用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 感想: 幼稚園面試都係好兒嬉
樓主: yumiee
go

感想: 幼稚園面試都係好兒嬉 [複製鏈接]

回覆:感想: 幼稚園面試都係好兒嬉

其實是供求問題,如果你去d屋村唔出名的細幼稚園,有機會唔洗interview都收,相反你去d出名幼稚園當然多人啦, 好似食飯一樣有人去米之連食店排隧兩個鐘入去食野, 但有人去M記15分鐘買完食完,是供求同大家要求問題,Market唔同

成幾百幾千人報名,學校就係只能夠比幾分鐘時間比小朋友去表現自己,無奈但得接受,如果識人就算唔去都收啦

引用:其實個細路咁細.+面試真係無乜意思.見得嗰

原帖由 yumiee 於 12-12-06 發表
其實個細路咁細. 面試真係無乜意思.

見得嗰幾分鐘, 點決定呢?
生活係呢度,就要遵守巨既遊戲規則

yumiee 發表於 12-12-6 16:46

你講中咗好多父母的心聲很不幸地,這就是目前的遊戲規則
除非唔玩,要玩就只好認命及無奈地接受
存感恩的心

無辦法,都係要走這個過程。
最緊要放開d,平常心,咪係盞大人和小朋友都辛苦。

其實我覺得我同我個囡係interview中都學到野,有時仲覺得幾好玩。

引用:其實個細路咁細.+面試真係無乜意思.見得嗰

原帖由 yumiee 於 12-12-06 發表

depend on what u in!

‹ 上一主題|下一主題