用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 牛頭角聖公會基顯上午小學的家長??
樓主: 浩朗媽媽
go

牛頭角聖公會基顯上午小學的家長?? [複製鏈接]

Re: 牛頭角聖公會基顯上午小學的家長??

hi aileen
kentville must be good and so popular, most of the mothers i've asked have chosen this kindergarten for their children.  it would be better if they could let me visit or if there is an open day, cause my husband and i really like to see the place.  we will go and visit st catherines.
ying wa is a good primary school, and there is a secondary school too right, the one near sham shui po?  its a newly built school right?
so younger son can go to ying wa too?
do you have just one maid or two looking after 2 kids?
i am thinking of getting a maid if i have my second baby next year.
talk again.......bye
rae ma

ling媽

請問基顯上午班搬油塘定係下午搬呀?

係上午搬油塘新校,下午留牛頭角原校+擴建。

HIN_bb 寫道:

ling媽

你覺得舊校空氣好唔好呀,我見到果度d樓拆會唔會空氣唔好呀?
ling媽 寫道:
係上午搬油塘新校,下午留牛頭角原校+擴建。

[quote]
HIN_bb 寫道:

[/quote]

宜家叫做好好多喇,早兩年拆樓時仲唔掂,沿路沙塵滾滾,不過囡囡搭校車返學,而且學校位於最側面,問題都唔大,不過一定要

ling媽

咁你會唔會去新校呀?你覺得邊間好D呀?
[quote]
ling媽 寫道:
宜家叫做好好多喇,早兩年拆樓時仲唔掂,沿路沙塵滾滾,不過囡囡搭校車返學,而且學校位於最側面,問題都唔大,不過一定要

我屋企近舊校,所以留返原校唔去新校啦!其實上下午無嘜大分別,佢地上下午都係一個總校長睇,下午再多一個校長,辦學理念同課程都係一樣,活動基本上都係一樣。我女讀上午班,但佢都會識到些下午校的同學。講環境當然新校較好,比千禧校舍還要大,原先批地起三間小學,宜家三間學校

你囡囡果時係咪第一志願收到呀?
ling媽 寫道:
我屋企近舊校,所以留返原校唔去新校啦!其實上下午無嘜大分別,佢地上下午都係一個總校長睇,下午再多一個校長,辦學理念同課程都係一樣,活動基本上都係一樣。我女讀上午班,但佢都會識到些下午校的同學。

[quote]
HIN_bb 寫道:
ling媽

咁你會唔會去新校呀?你覺得邊間好D呀?
[/quote]

第一階段15分自行收生入左!

HIN_bb 寫道:

係咪上年呀?
ling媽 寫道:

[quote]
HIN_bb 寫道:
[/quote]

我囡今年P.2,即9/03入P.1。

HIN_bb 寫道:
係咪上年呀?
[quote]
ling媽 寫道:

[quote]
HIN_bb 寫道:
[/quote][/quote]

希望我仔仔到時都入到呢間學校啦!
[quote]
ling媽 寫道:
我囡今年P.2,即9/03入P.1。

hello, ling媽,
仔仔想考小二插班,請問基顯是否將會推行普通話教中文呢?????

以我所知,普通話教中文已經推行左兩年,我女今年P.2都係用普通話教,上學期主要學拼音,下學期就教課文。

yw 寫道:
hello, ling媽,
仔仔想考小二插班,請問基顯是否將會推行普通話教中文呢?????

thank you
‹ 上一主題|下一主題