用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局吳多泰幼稚園 ◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇
樓主: 堯堯豬媽
go

◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇ [複製鏈接]

原來江老師, 我地係林老師佢叫我份評估報告唔洗扲返學校, 剩比返個folder 可以啦,但我簽名時,班主任都冇簽名扲返去做咩, 唉間學校唔知點講........... 我地邊有咩網上Y, 自己教啦

原帖由 cky 於 08-12-1 17:20 發表

PIGPIGMA,

江老師都唔係新啦, 但講D野真係大路野, 一入到去就話我個囡係學校幾好......., 之後就問我佢係屋企D行為情況,最後俾份評估報告叫我睇完星期一要帶返學校, 再冇其他野講, 跟住就BYE BYE 走人啦

我有個 ...
:-)  :-P

原帖由 PIGPIGMA 於 08-12-1 18:04 發表
原來江老師, 我地係林老師佢叫我份評估報告唔洗扲返學校, 剩比返個folder 可以啦,但我簽名時,班主任都冇簽名扲返去做咩, 唉間學校唔知點講........... 我地邊有咩網上Y, 自己教啦

...

PIGPIGMA,
我以為所有保記都係一樣, 點知人地有, 我地冇架 @?@
哈哈

回覆 # 的文章

蔚晴,

昨日的生日會氣紛唔錯,好成功 個個玩都好high, 我阿囡都唔肯返去,蔚晴一定有個難忘生日會啦

噚日開完生日會,雖然麥記地方唔大,時間亦只係得1.5hours,不過大家都玩得好開心,而我就好有滿足感,好想同大家分享一吓:
1.之前我用咗學校一張參觀消防局的團體相做咗兩張2009年年曆咭,送返俾d同學仔做留念,雖然d相唔係咁清,不過見到每個家長&同學仔都喜歡張年曆咭,都令我覺得高興;
2.亞囡全班有18個同學仔,只係3個冇黎到,其中有一個同學仔其實都好想黎,只係之前個晚媽媽打俾我,個同學仔病咗,所以黎唔到真可惜!
3.噚日一早同亞囡去屋企附近一個姨姨住家set頭,個個家長都贊好靚,最攪笑就係個個都以為係我傑作,跟住我解釋佢地講聽,"我邊有咁叻,我最叻就係洗錢,只係$20已經攪掂,好過自己整啦!"
4.個蛋糕真係超靚,可能我大鄉里第一次見,不過比我睇相仲靚好多,當個蛋糕一出就聽到好多人話"嘩!個蛋糕真係好靚呀!",有個家長同我講,叫我幫佢同個蛋糕影張相跟住sent俾佢;不過最可惜係我冇食到,因為我掛住影相&傾計,佢地話個蛋糕好味好滑,而且唔係好甜,而家我想再order一個細細個返屋企食.
5.到尾聲時,有幾個家長仲想同d小朋友影大合照,影完之後大家都好似意猶未盡,最其怪當中有好多都係爸爸.
6.返到屋企亞囡想拆禮物,不過我要佢先將舊玩具執好送俾人先可以拆,點知原來有3份禮物係一樣,最攪笑係亞囡之前已經有2份.
整體我自己俾95分呢個生日會,都好滿意~~

蔚晴,

嘩好小見你寫咁多字, 你都一樣好high, 不過真係昨日好好玩, 我去過阿囡同學仔生日會, 3次都係麥記, 不過今次係最多人,同氣氛最好, 你送的年曆卡,其實每年我都會問銀行扲大張的跟住貼在toilet塊鏡旁邊,今年可以用呢張,因為我會照鏡梳洗時睇下星期幾,重有幾多日放假,當日有咩做...之類
所以好岩使, 好有用,你真係有心思,可能時間好關係,昨日好多爸爸唔洗返工,咪一齊來,因為先前我見好多生日會, 都係阿賓賓揍來,今次好像冇見到, ,蔚晴呢個小主人昨日梗係搶哂鏡之外, 你都好搶鏡, 對面個盧爸爸話你好搞笑!!!!不過d小朋友真係個個都好開心呀   >0<

原帖由 蔚晴 於 08-12-8 13:30 發表
噚日開完生日會,雖然麥記地方唔大,時間亦只係得1.5hours,不過大家都玩得好開心,而我就好有滿足感,好想同大家分享一吓:
1.之前我用咗學校一張參觀消防局的團體相做咗兩張2009年年曆咭,送返俾d同學仔做留念,雖然d相唔 ...

PIGPIGMA,
係呀我真係好high,噚晚滔滔不絕咁講返d小朋友,真係覺得好得意,其中當然有您囡囡講我聽關於我囡d情史,佢地好攪笑個個都人細鬼大,不過真係好多謝您地參與,其實我係一個好爛玩的人,所以有時我老公都冇我咁好氣.

