太遲出信申請, 所以..... 唉!!!

Cynthiasia,
唔該曬你, 頭先有個吳老師覆左我喇! 佢話今年得15個位, 同埋真係無出通告, 因為暗地裡俾人報曬, 所以佢叫我寫封信去留位, 做waiting, 如果有人唔讀先有機會!

蕉媽,
機會渺茫

[quote]原文章由 Ka_wai 於 07-7-4 16:06 發表
曦彤媽,

"唔係唔駛帶書包呀! "
嘻嘻~你睇錯[quote]

ka wai,
係bor, 真係睇錯左, 唔好意思!

[ 本文章最後由 曦彤媽媽 於 07-7-4 16:20 編輯 ]

呢間學校d admin就係咁混亂……哎!有人都未知發生咩事就會full晒!你地不如而家報定k3先喇,我諗差唔多!

Sil,真係有d咁既pm﹖通常我一見係bkpm99 del!呢次係我真係疚由自取

曦彤媽,
係喇, 好渺茫喇!!!

Ka_wai
icic, 我記得之前都好似係有通告話影學生相, 但真係好耐之前喇!

天呀!!! 我唔識用引文呀, 按邊個掣呀究竟

silvia, 蕉媽, ka wai,

我過左去自由廣場道8, 原來在個討論區 topic, click下最後發表個日子, 就可以去到最新的發表, 唔駛click咁多 next page.

蕉媽,
按回覆就有引文

[ 本文章最後由 曦彤媽媽 於 07-7-4 17:07 編輯 ]

彤ma,你最後有冇去99度﹖
我地一度struggle上山頂睇,最後都係無,6低左,成10點幾先睇返,熄晒全屋燈,刪埋露台度門,唔落簾,等電視畫面打落塊玻璃度,咁我地唔望電視,望住塊玻璃,d煙花就好似灑落出面萬家燈火度咁………算係同個仔交待帶佢睇現場

[ 本文章最後由 Xenc 於 07-7-4 18:04 編輯 ]

原文章由 Xenc 於 07-7-4 18:03 發表
彤ma,你最後有冇去99度﹖
我地一度struggle上山頂睇,最後都係無,6低左,成10點幾先睇返,熄晒全屋燈,刪埋露台度門,唔落簾,等電視畫面打落塊玻璃度,咁我地唔望電視,望住塊玻璃,d煙花就好似灑落出面萬家 ...

哈哈, 你都幾攪笑喎, 咁就當現場睇。我個晚都專登早返屋企開電視同仔仔一齊睇, 睇唔夠5分鐘, 佢就話「嘩, 好靚呀, 媽咪, 做完未呀, 我想睇xxx(佢自己既卡通片)呀!」好明顯係"fu"洐我喇

我地頭先試妝,胭脂位都係用唇膏搽,因為胭脂粉太碎,無濕粉打底,根本好難上粉,但估唔到唇膏效果好ok,好上色,但又唔算太誇!個頭反而唔識set,男仔都無咩可做,除左gel起,但阿仔又話老c唔比頭髮豎起!阿仔話隻眼係返學老師先化wor,唔知會變成點呢﹖

[ 本文章最後由 Xenc 於 07-7-4 21:54 編輯 ]

原文章由 silvia_ng 於 07-7-4 15:20 發表
E媽,
so far bk仲未攪到有新的在前呢個function, 所以睇親都好麻煩

enc,
你之前個名有 ' 呀, 所以唔得囉。佢應該出過pm通知我地, 你可能睇完又冇理。
化妝都係是是但 + 求求期, 上一次都post左張相 ...

唔係好差姐,你上次post出來張相都ok呀! 咁先有舞台效果ma! 記住到時着緊d幫我們d小朋友化wor!

醫生話Heidi白血球只有1.6度,正常最低1.5度.:cry:
但肝指數超標,因為藥物由肝分解.
醫生話因為已延誤了一星期.
所以星期四會打75%濃度.:cry:
tk
魚肚好想似爸爸.

原文章由 silvia_ng 於 07-7-4 16:16 發表
頭先家齊打比我,話好肚餓, 冇哂d食物喎.........哈哈, 我呢個殘酷呀媽係唔會比飽飯佢食既, 等今晚先比.......

你這個殘酷呀媽真係好狠心wor! 有無餓親家齊呀? 無陰公lu!
‹ 上一主題|下一主題