用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 07大埔道崇幼 - K2交流加油站
go

07大埔道崇幼 - K2交流加油站 [複製鏈接]

低愛班
蕉媽 ---- 呀信
checkyingma ---- 倬盈

低仁班
emilyrobert2003 ---- 永賢
曦彤媽咪 ---- 曦彤
silvia_ng ---- 家齊
ka_wai ---- 卓朗
chingyeehk ---- 愷謙(+全方位)
cherylbb ---- 汶穎(+全方位)
lizmommy ---- liz
longleg ---- 昊熹

低望班
xenc ---- 正男
mommycyncyn ---- Freddy
carcar ---- jeff
heidi-tk ---- 歷淘

低信班
E媽 ---- 愷瑤
cynthiasia ---- 鍶淇

[ 本文章最後由 silvia_ng 於 07-9-14 17:44 編輯 ]
   0    0    0    0

Thanks slivia!!! 信媽報到

我上次聽錯左, 昊熹係低仁班呀應該, 另外仲有一個係低愛班, sorry呀, 唔記得個名

低愛班
呀信
倬盈

低仁班
永賢
曦彤
家齊
卓朗
愷謙(+全方位)
汶穎(+全方位)
思榑(+全方位)
lizmommy
昊熹

低望班
正男
Freddy
carcar (jeff)
歷淘

低信班
愷瑤
鍶淇

tk,貍貓既不向東,亦不望南
只擔天望地,佢娘親得子如此,只好望天打掛

原文章由 Xenc 於 07-8-8 14:16 發表
tk,貍貓既不向東,亦不望南
只擔天望地,佢娘親得子如此,只好望天打掛

Thank you 亞街坊同埋蕉媽, 補祝我lee個老餅生日快樂呀! 我在此都祝埋亞二太子生日快樂, 快高長大, 當然係要聽聽話話, 特別係佢亞娘.

enc, e媽 and chingyee,

尋晚亞女係枕邊話我知佢地暑期班d野, 佢話尋日又同正男坐, 佢坐一邊, 另一邊就係愷瑤, 跟住佢就話, 陳正男同梁愷瑤係好好朋友, 次次佢地都一齊坐, 我剩係畫畫同正男坐, 學英文就無lu. 跟住我問佢點解學英文唔同正男坐呀. 佢話:我好鍾意同佢坐, 不過佢唔鍾意同我坐. 我坐lee度, 佢就隔左兩個位, 唔坐埋黎呀. 跟住我問亞女識唔識邊個林愷謙, 佢話識呀識呀, 不過唔係林愷謙, 係藍愷謙呀. 跟住仲話我知有一次講故事堂, 愷謙同潘老師講話佢想食碗叉燒飯wor.:loveliness: 亞女話佢覺得好好笑, 我話lee個係故事黎, 有乜好笑, 佢話: 響課唔食得叉燒飯呀.

原文章由 曦彤媽媽 於 07-8-8 15:47 發表

尋晚亞女係枕邊話我知佢地暑期班d野, 佢話尋日又同正男坐, 佢坐一邊, 另一邊就係愷瑤, 跟住佢就話, 陳正男同梁愷瑤係好好朋友, 次次佢地都一齊坐, 我剩係畫畫同正男坐, 學英文就無lu ...

曦彤咁攪笑既!

被人移動左,好似靜左咁多既呢度

原文章由 蕉媽 於 07-8-8 15:57 發表

曦彤咁攪笑既!

被人移動左,好似靜左咁多既呢度

可能仲迷路啦......
不過暑假都冇咩好做.......冇咩好講囉。家齊呢幾日成日同我講話佢放假要我帶佢去麥當當........

齊: 媽咪, 我想去麥當當呀!
媽: 唔得喎, 放假先啦。
齊: 我而家咪放緊假囉!
媽: ......我唔係呀麻(雖然我都勁想 ), 咁等我放假先啦。

原文章由 曦彤媽媽 於 07-8-8 15:47 發表

尋晚亞女係枕邊話我知佢地暑期班d野, 佢話尋日又同正男坐, 佢坐一邊, 另一邊就係愷瑤, 跟住佢就話, 陳正男同梁愷瑤係好好朋友, 次次佢地都一齊坐, 我剩係畫畫同正男坐, 學英文就無lu ...

cy,大力係咪好鍾意食叉飯 ﹖因為仔曾經講過愷謙個花名叫叉燒飯,我問佢點解咁講,佢話聽到有個老師(not chow & fung)咁叫佢!

關太,幫我問下彤彤阿仔上drawing果時係咪好曳呀﹖係咪成日掛住同同學傾偈呀﹖

原文章由 silvia_ng 於 07-8-8 16:02 發表

可能仲迷路啦......
不過暑假都冇咩好做.......冇咩好講囉。家齊呢幾日成日同我講話佢放假要我帶佢去麥當當........

齊: 媽咪, 我想去麥當當呀!
媽: 唔得喎, 放假先啦。
齊: 我而家咪放緊假囉!
媽:  ...

哈哈, 今日聽收音機話外國有個研究, 將相同既食物, 一個放入麥叔叔既袋裏面, 一個用普通袋放, 得出黎既結果係d小笨友話麥叔叔個份好食過另一份6倍。你話麥叔叔既威力幾大呀

蕉媽 & silvia,
原來有6倍威力, 唔怪知亞女個個星期六都叫我去麥記同佢食早餐la. 不過佢唔係鍾意麥記d食物, 佢係鍾意開心樂園既玩具姐.

