用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 約克幼稚園升小學派位好唔好?
樓主: uioojbffcxs
go

約克幼稚園升小學派位好唔好? [複製鏈接]

chriskaan 發表於 18-4-18 09:08
回覆 meex2 的帖子

地點當然係美孚方便 , 但環境始終係九龍塘優勝...!!

Is it near Mei Foo mtr?

近 , 如果打風落雨 , 由地鐵行過去 , 只有一小段路係要用雨傘...!!

chriskaan 發表於 18-4-17 15:59

我原本都係美孚 , K1 AM 國際班 , 不過我好遲先考 , 所以上個星期六先去聽家長會 , 聽 ...

My son still need to take a nap every day so I do not think he will join other classes after school at the moment.

午睡d方便 , 可以慢慢改變 , 我個係現返緊明慧下午 PN 班 , 姐姐接送佢返放學 , 每日坐車返學訓一陣 , 放學坐車又訓多陣 , 晚上10點左右訓...!!

回覆樓主

請問多唔多人修蔡繼有架?

回覆 littlebb2015 的帖子

我女女是今屆U3畢業生.以有3個offer分別是崇真.MCS和KTS..她同班同學有70%有私校和直資offer.
有兩同學都有CKY offer.女女是九龍塘約道校舍.
我想說是York本身是教育很好的學校,加上家長每天都陪子女溫習和看書.
考小學不是太難.而且現在U3的英文程度以去到差不多P.2.
而且我女女是龍年10月細B.只要妳們除了溫習York的功課外,還多陪子女讀書
妳們都會考到心儀的小學. 我們York的同學考小一都很強的

donnix 發表於 18-4-30 23:44

我女女是今屆U3畢業生.以有3個offer分別是崇真.MCS和KTS..她同班同學有70%有私 ...

咁你有無幫女女另外報D考學校嘅預備班呀?

donnix 發表於 18-4-30 23:44

我女女是今屆U3畢業生.以有3個offer分別是崇真.MCS和KTS..她同班同學有70%有私 ...
真的咁厲害你們是國際班???我們那一邊

回覆 chungayu2 的帖子

我女女以入了KTS,之前在York沒有外補只跟學校從L2至U3考了Starts和Mover.
我女女之前是讀英普班的,但慶幸每年都拿到學校的獎項和有排名

donnix 發表於 18-9-21 22:57
回覆 chungayu2 的帖子

我女女以入了KTS,之前在York沒有外補只跟學校從L2至U3考了Starts和Mover.
今年國際班真的比本地班好D,
我仔仔本地班基本很多都是私立多, 直資只有幾個....
‹ 上一主題|下一主題