用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有樂沛兒nobel的用家分享下最近狀況嗎? ...
發新帖回覆
go

有樂沛兒nobel的用家分享下最近狀況嗎? [複製鏈接]

小朋友準備報n~ nobel係其中一間心儀學校,  爬文見到評價唔錯 但普遍都話行政好混亂, 想問依家有冇改善到阿? 聽朋友講nobel前校長去左培正, 對學校有影響嗎?

0    0    0    0

我個女現在讀小學四年級, 幼稚園係讀樂沛兒, 已離校數年所以不敢評論.

不過你話前校長去咗培正, 其實已經係多年前的事, 我個女2016年入讀樂沛兒N班, 當時都聽到有人講前校長去咗培正, 所以真係好多年前的事了, 相信對學校已經沒有影響了.

走咗去培正嗰個校長已經起碼八年前,佢係幾年前轉咗校長,不過呢個現任校長好似都做咗四五年,其實我覺得讀書睇教學質素,我覺得行政混亂可能係佢以前轉得太多校長,呢幾年我見佢啲學生攞好多獎又贏好多比賽,升小派位都好好,如果你真係心儀可以去學校了解多啲。

我們是K3學生, 由N班開始讀~ 溫校長都做了4了校長, 行政又不是很大問題~ 至於好處是1班3個老師, 英文,普通話語境非常好, 老師很好, 有愛心~ ADHD , SEN 學生都教育得很好~ 學生不多, 每個小朋友機會很多~ 想考多D CERT, 可以K1開始上下午ECA, 有英文Cambrigde 普通話 GAPSK 的加強班, 都是2100左右一個月~ 中, 數程度適中, 上小一沒問題, 只要跟學校一路行就可以~ 學校最好是語境, K2,K3 穩定的老師陪著成長,升班~ 今年我們考小都不錯, 85%同學都有直私OFFER, 還有扣門入龍津的細B !
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