用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 仁立紀念小學家長區 (1)
樓主: lucy
go

仁立紀念小學家長區 (1) [複製鏈接]

Re: 仁立 & 仁紀面試

法子,
點解你要搬去荔景既?
學校係邊呀?
該用戶已被刪除

法子,

乜你唔係住荃灣咩 ? 荔景, 你試吓d居屋屋苑, 或者會平d.

Mrssslui,
我想搬0既原因係因為囡囡第日要好遠番小學,每日要個幾鍾來回架~學校係荔枝角
我地又中意荔景空氣好d,所以想租d平平地 0既樓 law~
有冇介紹呀?

ccheng,
我住青衣架~
荔景有咩居屋屋苑?或者唐樓?

Congratulation!!

我尋日又係2點幾收到青衣主恩電話收我小朋友, 已經好開心, 因為我2次都無選佢, 面試個日又遲到. 未開心完, 下午5點幾又收到仁紀通知被取錄. 我聽完個電話好似你地咁, 覺得發緊夢, 佢地原本話7月初先通知架. 我老公重話係咪真架, 會唔會被人整古.

我講俾我小朋友聽9月返仁紀, 佢開心得跳舞.

MING&LONG:

如果仁立又收你仔仔, 你會點選?

聽你地咁講,早知我又去玩下叩門啦!
你地叩親都OK,好似唔係好難喎!
其實仁紀有幾多位俾人叩門呢?

法子,
其實青衣同荔景只一個地鐵站之差,而學校係荔枝角,由青衣去荔枝角應該唔洗你講既幾個鐘喎!
荔景只得居屋,公屋同夾屋,係沒有私人屋苑的.當然再上既有華景同海峰啦!
而且租金並不便宜啊!(以兩個居屋來講)
一個悅麗,一個賢麗,仲有一個翠瑤.
該用戶已被刪除

Mrssslui

其實聽學校老師講, 今年出信去仁紀既多過仁立. 不過仁立做勢, 要3百幾個考生及家長同一時間去應考. (仁立校長講左學術成績最重要), 其實佢一早選好晒d後補生架啦(因為心水個d已經打左去幼稚園問校長個小朋友既操行及成績). 面試只係循例做樣.

仁紀就唔係個個可以面試. 觀乎仁紀面試個日(好似得上午), 我估應該有80-120人應考, 你地話有幾多?

80-120人,會揀多少個呀?
你地個個都OK咗喎!呢度都有4-5個人,好犀利喎!

562005&mimi&long,

你哋就好啦,我還未收到通呀,我諗都係凶多吉少,我唔開心呀.....嗚    ,但係我都鄧我的戰友開,(即係你哋開心,你哋的小朋友真係好叻呀........   
該用戶已被刪除

lawrencewong,
你唔洗唔開心啦!
你間馬灣基慧都好好呀!

Mrssslui

THANK YOU     

我係兩輪都放佢係第一志願架     

Mrssslui 寫道:
562005 & MIMILONG,

Congratulations!!
真係替你地高興呀!
由初時你地擔心,到依家 ok 咗.真係好似好快,我地外人睇,仲覺得你地好容易,好幸運添!
你地兩個仔仔真係叻,聽你地講咁多人考,都ok咗.佢地真係有實力啦!
你地係唔係兩輪都放佢係第一志願架?
該用戶已被刪除

MIMI&LONG

初頭抽唔中有啲發悔氣, 以為間學校只收"有關係"既學生.. >>同你一樣咁唸,因為位唔多又多人爭,如果重係有黑幕就唔駛玩啦

其實亞仔考仁紀個日已經覺得有啲機會(我唔係馬後炮呀~~~), 因為老師同我講你個小朋友都識得幾多嘢喎, 再加上我自己真係答問題答得好好(我唔係讚自己 ~~ ), 亞仔話全部問題識答, 令我覺得有信心囉, 但係點解我個日唔想咁快講亞仔既表現,>>>我見你嗰日咁淡定,又話同佢係咁吹,你就好啦,我係開口"目及"著脷呀    同埋我真係無唸過過會得架   

lucy

Congratulation!! TWO     
青衣主恩我都係2次都無選佢,但佢係寫明有選佢就會計分,有獎又計分.............一路咁計,咁我都唔無抱住希望,唸住係比個仔預習賽,但知道得左就覺得話晒係自己選同埋考到,就唸住會讀,點知五點幾先係重頭劇囉

lucy 寫道:

我尋日又係2點幾收到青衣主恩電話收我小朋友, 已經好開心, 因為我2次都無選佢, 面試個日又遲到. 未開心完, 下午5點幾又收到仁紀通知被取錄. 我聽完個電話好似你地咁, 覺得發緊夢, 佢地原本話7月初先通知架. 我老公重話係咪真架, 會唔會被人整古.

我講俾我小朋友聽9月返仁紀, 佢開心得跳舞.

MING&LONG:

如果仁立又收你仔仔, 你會點選?

lawrencewong

乖啦~!唔好咁啦~!   
你嗰間唔差架~!
大家一樣可以上黎交流架嘛。    

lawrencewong 寫道:
562005&mimi&long,

你哋就好啦,我還未收到通呀,我諗都係凶多吉少,我唔開心呀.....嗚    ,但係我都鄧我的戰友開,(即係你哋開心,你哋的小朋友真係好叻呀........   

MIMI&LONG

我同佢報左半日暫託呀  
咁下午就 SLEEP 或者佢爸爸帶佢去玩囉。

仁紀個網唔UPDATE,反需我個仔依家會上青衣何澤云個網玩 英文 GAME 囉

明天先知會唔會有學前班

MIMI&LONG 寫道:
562005,
知唔知仁紀有冇小一適應班 ? 你有冇同仔仔報暑期班 ? :

lawrencewong,
可能你冇將佢擺第一志願啦!
校長之前講過誠意好重要.所以你唔洗唔開心架!
‹ 上一主題|下一主題