娘娘,
我尋晚都有問亞女, 佢坐男哥隔離, 有無同佢傾偈呀? 佢話無wor! 咁正男有無同愷瑤傾呀? 佢都話無wor! 仲要俾佢串我話乜上堂可以傾計咩.
點知我頭先問佢(我今日pm放假), 佢話今日有大件事發生, 佢話正男響畫畫堂傾偈, 傾得好犀利, 黃老師就叫左周老師黎, 請左佢出去出面行一個圈先返黎. 咁我問佢, 正男返黎有無乖返, 佢話:有呀, 但係跟住上英文堂果時又黎過, 又同隔離果個人同學仔傾(不過亞女話唔知個同學仔叫咩名). 周老師又入黎問ms lisa, 正男仲有無曳, ms lisa話有, 跟住周老師就好唔開心喇. 不過佢上普通話就好ok, 無講野喇.
拿, 係8到咁多咋.

[ 本文章最後由 曦彤媽媽 於 07-8-8 17:12 編輯 ]

all,

嘩, 依家勁大雨呀, 各位媽媽走果陣記得帶傘, 小心呀.

[ 本文章最後由 曦彤媽媽 於 07-8-8 17:16 編輯 ]

原文章由 曦彤媽媽 於 07-8-8 17:15 發表
all,

嘩, 依家勁大雨呀, 各位媽媽走果陣記得帶傘, 小心呀.

我尋日有帶傘就唔落雨, 今日冇帶就落九屎...........

原文章由 蕉媽 於 07-8-8 16:52 發表

哈哈, 今日聽收音機話外國有個研究, 將相同既食物, 一個放入麥叔叔既袋裏面, 一個用普通袋放, 得出黎既結果係d小笨友話麥叔叔個份好食過另一份6倍。你話麥叔叔既威力幾大呀

但係林齊冇咩機會食麥當當, 只係剛過去既星期日, 妹妹生日先同佢地去食下 點知佢又想食..........

原文章由 曦彤媽媽 於 07-8-8 17:10 發表
我尋晚都有問亞女, 佢坐男哥隔離, 有無同佢傾偈呀? ...

唔該晒!咁麻煩你叫曦彤幫手,下次見到正男傾偈,就叫佢唔好傾喇!呢隻仔,我無晒佢辦法! 我要冷靜、冷靜……

原文章由 Xenc 於 07-8-8 17:29 發表

唔該晒!咁麻煩你叫曦彤幫手,下次見到正男傾偈,就叫佢唔好傾喇!呢隻仔,我無晒佢辦法! 我要冷靜、冷靜……

喂, 唔好咁la, 曦彤話正男平時都好乖嫁, 一日半日姐, 細佬仔係咁嫁喇! 曦彤星期六學琴都係好好地, 點知上個week佢發左顛, 死都唔肯入課室, 又吵又鬧又喊, 又推開老師, 哎......

唔該晒!咁麻煩你叫曦彤幫手,下次見到正男傾偈,就叫佢唔好傾喇!

我已經將你既說話同左亞女講, 點知
女話: 唔得個bor, 老師會鬧埋我嫁!
媽話: 點會呀, 你又唔係傾偈.
女話: 乜你唔知上堂唔可以講野, 所以我唔可以話正男嫁.
媽話:

原文章由 silvia_ng 於 07-8-8 17:19 發表

我尋日有帶傘就唔落雨, 今日冇帶就落九屎...........

唔怕bor, d雨又停左喇, 天都光埋, 你快d閃la.

多口dd jei,無所謂喇,起碼步講呀嘛!呀,真係要搵日叫呀信同正男「kum」下好喎,2個多口仔係埋一齊,唔知會點呢?

silvia
公司有spare既遮無呀?我呢邊都落得好大下

曦彤媽
C火喇,呀信同唔到曦彤一班,第日都唔知點收料呀!佢呀,真係懞懞地架,佢上左成2個幾禮拜summer course,家陣都係一個同學仔既名都唔知呀,死唔死!cheukyingma,我要靠你喇

原文章由 silvia_ng 於 07-8-8 12:01 發表
低愛班
呀信
倬盈
昊熹

低仁班
永賢
曦彤
家齊
卓朗
愷謙(+全方位)
汶穎(+全方位)
思榑(+全方位)
lizmommy

低望班
正男
Freddy
carcar (jeff)
歷淘

低信班
愷瑤
鍶淇

Thanks Sil.  You are so great and compile a full list, which is more easier for us to know...each other.
Cheers
Cyn

原文章由 MommyCynCyn 於 07-8-8 18:37 發表

Thanks Sil.  You are so great and compile a full list, which is more easier for us to know...each other.
Cheers
Cyn

我唸.......我應該打埋你地個bk login.......

蕉媽,
我好好彩, 公司冇傘....不過出門口返屋企冇雨, 因為我不是貴人

卓朗媽,
我今日試整nds skin, 但係我唔識整icons果個, 因為唔知果3個制既相點set好個位。請問你可以解答到我嗎? thanks!

[ 本文章最後由 silvia_ng 於 07-8-9 00:06 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題