用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) **06年大埔道崇幼k1 --- part II就放暑假啦!
樓主: silvia_ng
go

**06年大埔道崇幼k1 --- part II就放暑假啦! [複製鏈接]

蕉媽,
化妝先, 我都係補下妝咋。

溫馨提示,
記得今晚同d相機,dv機差足電呀!!!!:loveliness:

曦彤媽,
我聽朝都要好早起身.............:(

椅,得左wor,新的在前

原文章由 Xenc 於 07-7-5 14:34 發表
椅,得左wor,新的在前

係wor ,怎樣做到.
方便好多.
tk
魚肚好想似爸爸.

原文章由 silvia_ng 於 07-7-5 14:26 發表

溫馨提示,
記得今晚同d相機,dv機差足電呀!!!!:loveliness:

人都要充電. 天然眼影
你地的情報好利害,亞邊個邊個坐邊到都知道.
我地坐 BG31 & 32.
HEIDI 今日打完針,要天朝先有決定,到唔到.
tk
魚肚好想似爸爸.

聽日倬誼姑媽都想去呀, 有無家長有飛多呀 ? 頭先打去學校問都已經 full 哂喇 !!!!
有份入後台幫手化妝o既媽咪, 可唔可以幫我個曳妹執好dd呀

原文章由 cheukyingma 於 07-7-5 13:49 發表

Silvia,
唔該晒你幫他們化靚靚妝先wor! 仲有呀, 唔該你都在後台幫囡囡影多幾張花邊相ar! Thanks!
仲有呀, 懇親會那天你老公都會掛住影vedio or 相啦! 咁佢一定唔會悶

我老公會影呀, 不過唔係幼愛班就唔會影囉......所以都有時間會悶.....
好彩我可以同班小笨友一齊係後台玩 唔知仲有邊個義工家長陪我呢

tk,
因為我有時會同家長傾下電話呀麻 所以咪知囉。我老公張飛係BC21。我就係後台, 冇位坐, 不過都好開心, 可以同佢地玩。
你叫HEIDI今晚早D休息, 聽日咪可以去囉。
肥歷讀咩班架? 睇下聽日有冇機走開, 係後台影下佢同正男啦。

ALEX,
哈哈, 我又唔係你女女果班, 幫唔到佢喎
再唔係我聽日行過去你個女果班(其實我唔記得你女女咩班), 去搵倬誼, 跟住同佢講, 你爸爸比左個特別任務我, 叫我同你補妝......
ENC有多張飛, 不過劃哂位, 姑媽都唔可以一齊坐喎

[ 本文章最後由 silvia_ng 於 07-7-5 15:01 編輯 ]

廖倬誼係幼禮班架, ENC 你係咪有飛多呀 , 可唔可以讓一張比我呀 ?   

原文章由 alexliu 於 07-7-5 15:36 發表
廖倬誼係幼禮班架, ENC 你係咪有飛多呀 , 可唔可以讓一張比我呀 ?   

alexliu,
我幫你call左en'c 喇, 佢可能遲d會搵你!

sil,
除左你地幼愛,呢度大部份都係幼禮班喇:卓誼(alex)、正男(enc)、愷瑤(e媽)、freddy(唔記得,係wor,仲未見freddy ma蒲頭 )、陶陶(tk-heidi)……叫daddy影埋我地幼禮得唔得呀﹖我無長短砲,老公天日又請唔到假,得我一個同婆婆去,我只可以leg dc,無得cam呀!叫你老公cam埋幼禮喇,唔該呀唔該呀!

enc 搵左我喇, 搞掂哂, 麻煩哂你地呀

原文章由 Xenc 於 07-7-5 15:50 發表
sil,
除左你地幼愛,呢度大部份都係幼禮班喇:卓誼(alex)、正男(enc)、愷瑤(e媽)、freddy(唔記得,係wor,仲未見freddy ma蒲頭 )、陶陶(tk-heidi)……叫daddy影埋我地幼禮得唔得呀﹖我無長短砲,老公天日又 ...

oh.....我成日失憶, 唔好意思.....有時唔知邊個打邊個。
今晚我同佢講埋,希望我老公醒醒目目, 可以影埋幼禮班啦。不過有時佢無無聊聊, 都會亂咁影....
有時又換鏡頭, 有時又擦個鏡頭, 攪呢攪路, 攪得黎都唔洗影/影唔切
等我睇下聽日有冇得閃去幼禮班先。
羊媽媽, cynthia都未蒲頭.......

八掛到:
聽日表演果度係醫院隔離果座.

原文章由 silvia_ng 於 07-7-5 16:10 發表
八掛到:
聽日表演果度係醫院隔離果座.

收到, 唔該曬! 諗諗下, 聽日送完亞女仲有成個鐘食早餐wor!

係la, 好多媽媽都唔見左呀! 你地快d返黎la!

[ 本文章最後由 曦彤媽媽 於 07-7-5 16:25 編輯 ]

原文章由 Xenc 於 07-7-5 15:50 發表
sil,
除左你地幼愛,呢度大部份都係幼禮班喇:卓誼(alex)、正男(enc)、愷瑤(e媽)、freddy(唔記得,係wor,仲未見freddy ma蒲頭 )、陶陶(tk-heidi)……叫daddy影埋我地幼禮得唔得呀﹖我無長短砲,老公天日又 ...

Ha Ha.... 我返嚟!  Last few days, I couldn't login to the BK website.... I don't know why? It's so weired.  I miss you all.  I read all your messages... about their "erformance" show.  I can't wait.... hurray! Tomorrow is our BIG DAY - all our boys and girls will have a good show! YEAH!

This morning, all 幼禮班 boys and girls change their 'Angels' clothes... it looks so good.  My naughty Freddy wears a green suit.  I saw 一信 wears the blue suit.

TK & Heidi,
If my memory serves me correctly, I and Freddy's daddy (also my mother and my sister) will sit just near to yours.

See you all tomorrow!

Cheers
FreddyMa

freddy ma,你返來拿﹖
閃……天日見

蕉媽, 曦彤媽,
呀永賢媽咪叫我提你地, 星期六一定要8:30-8:45返到學校呀, 遲左小朋友可能冇得上台羅獎架。

原文章由 silvia_ng 於 07-7-5 14:58 發表
tk,
肥歷讀咩班架? 睇下聽日有冇機走開, 係後 ...

禮班ar
請問怎樣set 男仔頭,媽媽的口紅好淡,silvia 明天請幫一幫眼.
tk
魚肚好想似爸爸.

silvia,

麻煩你係後台有機會都幫卓朗影返張相呀。:)

all,

"全方位" ~~ 我完全唔記得收過呢個通告~~

cheukying因為要去威記做眼科覆診呀,佢有散光呀,之前見過視光師, 今次咪要返去再見眼科醫生law, 好彩個視光師話佢可以唔使帶眼鏡住,等佢小學再check吓先wor!

余陶健康院驗眼,有接近100度散光,醫生暫時話唔需要帶眼鏡.
4歲半再驗.
魚肚好想似爸爸.
‹ 上一主題|下一主題