用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

德宝vs綠茵 [複製鏈接]

想問下德宝同綠茵PN邊間好D?

0    0    0    0

回覆:ET100619 的帖子

我都是這兩間收左,唔知選那間好!上左綠茵的pg,  好鬼hea,  唔知真正上堂會唔會咁!

回覆:德宝vs綠茵

綠茵唔知道。德寶我個人印象很不好。
(1)上學放學成班外籍老師在門口站,不會教學生和家長老師ByeBye,個個做默劇,門面功夫。
(2) 國際班學費近四千,但收費項目多蘿蘿。每張通告只要問一句,幾多錢?包無問錯。
(3)學校會發學生課本,但經常不見書本,連老師都認學校找不返,但主任死口要學生重買。
(4)學生放學常有小傷。老師從不向家長交待。打電話去問,佢D話,冇喎!
(5) 接放學時,有兩名非班老師不停說,不要停低,快走。想問老師,難!難
(6)老師整體上,經驗小,流動大。
(7) 行政很亂,放假好多時都係到時先知。學校老師對校務乜都唔知。全推给主任。

補充一點,升小一學校全廢協助,學生四散,各謀出路,散入三四十間小學內,多數為將軍澳二三線。以佢收取的學費來計,算是.....。

引用:綠茵唔知道。德寶我個人印象很不好。 (1)上

原帖由 cowcowpama 於 15-03-11 發表
(1)上學放學成班外籍老師在門口站,不會教學生和家長老師ByeBye,個個 ...
請問邊間德寶,你轉走去邊間?

以我所知早兩年全部學生都考得好好!好多入左四間直資、好多區內一線喎!

引用:Quote:原帖由+cowcowpama+於+15-03-11+發表

原帖由 andyan324 於 15-03-14 發表
請問邊間德寶,你轉走去邊間?
你講緊邊間富康定寶盈?
富康完全冇你講的情況

引用:以我所知早兩年全部學生都考得好好!好多入

原帖由 Bstar 於 15-03-20 發表
以我所知早兩年全部學生都考得好好!好多入左四間直資、好多區內一線喎!

...
請問邊四間直資同一線?

引用:Quote:原帖由+andyan324+於+15-03-14+發表

原帖由 vvik 於 15-03-25 發表
你講緊邊間富康定寶盈?
富康完全冇你講的情況
講完失蹤

回覆:vvik 的帖子

直資播道、真道、陸慶陶、優才
一線:將天、宣基、馮晴

請問全日N班主流班同國際班分別幾錢?邊間好d

引用:Quote:原帖由+andyan324+於+15-03-14+發表

原帖由 vvik 於 15-03-25 發表
你講緊邊間富康定寶盈?
富康完全冇你講的情況
奇怪!富康冇遇到呢d情況。朝早入校門時,站門的老師會提囝囝同我bye bye架!囝囝讀主流全日班,只放紅日假,學費相比下不算貴了!

我個仔今年在富康德寶讀K3, 之前去播道面試収咗佢。之後去見陸慶濤又収咗。而家決定入讀陸慶濤。佢有D同學都入到將天、真道、區外有嘉諾撒等。
無你講得咁差喎, 你唔信可以去學校問下,我無吹水架。

引用:我個仔今年在富康德寶讀K3,+之前去播道面試

原帖由 ken_super69 於 15-04-22 發表
我個仔今年在富康德寶讀K3, 之前去播道面試収咗佢。之後去見陸慶濤又収咗。而家決定入讀陸慶濤。佢有D同學 ...
讀緊主流定國際班?

回覆:ken_super69 的帖子

請問你小朋友k2是在那一間讀?為何要轉來德寶。謝謝

回覆 happybk 的帖子

不是,我個仔是由N班到現在k3都係在徳寶讀的。

請問係本地定國際班?

cowcowpama 發表於 15-3-11 08:32
(1)上學放學成班外籍老師在門口站,不會教學生和家長老師ByeBye,個個 ...
(2) 同意差不多每個月要開2-3次支票

(4) 我曾親眼目擊打架, 2強國仔打1本地女, 老師係零反應

(6) 經驗好少, 全部剛畢業咁款, 完全唔識處理學生問題, 有事就交波俾家長

(7) 超級同意
最叻左推右推

引用:補充一點,升小一學校全廢協助,學生四散,

原帖由 cowcowpama 於 15-03-11 發表
補充一點,升小一學校全廢協助,學生四散,各謀出路,散入三四十間小學內,多數為將軍澳二三線。以佢收取的 ...
用家意見:德寶多雜費是真的,參觀乜乜物物,活動買相,假期作業,畢業影相,DVD全部都要extra $$$, 都真是好頻密下,但學費在私幼來說不算貴了!

今年女兒讀k3,有幾個都陸慶濤、真道都收咗,叩門亦有叩到一線小學。德寶D課程雖然深到有時小朋友都未必吸收得晒,但爛船都有三根釘,出去考小學筆試真是好多都應付到!所以有辣有唔辣,睇你要乜!

仲有,我問學校拎推薦信,亦都好快出到畀我,唔係無支援!

我每朝湊女返學都見外籍老師叫我個女同我講bye bye 㗎!都ok 啦!

‹ 上一主題|下一主題