蔚晴,

佢地一早好老積喇, 我阿囡一早已同我講你阿囡d皮膚好白,佢有要白d咁先靚,重叫我買支SKII比佢,同埋生日會,你有沒有發覺佢地咁細過已經分開男仔同男仔一齊坐開, 女仔同女仔坐埋玩,除左你未來女婿外!!!!
家長會問左林老師,我地班小朋友一半小朋友小一有著落, 一半重未有,來緊一月選校,我地又要過埋呢關先安樂啦

原帖由 蔚晴 於 08-12-8 18:10 發表
PIGPIGMA,
係呀我真係好high,噚晚滔滔不絕咁講返d小朋友,真係覺得好得意,其中當然有您囡囡講我聽關於我囡d情史,佢地好攪笑個個都人細鬼大,不過真係好多謝您地參與,其實我係一個好爛玩的人,所以有時我老公都冇我咁好 ...

原帖由 PIGPIGMA 於 08-12-9 10:13 發表
蔚晴,

佢地一早好老積喇, 我阿囡一早已同我講你阿囡d皮膚好白,佢有要白d咁先靚,重叫我買支SKII比佢,同埋生日會,你有沒有發覺佢地咁細過已經分開男仔同男仔一齊坐開, 女仔同女仔坐埋玩,除左你未來女婿外!!!!
家長會 ...

PIGPIGMA,
嘩您囡真識貨,知道SKII係好野;您唔覺得嗰日好多家長一見面就講"您得唔得呀!",其實每人都為咗小一而煩惱,希望我地大家可以派到心儀嗰間學校啦~~~

蔚晴

個蛋糕好靚,條裙好細緻 當日我係食左阿囡食剩個d, 都未食清楚好唔好味, 請問個蛋糕個公仔係自己扲去定蛋糕店出?? 個蛋糕幾多磅?? 在那裡訂?? 係咪好貴?? 我只係想8下

原帖由 蔚晴 於 08-12-10 10:43 發表

PIGPIGMA,
嘩您囡真識貨,知道SKII係好野;您唔覺得嗰日好多家長一見面就講"您得唔得呀!",其實每人都為咗小一而煩惱,希望我地大家可以派到心儀嗰間學校啦~~~ ...

原帖由 PIGPIGMA 於 08-12-11 17:10 發表
蔚晴

個蛋糕好靚,條裙好細緻 當日我係食左阿囡食剩個d, 都未食清楚好唔好味, 請問個蛋糕個公仔係自己扲去定蛋糕店出?? 個蛋糕幾多磅?? 在那裡訂?? 係咪好貴?? 我只係想8下

...

PIGPIGMA,
其實我都冇食到個蛋糕,唔知好唔好味,不過我d朋友話ok喎!個公仔係我自己買咗之後拎去,個蛋糕4lbs$498連送貨,嗰間野係沙田叫"onda".我睇相嗰d冇咁靚,點知做咗出黎真係超靚,唔怪得之生日會嗰日俾個蛋糕搶哂鏡呀!~~~~

原帖由 蔚晴 於 08-12-11 20:39 發表

PIGPIGMA,
其實我都冇食到個蛋糕,唔知好唔好味,不過我d朋友話ok喎!個公仔係我自己買咗之後拎去,個蛋糕4lbs$498連送貨,嗰間野係沙田叫"onda".我睇相嗰d冇咁靚,點知做咗出黎真係超靚,唔怪得之生日會嗰日俾個蛋糕搶哂 ...

個蛋糕真係好靚
哈哈

原帖由 cky 於 08-12-12 09:50 發表

個蛋糕真係好靚

cky,
Thank you!

原帖由 堯堯豬媽 於 08-12-19 18:36 發表
今日死我
得我一個人咋~~~
差唔多十點上到去,岩岩夠時間玩晒,
好彩帶左個超級大環保袋返學,
D禮物又大份又多,
最開心整左個匙扣

一入門口就見到退休個主任,個牌寫住家xxx,我睇唔到....

聽到好 ...

各靚媽…
聖誕快樂
今天24號、
和斯澄第一次親子買旗、
好有意義的平安夜

好煩呀!呢幾日為咗諗統一派位攪到好頭痛,每日都攞住張list係度寫吓寫吓,都唔知點排第一,第二,第三等等,明明自己成日都話冇咩壓力,但唔知點解而家又鬼咁緊張.

原帖由 蔚晴 於 09-1-9 11:17 發表
好煩呀!呢幾日為咗諗統一派位攪到好頭痛,每日都攞住張list係度寫吓寫吓,都唔知點排第一,第二,第三等等,明明自己成日都話冇咩壓力,但唔知點解而家又鬼咁緊張. ...

真係好好彩, 阿囡第一輪朱小收左, 可以唔洗煩
哈哈

‹ 上一主題|下一主題