用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局吳多泰幼稚園 ◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇
樓主: 堯堯豬媽
go

◇◆保良局吳多泰幼稚園(2)◆◇ [複製鏈接]

原帖由 joefoon 於 09-2-14 03:43 發表

蔚晴
我同囡囡兩個無食雪糕喎
妳幾點、見過我地???

大約5點咁上下,您係咪染咗一頭灰綠色呀?

原帖由 蔚晴 於 09-2-16 16:29 發表

大約5點咁上下,您係咪染咗一頭灰綠色呀?

蔚晴

係我呀
染咗一頭灰綠色、型5型呢
點解5叫我

原帖由 joefoon 於 09-2-20 02:09 發表

蔚晴

係我呀
點解5叫我

joefoon,
你個頭簡直型到爆,我都係俾你個頭吸引到先見到你.
當時我同你都有一段距離,又趕住去接囡放學.

HA, joefoon, 你個頭髮係灰綠色,好想睇下,點型
原帖由 joefoon 於 09-2-20 02:09 發表

蔚晴

係我呀
點解5叫我
:-)  :-P

蔚晴

點解而家下學期剛開始冇耐,咁快k3班寫紀錄冊,好像就來要畢業咁!!!!! 等阿囡我lala聲要我去買本

原帖由 蔚晴 於 09-2-20 12:36 發表

joefoon,
你個頭簡直型到爆,我都係俾你個頭吸引到先見到你.
當時我同你都有一段距離,又趕住去接囡放學.

原帖由 PIGPIGMA 於 09-2-23 13:52 發表
HA, joefoon, 你個頭髮係灰綠色,好想睇下,點型

PIGPIGMA
我留了小小長
頭髮、
灰綠色頭髮要冼幾次頭脫了色、才好睇、
這灰綠色頭髮要好短、才型、
是慰晴ma讚我、
慰晴ma底
是我囝囝help我整、
今年好 hip、

原帖由 堯堯豬媽 於 09-1-19 15:39 發表

梗係掛到 嘩哈哈
作死咩考咁多,所以我要同大少加倍努力
你有無同亞囡搵課外活動參加呀???

堯堯豬媽
亞囡課外活動、(畫畫)、已二年、

原帖由 joefoon 於 09-2-24 03:31 發表

堯堯豬媽
亞囡課外活動、(畫畫)、已二年、

堯堯豬媽 、各靚媽::
上學期完結了、
報報喜事給妳們和我斯澄、分享下、
斯澄好乖和變了小小姓格、
她今次考試進步了2名、
全班考第 10名 『一班26人』
全級考第 40名 『全級100人』
平均分95.幾幾、
我好好滿意
雖則小班教學、
但個個同學仔的分數好接近、
、、、、、、、、、、
操行B+、因老帥說:斯澄是班中三大天王
班中三大天王
如來有三位同學仔、斯澄是其中一位、
無啦啦、上緊堂時、
特然大聲講:『老帥、乜乜同學做緊乜呀!』
有時嚇倒老帥死下、死下、
所以操行是B+、老帥笑著說、要改下啦
~~~~~~~~~~~~~~
另有三個獎、
一) 上學期優良積點獎狀一張、
二) 上學期 記優點一次、
三) 上學期全班閱讀最多獎、
斯澄變了小小姓格、就是和【上學期全班閱讀最多獎、】
有關、
我好好好開心是斯澄得了這個獎、
不是獎狀的開心、
而是斯澄自己喜歡了看書
她常常去校內和校外圖書館租圖書看、
看完寫小小感受、英文生字不明白、
自己查電子快易通、
靚媽們、妳還記得斯澄在吳多泰就讀書時、
我對妳們說:她對老帥說:過一句話嗎????
【我斯澄一出世就不喜歡看圖書、】
當時家長會、K1、K2一個梁老帥、K3蘇主任、
也說斯澄【我斯澄一出世就不喜歡看圖書、】、
這三年來、老帥都說這句話、
我很無奈、
但現在不會了、
原來小朋友慢慢地長大、
除著不同環境和學習、
是會改變她們的思想和行為

多謝提醒,上星期已經咬左啦,唔知點解腳板都有, 穿左襪的, 至於紀念冊是以前我地讀書時小六,中學比同學寫個本呢,而家幼稚園都寫, 我都未填哂,阿囡還比同學,本野好多問題

原帖由 堯堯豬媽 於 09-2-24 17:37 發表
重要消息:

你地記得同各位大少小姐貼蚊貼呀!!!!
今日大少放學比我發現手臂至手肘比蚊咬左成8大粒勁腫既蚊難

原帖由 PIGPIGMA 於 09-2-23 13:55 發表
蔚晴

點解而家下學期剛開始冇耐,咁快k3班寫紀錄冊,好像就來要畢業咁!!!!! 等阿囡我lala聲要我去買本

PIGPIGMA,
其實係上學期頭時,亞囡已經叫咗我買紀念冊,不過我留到而家先俾佢派.

原帖由 joefoon 於 09-2-24 04:58 發表

堯堯豬媽 、各靚媽::
上學期完結了、
報報喜事給妳們和我斯澄、分享下、
斯澄好乖和變了小小姓格、
她今次考試進步了2名、
全班考第 10名 『一班26人』
全級考第 40名 『全級100人』
平均分95.幾幾、
我好 ...

joefoon,
斯澄真係好叻,我好羨慕你呀!如果蔚晴可以咁自覺我就安樂哂~~~~

hi 各位mami, sorry for jumping in; 有些問題想請教你地
我個女早上個月報了吳多秦出年的K1下午班;本身佢讀緊榮光既, 其實我好鐘意榮光的老師, 不過我個女讀左半年, 可能因家中太多轉變, 令佢情緒好唔穩定; 加上榮光要讀全日, 太貴而且我有工人, 因此都要轉讀吳多泰
我都知此學校好好, 不過一想起又要個女9月轉校, 怕佢唔開心,會掛住榮光的老師; 雖然佢去完吳多泰果一排成日都要說去果度返學...反之就唔想去自己果間; 最近我覺得佢有些要好的同學, 如果我夾硬要佢轉, 會唔會對小朋友唔好, 你地有無經驗, 有無信心小朋友轉校後依然開開心心!

我嘅小朋友當初讀完K1,因搬去沙田所以選讀吳多秦start K2,當初我都好擔心佢會唔happy和不習慣,因佢都係好鐘意K1時D小朋友和老師,不過慢慢佢已可以滆入新環境,因小朋友越細越容易適應新地方、新事物和新朋友。現在我嘅小朋友已K3,再和佢講番以前K1果間學校D小朋友和老師,佢已經抓晒頭話唔記得晒,直係激死!
所以你都不用擔心。
原帖由 happy-g 於 09-3-3 15:23 發表
hi 各位mami, sorry for jumping in; 有些問題想請教你地
我個女早上個月報了吳多秦出年的K1下午班;本身佢讀緊榮光既, 其實我好鐘意榮光的老師, 不過我個女讀左半年, 可能因家中太多轉變, 令佢情緒好唔穩定; 加上榮 ...
‹ 上一主題|下一主題